Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658210
   « Vissza

Vállalkozói Fórum az Új Széchenyi Tervről

 « Portaszolgálat 
2011. március 30.
 

 

                        P1100952

Varga Ferenc, az NGM osztályvezetője kiemelte, hogy prioritást kapnak a családi vállalkozások, a megfelelő technológiai fejlesztések, a működési környezet javítását szolgáló fejlesztések

 

„Pénzünk nincs, tagadni nem lehet, vagy sokkal kevesebb van, mint lenni kellene” – kezdte Marjay Gyula a BKIK Zuglói elnöke Széchenyi Istvántól vett idézettel az Új Széchenyi Tervről szóló vállalkozói fórumot. – Nincs ma sem nagyobb aktualitása a 180 éves idézetnek, de azért szerveztük e rendezvényt, hogy legyen egy kicsit több pénzük a vállalkozóknak. Ismerjék meg a vállalkozók a pályázatokban rejlő lehetőségeket.

Dr. Papcsák Ferenc Zugló polgármestere köszöntötte a megjelent közel 200 vállalkozót és az előadókat, majd Varga Ferenc a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője tartott előadást a megújuló magyarországi vállalkozásfejlesztési stratégiáról. Kiemelte, hogy prioritást kapnak a családi vállalkozások, a megfelelő technológiai fejlesztések, a működési környezet javítását szolgáló fejlesztések.

Petykó Zoltán úr a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke a megújult pályázati rendszer, az Új Széchenyi Terv prioritásairól tájékoztatott.

Kiemelt feladat a technológia-fejlesztés, a piacra jutás támogatása mellett a foglalkoztatás növelése. A pályázatoknál alapfeltétel, hogy a foglalkoztatottak száma növekedjék, de semmi esetre sem csökkenhet.

Ismertette a Széchenyi terv kitörési pontjait: egészségipar, zöldgazdaság, otthonteremtés, tudomány-innováció, foglalkoztatás. Nagyon sok pályázat már elérhető, de még további pályázatok jelennek meg az év folyamán. Javasolja, hogy az érdeklődők a www.nfu.gov.hu vagy a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapokon tájékozódjanak. Ígéretet tett, hogy az új pályázatok elbírálásánál gyorsítanak, egyszerűsítenek.

Az egyszerűsített pályázatok közül már meg is jelentek a mikro-vállalkozókra vonatkozó fejlesztési pályázatok. Ezt már Siba Ignác az NFÜ GOP.IH főigazgatója mondta el. Az elbírálási határidő 30 nap. A vissza nem térítendő pályázati összeg min. 1 millió, max. 4 millió Ft.

A rendezvényen Szatmáryné Jähl Angéla a BKIK Elnöki Kollégium elnöke a Széchenyi kártyában rejlő lehetőségekről adott tájékoztatást. Ez a hitelprogram még 2002-ben indult, azóta 180 ezer vállalkozó vette igénybe. Jelenleg is nagyon népszerű a vállalkozók körében. 2011-től kibővült a Széchenyi forgóeszköz programmal, a Széchenyi beruházási hitellel és a Széchenyi önerő hitelprogrammal, ami a pályázatokhoz kapcsolódó vállalkozói önerő fedezetét szolgálja.

A tájékoztatók után a résztvevők kötetlen beszélgetés formájában folytathatták az információk beszerzését. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez