Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.26. péntek
Ervin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28832642
   « Vissza

M0 –felhajtók, távolságok

 « Archívum 
2008. szeptember 16.
 

 

A helyi lakosság által végre használatba vehető M0-s körgyűrű várhatóan teljesen megváltoztatja a közlekedési viszonyokat, még akkor is, ha a helyi felhajtás jelenleg eléggé sajátosan alakul. Mint az nagyobb cikkünkből kiderül, a Szentmihályi út, Palotai határút környékének felhajtója egyelőre nem készült el, így az autósoknak Zugló, Szentmihály, Újpalota irányából csak a Timur út marad megoldásként, ugyanis az út csömöri szakaszáról egy kiépített szervizút vezet a Palotai határút magasságában megépített autópálya-felhajtóhoz, s jelenleg ez a legrövidebb út. Érdekes, hogy a Timur utca folytatásában lévő felüljáróhoz azért nem épült felhajtási lehetőség, mert a helyi lakosok azt annak idején leszavazták, mivel nem szerették volna, ha az M0 miatt rájuk zúdul a Csömöri út forgalma. S erre mi lett: nincs ugyan felhajtó, de ennek ellenére rájuk zúdul a teljes forgalom (míg meg nem épül a Palotai határút bekötő szakasza). A szóban forgó szervizútra merőlegesen, a Csömöri út magasságában egy híd is található, ami még érdekesebb: mint a képen is látszik, a kétsávos út váratlanul elenyészik, nyomvonala pedig éppen kettészelné az éppen megépült csömöri kertvárost. Hogy ez az út mikor és hová fog vezetni, arról fogalmunk sincs, de valószínűleg nem csak nekünk.

 

     p1060425

 

Kissé távolabb, az Árpádföld és Csömör közötti pusztaság közepén található egy hazai különlegesség, a legnagyobb fesztávú könnyűszerkezetes híd, amely a gyalogos és kerékpáros forgalmat hivatott átvezetni az autópálya fölött. Egyelőre biztonsági őrök őrzik, azután pedig érdemes forrón fohászkodnunk, hogy a színesfémgyűjtők az alumínium-híd járólemezeit már csak akkor kezdjék bontani, ha már minden egyéb alkatrészt lebányásztak róla, addig pedig a híd használható állapotban marad.

 

     p1060424

 

Az autópálya egyébként eddig távoli részeket tesz könnyen elérhetővé: így Dunakeszit, Szentendrét, a XVII. kerületet, Ecsert, Maglódot, Gyömrőt, sőt Pestszentimre is csak egy ugrás lesz a XVI. kerületből, holott eddig közel egy órát kellett odáig autózni. Ezt a könnyebbséget több mint két évtizedes várakozás után valószínűleg meg is érdemeljük. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez