Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28814875
   « Vissza

Messze földön híres cukrászda: a Beatrix

 « Archívum 
2006. június 2.
 

 

Ha valamit nagyon szeretnénk elérni, és hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, az előbb-utóbb valóra válik...
Ebben bízik teljes szívével és lelkével Magyarné Valika, a Beatrix cukrászda tulajdonosa – és megálmodója. A Veres Péter úton, az Imre utcai megállónál nemrég felújítás alá került az ABC. A CBA Magyar Kft. tulajdonába került épületre ma már rá sem lehet ismerni. Először az ABC újult meg, majd februárra elkészült a cukrászda is az épület oldalában. Már a kerthelyiség is üzemel, a környezetét pedig folyamatosan építik-szépítik, de „még jócskán van mit tenni a készig” – mondja Valika.

  

    p1040162

 

A cukrászda Valika álma volt, ő ugyanis a vendéglátásban érzi igazán otthon magát. De nem akármilyen cukrászdát álmodott meg nekünk Mátyásföldre. Már a neve is különleges és ideillő: Beatrix ugyanis Mátyás király felesége volt. Ezek után nem csoda, hogy a cukrászda előkelő, és ami benne fogyasztható, az igazán fenséges... Első osztályú a kialakítás, a berendezés, a felszerelés, ám ez a külső igényes kínálattal és felszolgálással párosul (nem mindenhol tudják manapság, hogy illik egy kávét szervírozni). Aki ide betér, úgy érezheti, őérte van itt minden. Kényelmesen, asztal mellett fogyaszthatja el a rendelt finomságot, kávét, teát, amit a kedves felszolgálók ízlésesen felszolgálnak neki. Ha reggeli időben tér be ide a vendég, fogyaszthat uzsonnasüteményeket forró csokival, de ha siet, el is viheti a frissen sütött túrós táskát, pozsonyi kiflit, kakaós tekercset. Kínálatukban megtalálhatók az ismert, hagyományos sütemények, torták, de érdemes megkóstolni a saját receptek alapján készített különlegességeket is: ilyenek például a Linzi torták túrós, diós, almás, meggyes ízesítéssel linzer alapon egybesütve, vagy a Ruswurm krémes, mely ugyan hasonlít külsőre a francia krémesre, de a különlegesen finom, tejszínnel megbolondított krémjének kóstolásakor már feledjük a rokonságot... Az úgynevezett nosztalgiasütemények is megtalálhatók a kínálatban, mint az indianer vagy a kávéfánk, ezek a sütemények a régi Zserbó kínálatából lehetnek ismerősek, és még sorolhatnám...

 

     p1040167


 

Ami a közös a sok finomságban, hogy különleges, egyedi receptek alapján készülnek a saját termelőüzemben, helyben. No és mint az igazi ínyenc, az újságíró is (majdnem) a végére hagyja a csattanót: ez a kézműves fagylalt, amiért érdemes akár messzebbről is ideutazni! Az eredeti olasz alapanyagokkal, zártrendszerű, tökéletesen steril gépsorral, a cukrászok titkos receptjei alapján főzött kiváló minőségű, 24-26 féle fagylaltkülönlegesség gombócáért mindössze 100 forintot kell fizetni. Bevallom, a csodálatosan díszített, ínycsiklandó fagylaltköltemények közül szinte képtelen voltam dönteni, de a találomra kiválasztottak mindegyike igen finom volt!

 

     p1040168

 

No és a torták, melyeket szintén helyben készítenek, így a megrendelő igényeit maximálisan igyekeznek kielégíteni. A hagyományos jellegű tortákon kívül lehet rendelni parfétortát, de a most divatos figurális tortát akár fénykép alapján is el tudják készíteni (díszcukrász is dolgozik rajtuk), bármilyen különlegességet megcsinálnak, határ a képzelet ...
Esküvői tortát kiszállítással együtt vállalnak, legyen az többemeletes, akár 80 szeletes. Ez azért nem mindennapi, mert a tortaköltemények csomagolása, hidegen tartása, állvánnyal együtt a helyszínre juttatása speciális feladat. Rendezvényekre, vagy rendezvényszolgálatok, éttermek, büfék, cukrászdák részére vállalják rendelések felvételét, kiszállításokat, nagyobb mennyiségben is.
No és ne feledkezzünk meg azokról, akik nélkül ez az egész álom nem működhetne: Cziniel Tamás üzletvezető, aki családi hagyományként viszi tovább a cukrász mesterséget, valamint a cukrászok: Imre, Feri, Judit, Gizus. A felszolgálók, Zsuzsi, Edina, Ildikó és Annamari pedig eljuttatják az ő műveiket a kedves vendégekhez. És ha minden így megy tovább, nemsokára tényleg messze földön híres lesz a Beatrix cukrászda!
Szőke Katalin

Beatrix Cukrászda • 1165 Bp. Imre u. 2.
Tel: 407-2198 • Nyitva minden nap 10-21 óráig

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez