Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28802911
   « Vissza

Örömlányok – kuncsafttal

 « Archívum 
2006. június 1.
 

 


Nagytarcsa határa kedvenc terepe az örömlányoknak. Szívós rendőri munkával sikerült a lányokat arról leszoktatni, hogy a Nagytarcsát Cinkotával összekötő út mentén ácsorogjanak, errefelé ugyanis igen nagy a forgalom, s a látványuk itt okozza a legnagyobb lakossági felháborodást. Az örömlányok tehát átszoktak a település másik két kivezető útszakaszára, amelyek Isaszegre illetve a XVII. kerületbe vezetnek. Ha itt látják őket a becsületes polgárok, akkor szintén felháborodnak, tehát a kistarcsai rendőrök gyakorta tartanak a két útszakaszon razziát, s rendszeresen begyűjtik innen is az itt dolgozó örömlányokat.
Gondot okoz, hogy a gödöllői kapitányságon nincs rendszeresen nyitva a fogda, tehát a begyűjtött lányokat a budaörsi fogdába kell szállítani, majd a bíróság elé Gödöllőre, majd újra vissza Budaörsre, ha a lányok letöltendő fogházbüntetést kaptak. A magas benzinköltség miatt áprilistól újabb módszerrel próbálkoznak a rendőrök. Az akció idejére üzembe helyezik a gödöllői fogdát, s azon a napon begyűjtik az utak mentéről az összes lányt. Beteszik őket a fogdába, majd másnap innen viszik a bíróság elé, ahol általában pénzbüntetést szabnak ki rájuk, csak néhányuk kapott eddig 20 napos elzárást. (A büntetés maximális tétele 150 ezer forint pénzbírság, és 150 napos elzárás.)
A bíróság előtt az is gondot okoz, hogy a lányok rendre tagadják a cselekményt. A rendőrök ezért új taktikát alkalmaznak: megvárják, amíg az örömlány munkához lát a kuncsafttal, s akkor tetten érik őket. Ekkor a férfiak ellen is szabálysértési eljárás indul, s egyben tanúskodniuk is kell a bíróság előtt. A kuncsaftok egy része amolyan „legjobb férj, a legrendesebb apa”, akiknek ez az eljárás fölöttébb kellemetlen – mi történik akkor, ha a szabálysértési idézés a feleség vagy a gyerekek kezébe kerül... Sokan azon is háborognak, hogy rendben előre kifizetnek a lányoknál egy szolgáltatást, s akkor a rendőrök azt nem engedik igénybe venni. A probléma várhatóan azzal oldódik meg, ha a rendőrök megtisztítják a lányoktól a nagytarcsai utakat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez