Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776583
   « Vissza

Indul a kampány

 « Archívum 
2006. január 26.
 

 

Indul a választási kampány
Még jóbarátok – ezt a címet adta fotósunk a képnek, amelyen nagy egyetértésben beszélget Riz Levente, a Fidesz választókerületi elnöke dr. Hoffmann Attilával, a XVII. kerület polgármesterével. Bár Hoffmann Attila megelégszik a polgármesteri tisztséggel, nem pályázik parlamenti babérokra, a mosolygós hangulat vélhetõen átmenetileg megszakad a választási kampány idõszakában.
A XVII. kerületben eddig úgy alakultak a parlamenti választások, hogy a megválasztott jelölt mindig a kormánypárti többséghez tartozott. Nyilván nem lehet kitalálni az április 9-re kiírt választások eredményét, de a kerületnek feltétlenül hasznára válna, ha ez a véletlenszerû folyamat folytatódna. A Fidesznek a XVII. kerületi választókörzet igen reménybelinek számít, hiszen a 2002-es (vesztes) választások alkalmával itt hozták fõvárosi szinten a hatodik legjobb eredményt (ha az elvesztett körzeteket számoljuk, akkor a második legjobb eredmény jön ki). Vélhetõen nagy harc lesz a két nagy párt jelöltje között a választók kegyeiért. A kampánynyitó gyûlésre természetesen a Fidesz is sort kerít: február 1-jén, szerdán este 7 órakor a Dózsa Mûvelõdési Házban mutatja be Kövér László Riz Leventét, mint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség jelöltjét.

A kisebb pártok is indítanak jelölteket, hiszen a parlamentbe való bejutás annak függvénye, hogy sikerül-e a töredékszavazatokból az 5 százalékos bejutási küszöböt összehozniuk. A SZDSZ-nek és az MDF-nek a parlamentben való bennmaradás a tét. A MIÉP, amelyik elvérzett a bejutási küszöbön, a Jobbik mozgalommal összefogva próbálja elérni a visszajutást. A MIÉP-Jobbik a Harmadik Út pártszövetség XVII. kerületi jelöltje Dr. Fenke Ferenc, aki egyúttal önkormányzati képviselõ is. A pártszövetség az internetet is felhasználja kampányához, legutóbbi elektronikus hírlevelükben az önkormányzat egyik vitatott döntését állították a középpontba – a testületi többség elõször leszavazott egy ingatlanos elõterjesztést, majd a következõ testületi ülésen ugyanazt az elõterjesztést megszavazták. A pártszövetség programját január 27-én, pénteken 18 órai kezdettel ismertetik a Rákoscsaba Közösségi Házban (XVII. Péceli út 222.), ahol Dr. Fenke Ferenc vendége lesz Nagy Ervin (Jobbik) és Koós Ferenc (MIÉP).

További választási információ, hogy Szijártó Péter, a Fidelitas elnöke látogat a Rákoscsabai Katolikus Körbe (XVII. Péceli út 228.) február 28-án 18 órakor a XVII. kerületi Fidelitas által szervezett Ifjúság és Közélet címû sorozat elsõ rendezvényén.

valasztas

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez