Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28806376
   « Vissza

Tanévnyitó utcabál – esőben

 « Archívum 
2009. szeptember 18.
 

 

Van egy rendezvény Zuglóban, amely évek óta nagy tömegeket vonz. A Tanévnyitó Utcabálról van szó, melyről ma már kevesen tudják, hogy eredetileg a tanév befejezését volt hivatott ünnepelni. Aztán 2004-ben az európai uniós választások miatt a következő tanév elejére csúszott át a rendezvény, amely változtatás oly jól sikerült, hogy a szervezők innentől (2004/2005-ös tanévtől) kezdve nem is módosítottak többé az időponton.
Az utcabálnak sok sajátossága van. Az egyik, hogy eredetileg szabadtérre tervezték. Szeptember elején általában még kedvez az időjárás az ilyen típusú összejöveteleknek. A valóság (pontosabban a klímaváltozás) azonban ezt a tézist is alaposan megváltoztatta. A szervezők 2007-ig is többször a tűzzel játszottak, de két évvel ezelőtt olyan rossz időjárási körülmények közepette kezdődött a tanév, hogy kénytelenek voltak a programokat zárt térbe bevinni. Abban az évben szeptember első péntekén a Petőfi Csarnok éppen program nélkül volt, így a szervezőknek sikerült az utolsó pillanatban megmentenie a rendezvényt. Azóta a Csömöri úti sporttelepet a Mundo építtetői ledózerolták, így a PeCsa kénytelen-kelletlen állandó helyszíne maradt a Tanévnyitó utcabálnak.

 

tanevnyitoutcabal



A hagyományos rendezvényre idén szeptember 5-én került sor. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan idén is a szabadtéri színpadra szervezték a programokat, s bár egész nap lógott az eső lába, azért csak sikerült estig kihúzni eső nélkül. Akkor viszont olyan nagy zuhi kerekedett, mely alól a nagyszínpad sátra alatt sem találtak maguknak menedéket a résztvevők.
Addig azonban történt egy és más. Egyrészt hagyományos dolgok, hisz az iskolák kitelepülése és az általuk szervezett kézműves játszóházak egyaránt szerves részei a programnak. Amióta a Tanévnyitó Utcabál a PeCsa-ba költözött, azóta mindig az Animal Cannibals együttes tagjai a házigazdái a programoknak. Ricsipí és Qka voltak idén is konferansziék. Ők mutatták be a nagyszínpadon fellépő iskolai csoportokat, a táncbemutatók résztvevőit, a zuglói diákokból alakult amatőr zenekarokat, illetve ők hirdették ki a karaoke, a csocsó és a szkanderbajnokság győzteseit, valamint ők szólították színpadra a diákok által iskolánként megszavazott legmosolygósabb és legmegértőbb pedagógus díj idei győzteseit is.
Ugyancsak az utcabál hagyományaihoz tartozik, hogy az önkormányzat minden esztendőben megtoldja a tanárok, tanítók elismerését, és azok között a pedagógusok között, akik személyesen is jelen vannak az utcabálon egy háromnapos cserkeszőlői hosszú hétvégét sorsol ki. Idén a Fortuna Domján Dórának, a Kaffka Margit Általános Iskola pedagógusának kedvezett. Az est hátralevő részét aztán a Cozombolis együttes koncertje és a Dugó és Burgi Diszkó uralta volna, de a már említett időjárás közbeszólt, és a lezúduló égi áldás szó szerint elmosta az utcabál befejezését. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez