Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.08. szerda
Mihály
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28918062
   « Vissza

Gyógyvarázs a kórházi gyerekosztályon

 « Archívum 
2009. szeptember 8.
 

 

Érdekes meghívást kapott szerkesztőségünk: a Kistarcsai Kórház gyerekosztályára vártak minket augusztus 25-én délelőtt 10 órára. Nem mindennapi gyógy­programon vehettünk részt a kórházban: gyógy­szerek és doktornénik, bácsik helyett mesejáték és bábművész fogadta a kis betegeket, a gyerekosztály lakóit. A K&H csoport gyermekegészségügyet támogató programja keretében idén nyáron is – mint már több éven át – 15 állomásos, gyerekeknek szóló előadássorozattal látogat el a kórházakban fekvő kis betegekhez.

„Ahhoz, hogy egy betegségből kilábaljunk – mindannyian jól tudjuk – a lélek gyógyulása is szükséges. Egy szép mese vagy egy kedves játék nemcsak a kórházakban töltött nehéz perceket feledteti, hanem a gyermekek lelkét is ápolja, elősegítve ezzel a felépülést.” – vallja Érsek-Csanádi Gyöngyi, az Alea kulturális Egyesület bábművésze, aki művészi színvonalú verses-mesés előadásában felvonultatta a bábművészet változatos repertoárját az egyszerű kis báboktól a marionettfigurán át az árnyjátékig, melyek a „varázslatos ládikából” kerültek elő varázslatos módon. A gyerekek szájtátva figyelték az előadást, megfeledkezve minden bajukról-bánatukról. Az előadás végén pedig közelebbről is megismerkedhettek a bábeszközökkel a kicsik, amikor a bábművész hölgy rögtönzött játékkal is szórakoztatta őket. Az előadás előtt kedves szavakkal köszöntött mindenkit dr. Halász Adrienn, az Újszülött-csecsemő és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa, majd a Koczúr Aranka, a K&H Bank Közép-magyarországi lakossági régió fiókigazgatója. Ő adta át az előadás után minden gyereknek a bank ajándékát is. Mint Koczúr Aranka mondja, így kívánnak tenni azért, hogy a kis betegek minél gyorsabban gyógyuljanak és újra teljes életet élhessenek. A Kistarcsai Kórház gyermekosztályára most látogattak el először – reméljük, a mese folytatódik…
Még említésre méltó, hogy az elmúlt hat évben Pest megyében összesen 15,5 millió Ft értékben adományozott életmentő műszereket a K&H Bank.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez