Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28824491
   « Vissza

Iskolakezdés – milyen számítógépet vegyen a lelkiismeretes szülő?

 « Archívum 
2009. augusztus 20.
 

 


Az iskolakezdés sok szülőt dilemma elé állít, hogy milyen hordozható számítógépet vásároljon gyermekének a hatékonyabb tanuláshoz, és ez mekkora összeggel terheli meg a családi kasszát? A gondos szülő csak egy dolgot tud pontosan, hogy aki kimarad, lemarad, tehát gyermekünknek minél korábban érdemes elsajátítani a számítógép használatát, megtanulni az új típusú kommunikációt és kiaknázni a világháló széleskörű információs lehetőségeit.
Az oktatásban sokszor már kötelező kellékként tekintenek ezekre az eszközökre, nem is beszélve arról, hogy a jegyzetek, tananyagok már elektronikusan cserélnek gazdát és a vizsgaidőpontok, vizsgaeredmények is az interneten jegyezhetők. Az eddig szinonimaként használt laptop és notebook elnevezés mellé új kifejezést is meg kell tanulnunk, ugyanis kedvező árával, kicsi, kompakt méretével egy új termék hódít ez pedig a netbook. Az induló, mini képernyős modellek akár 60 ezer forinttól elérhetők.
A megtévesztő, ismerős külső ellenére azonban nem mind laptop, ami fénylik! Ahogy az elnevezés is sugalmazza a netbookok leginkább internetezésre, levelezésre és egyéb szöveges irodai alkalmazásra valók, játékra, multimédiás alkalmazásokra csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem! Kellemesen hosszú akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, ami főként az Intel rendkívül gazdaságos, de nem túlságosan erős Atom kódjelű „motorjának” köszönhető. Fontos tudnunk, hogy a netbookok CD vagy DVD meghajtót egyáltalán nem tartalmaznak, csak külső USB eszközről frissíthetők, esetleg hálózatról, vagy internetről. A különböző méretek közül leginkább érdemes a legnagyobb, 10” kijelzővel rendelkező változatot választani, mivel itt már használható méretű a billentyűzet és a képernyő felbontása is.
Célszerű a döntő választás előtt körültekintően tájékozódni, esetleg már otthon családi körben megbeszélni az igényeket. A netbook rendkívül jól használható és gazdaságos, ha az internet elérése, internetes beszélgetés, szöveg olvasása, vagy szerkesztése a cél. Ha pedig kiegyensúlyozott teljesítményt, kellőképpen gyors indulási és működési sebességet várunk el, szánjuk rá kicsit többet és válasszuk a notebook (laptop) kínálatból a nagyobb, 15.6” kijelzővel és Dual Core processzorral rendelkező típusokat.
(Cikkünk a TZteam Computers közreműködésével készült, személyes tanácsért forduljanak szakembereikhez bizalommal.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez