Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656319
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2011. február 16.
 

 

Barátkoztak vele,
majd jól megverték

Február 8-án egy középiskolás fiú a VIII. kerületben található iskolájába ment. Elmondása szerint az orvosi igazolását akarta bevinni, de mivel tudta, hogy még óra van, gondolta, megvárja a kicsöngetést a Kerepesi úti villamosmegállóban. Itt találkozott egy évfolyamtársával, akivel beszélgetni kezdtek. Időközben csatlakozott hozzájuk az évfolyamtárs barátja is, aki beszélgetés közben elkérte a mobilját, mondván, fel akarja hívni a barátnőjét. A fiú odaadta, majd egy pillanatra elfordult, hogy más ismerőseit is üdvözölhesse. Mire visszafordult, addigra se az évfolyamtárs, se a barátja nem volt már a közelben. Egy másik éppen odaérkező iskolatársa látta őket az Aréna Hotel irányába futni. A sértett utánuk ment, és a hotelnél utol is érte őket. A telefonját követelte, amit a két srác állítólag már futás közben eldobott. A fiú próbálta visszatartani őket, közben a hotel konyhájának hátsó ajtajánál szeretett volna segítséget szerezni. De a két fiú ismét egérutat nyert. Ekkor újból üldözni kezdte őket, de az idegen fiú egy kevésbé feltűnő helyen jól arcon vágta. Ekkor a fiú feladta az üldözést, visszament a hotelbe, és rendőri segítséget kért. A két rablót sikerült beazonosítaniuk a rendőröknek, ellenük eljárás van folyamatban.

A szomszéd szervizt látogatta

Január 26-ról 27-re virradó éjjel ismeretlen személy bemászott a Margit utcai autószerelő műhely ablakán, majd onnan egy hibaleolvasó készüléket és egy fordulatszám-mérőt tulajdonított el. A két eszköz értéke több mint másfél millió Ft volt. A rendőrség megindította a nyomozást, és ezúttal szerencsével járt, mert a tanúkihallgatások és nyomrögzítések eredményeképpen egy közelben lakó 24 esztendős férfi került a látókörükbe. A nyomozók kimentek az illetőhöz, akinél házkutatást tartottak. Ennek során a hibaleolvasó-készüléket meg is találták. A büntetett előéletű gyanúsítottat azonnal előzetes letartóztatásba helyezték. A kihallgatása során aztán nem csak a január végi, hanem egy korábbi bűncselekményére is fény derült. A fiatalember ugyanis már december 23-án is járt a szomszédos műhelyben. Akkor nem kellett az ablakot befeszítenie, a pinceajtó ugyanis nyitva volt. A férfi ezen osont be, és így tudott két laptopot és egy váltózárkulcsot magához venni.

Vigyázat: újraindultak a trükkös autóslopások!

Február 9-én útközben sikerült megtréfálniuk ismeretlen elkövetőknek egy 56 éves férfit a Kerepesi úton. Aznap 14.30-kor nem messze a Pillangó utcától a piros lámpánál a férfi által vezetett autó mellé gurult egy motoros, aki az ablakon keresztül jelezte, hogy defektes az autó bal hátsó kereke. Az 56 esztendős férfi félreállt a járművel, majd, miután látta, hogy valóban defektes a kerék, nekiállt cserélni. Mikor végzett, észrevette, hogy a jobb hátsó ajtaja nyitva van. Visszacsukta, majd elindult az autóval. Menet közben azonban hirtelen beléhasított a gondolat, hogy korábban a táskáját a hátsó ülésre rakta, ezért ismét megállt, hogy ellenőrizze, megvan-e még a táska. Természetesen nem volt már meg, azt a motoros vagy társai kilopták, míg ő a defekttel bajlódott – így a férfi ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a kerületi kapitányságon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez