Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656073
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2011. február 16.
 

 

             

halak_csillagjegy

Február 19-én hajnalban lép át a Nap a Halak jegyébe. Ezzel a lépéssel a zodiákus utolsó jegyéhez érve bezárul egy újabb kör, lezárul egy újabb 12 lépcsős időszak. A Halak-jegy végső valósága, végső konklúziója a bennünk lévő mély gyökerek megtalálását hangsúlyozza. „Gyökerek nélkül nem lehet repülni” – mondja Bert Hellinger, a családi kötelékeket és összefonódásokat vizsgáló pszichoterapeuta. Mindez most arról szól, hogy találkozhassunk személyiségünk, életünk alapköveivel. Találkozhassunk azokkal az alapokat adó szilárd, vagy labilis építőkövekkel, melyek okán olyanokká váltunk, amilyenek most vagyunk. A bolygók arra hívják fel a figyelmet, hogy a gyökereinkkel való találkozás kapcsán képessé válhatunk megerősíteni esetlegesen gyenge alapzatunk építőköveit, vagy épp fordítva levéshessünk túlzottan kötött, fojtogatóan merev tartógerendáink anyagából. Sokféle módon történhet meg a felismerés önmagunk mély magját vizsgálva.

Aki alapvetően kifelé forduló személyiség és környezete reakciója által méri le önmagát, az vizsgálódhat a Halak havában a külvilág történéseit áttekintve úgy, hogy jeleket figyel, összefüggéseket állapít meg, környezetét figyelve. A befelé tekintő alaptermészetű személy pedig meditációval, csendben levéssel, egyedül tudja meglátni belső énje valóságát. A belső erő lesz az a konklúzió, melyre ráébredhetünk. A belső erő, amely bennünk van, amely bármire képes, ha odafigyelünk rá és használjuk. Ahhoz azonban, hogy ezt a képességünket jól tudjuk felhasználni, türelemmel meg kell figyelnünk. Hogyan működik tehát bennem az a végeláthatatlanul mély ösztön, mely átsegít minden problémán, mely arra ösztönöz, motivál, hogy kilátástalannak tűnő helyzetekből is felálljak újra és újra, és tovább tegyem a dolgom? Mert valljuk be, van bennünk ez a megfoghatatlan valami, amely szinte alánk nyúl, felkarol és térdre, majd két lábra állít, ha padlót fogunk. Vajon ez a test életben maradási ösztöne csupán, vagy egy magasabb rendű sorsfeladat megoldására motiváló segítség? Talán mindkettő, mert testünk önfenntartó képessége, vágyai, éhsége ugyanolyan fontos, mint a szellemi táplálék megszerzésére tett lépések.

A Halak varázslatosan misztikus havában keressük meg saját erőnket és feledjük el az erőről alkotott dogmatikus definíciókat. Gondolok itt arra, hogy az erő csak agresszív és dühös lehet, az erőhöz jó izomzat és megfeszített test szükségeltetik. Az édesanyám mondta mindig, aki sok évig gyermeksebészeten dolgozott, hogy soha annyit nem bírt ki még egy test sem, mint a csecsemők teste egy-egy operáció során. Pedig milyen védtelennek és gyengének tűnnek a gyermekek, főképp a csecsemők. Az erő tehát lehet kívülről lágy és védtelen, puha és simulékony. Bármilyen lehet. Mindenkinek tudnia kell, ha befelé néz, hogy benne mi az az erő, ami egyedivé teszi, ami neki adatott, vagy amit ő választott. Ha meg kéne személyesíteni az erőnk nagy részét és nevet kéne neki adni, akkor azt mondhatnánk, hogy a család, az őseink azok, akik a vállunkat fogva, mögöttünk állva támogatnak minket. Az hogy valaki jó, vagy rossz családból jött-e, nem számít, mert ez csak annyit jelent, hogy adott esetben az egyik vagy másik szülő nem jól élte meg saját benső erejét, nem kezelte jól azt. Ettől függetlenül a belső erő, a gyökere azonos a Tiéddel, az Enyémmel.

Nézzük át név szerint, kik azok a személyiségek, kik azok az energiacsomagok, akik a Halak havában dominánsan mögöttünk állnak és segítségünkre lesznek. Elsőként a férfiúi teremtő energiák, az apa energiája. Az apai energiák a büszkeségünket, az önbecsülésünket, az önmegítélésünket befolyásolják igazán, mert ezt onnan kapjuk, apáinktól tanuljuk. Teremtő energiáink a férfiúi, maszkulin energiák a világba való belépésünket szimbolizálják, harci kedvünket, akaraterőnket, teremteni kívánó vágyunkat. Harmadikként színre lép a belső hang, az önmagunkat szapuló, vagy dicsérő belső hang, melyről talán eddig azt sem tudtuk tudatosan, hogy létezik. Ha önmagadat gyakran bántod, akkor most itt az idő, hogy engedj a maximalizmus szoros gyeplőjén, és kipróbáld, milyen lehet megnézni magadat egy-egy nap erejéig, hogy nem mondasz sem jó, sem rossz ítéletet. Negyedik szerepszemélyiségünk, aki szólni kíván e hónapban hozzánk, a kamasz-gyermek, a még külső testi jegyeiben nemtelen, nyurga, kíváncsi, sokszor szélsőséges és azonnali ítéletet alkotó bakfis. Hogyan szólnál önmagadhoz ebben az állapotban, mikor épp a növekedés folyamatának sem gyermek, sem felnőtt állapotában vagy, mikor még Te sem tudod, merre indulj, mégis minden érdekel, mindenbe nyakig belevetnéd magad? Az ötödik és egyben az utolsó szerepszemélyiségünk – a március eleji bolygócsoportosulást tekintve a Halak-jegyében – az anya, a Hold, az érzelmek képviselője, aki sokszor oly gyorsan változtatja meg érzéseit, hogy követni is alig lehet. Mégis ő az, aki megért, aki meghallgat, aki befogad. Mit tennél ezzel a végtelenül sérülékeny világgal, hogyan óvnád úgy, hogy ne szögesdrótkerítést építs, és elkerítsd a külvilágtól, hogyan segítenél önmagadban ennek a sérülékeny résznek megerősödni és megtanítani a hirtelen jött érzések múlandóságát, az érzékenység valós értékét.

Ezek mind erők és mennyire különbözőek. Kiben ez, kiben az dominál jobban. Van, akinek az apaszerep kemény, büszke mivolta sokkal jobban játszható szerep, mint a nőies, érzékeny, másokra odafigyelni tudó szerepkör. A Halak-hava erre a gazdag színpadi játékra invitál minket, ahol megfigyelhetjük működésünk színes és sokrétű mivoltát.

Foglalkozz azzal, ami nehezen megy, és hogy jól menjen, használd eszközként mindazt, amit már tudsz használni.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez