Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28823930
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. február 2.
 

 

XIV. kerület

Betegmentések

Az ajtót betörve hatolt be a raj január 8-án délután egy Egressy úti, első emeleti lakásba. Bent egy bódult személyt találtak, akit a mentők mérgezéssel vittek kórházba. Egy Thököly úti, első emeleti lakásban sérült, idős hölgy feküdt a földön a bejárati ajtó előtt. A mentősök hívására a tűzoltók kihúzós létrával, az ablakon át mentek be január 10-én este és átadták a helyszínt a rendőröknek, mentőknek.

Január 13-án egy Torontál utcai, földszinti lakást törtek fel, mert a sérült, idős lakó nem tudott ajtót nyitni. Az illetőt az Uzsoki kórházba vitték. Ugyanígy kellett eljárni január 18-án reggel egy Várna utcai lakásban, a sérült, idős lakó időben került kórházba. Január 19-én délután a rendőrség kérésére kihúzós létrával, az erkélyajtót betörve hatoltak be egy Korong utcai, első emeleti lakásba. A sérült, idős hölgyet kórházba szállították.

Szeméttűz

Január 10-én délután egy D-sugárral oltották a kuka mellett kigyulladt fenyőfákat a Semsey Andor utca 19-ben.

Műszaki mentés

A Nagy Lajos király út 69-nél villamossíneken fennakadt Renault Cliot a tűzoltók vontatták le január 11-én éjjel.

Január 19-én este 7 óra előtt a Kacsóh Pongrác út 6-al szemben, az M3-as bevezető szakaszán Suzuki és Toyota személyautók karamboloztak. A Toyota sérült, női vezetőjét kórházba szállították. A tűzoltók az elmozdult beton terelő elemet kézi erővel rakták helyére.

Csőtörés

Egy Zsigárd utcai családi ház felső szintjén csőtörés történt január 14-én. Károsodtak a falak, az emeleti és pincebeli berendezési tárgyak, műszaki cikkek. A pincében felgyülemlett kb. 150 köbméter vizet a tűzoltók szivattyúzták ki.

A tűzoltók köszönete

Január 23-án 18 óra 31 perckor riasztották a tűzoltókat, mert a Tihany utca 38-40. szám alatti lakóház második emeleti lakásában égett a TV-készülék. A rajok 8 perc múlva érkeztek ki a helyszínre. Az épület előtt az ott lakó ifj. Krauz József fogadta őket, és közölte a parancsnokkal, hogy a lakást, illetve az egész épületet áramtalanította, a tetőn lévő füstelvezető ablakot kinyitotta, az épületből mindenkit kiterelt a szabadba és egy porraloltóval megkísérelte az oltást.

A füstképződés intenzitására jellemző volt, hogy az égő lakástól kb. 10 méterre lévő lépcsőfordulónál már a beavatkozóknak is légzőkészüléket kellett felvenni, mivel az emeletet teljesen elborította a füst.

Ifj. Krauz József magasan az átlagembertől elvárható szint felett, a saját testi épségét veszélyeztetve, önzetlenül és bátran cselekedett, amivel nagymértékben segítette a beavatkozó tűzoltók munkáját. Cselekedetével hozzájárult, hogy a lakókat nem érte sérülés, a tűzoltókat is védte (áramtalanítás), és nagyban segítette az oltási munkát, ezzel a ház lakóközösségét is.

 

XVI. kerület

Háztűz

Január 4-én délután leégett egy Ezerjó utcai családi ház. A tűz a szobában keletkezett, majd átterjedt a többi helyiségre, a gerendázatra és a tetőre is. Egy ember füstmérgezésben elhunyt.

Konyha

Egy Budapesti úti családi ház konyhájában a tűzhelyen felejtett étel füstölt január 12-én délután. A raj kiérkezése előtt a háziak eltávolították az ételt, ketten enyhe füstmérgezést szenvedtek. A füsttel telítődött helyiségeket géppel kiszellőztették.

Fakár

A Veres Péter út 121-nél faág dőlt a telefonvezetékre, amit a tűzoltók január 13-án délután dugólétra segítségével szétszedtek és szétfűrészeltek.

 

Agglomeráció

Egy utolsó csillagszóró

Egy gödöllői családi ház nappali szobájában álló karácsonyfán még egy utolsó csillagszórót akartak a lakók meggyújtani január 15-én. A kiszáradt fa a csillagszórótól szinte azonnal kigyulladt. A tulajdonos lélekjelenlétén múlott, hogy az égő fát a teraszajtón kidobta a szabadba, így a tűz a lakás berendezési tárgyaira nem terjedt át.

Tűz a szekrényben

Január 23-án Veresegyházról riasztották háztűzhöz a gödöllői tűzoltókat. A helyszínen kiderült, hogy a ház egyik lakója kigyújtotta a szekrényben lévő ruhákat, majd eltávozott a lakásból, a tüzet a másik lakó oltotta el még a tűzoltók kiérkezése előtt. Az ügyben folyik a vizsgálat.

Tűz a lépcsőházban

Valószínűleg az elektromos hálózat hibájából gyulladt ki egy családi ház hátsó része január 25-én Ikladon. Az ott lévő közlekedő és lépcsőház teljesen kiégett, és a tetőszerkezet is jelentősen károsodott, míg a ház többi helyisége füsttel és korommal szennyeződött. A tűz eloltása mintegy két órát vett igénybe.

Megsérült a lakó

Egy kerepesi családi ház egyik helyisége gyulladt ki január 27-én, az éjszakai órákban. A lakó a tűzre felriadva a lángokat el tudta oltani, így mikor a tűzoltók megérkeztek, már csak intenzív füstölést tapasztaltak, amit egy sugárral oltottak el. A tűzzel hadakozó lakó az oltás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez