Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662536
   « Vissza

Zugló nyakig a korrupciós ügyekben

 « Portaszolgálat 
2011. február 2.
 

 

A Fővárosi Bíróság a napokban döntött a volt erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György és társai ellen indult büntetőügy tárgyalási napjairól. A nagy érdeklődésre számot tartó esemény első tárgyalása április 7-én lesz, amit nyárig még öt újabb meghallgatás követ.

Az események időközben már átlépték a VII. kerület határait, hisz lassan több zuglói gyanúsítottja lesz az ügynek, mint amennyien Erzsébetvárosban számíthatnak a bíróság idézésére. Decemberben elsőként dr. Weinek Leonárd, volt zuglói polgármestert gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség. Őt követte a volt SzDSz-s frakcióvezető, Killik Jenő, és a volt MSZP-s frakcióvezető, Kovács-Csincsák László gyanúsított kihallgatása.

Az erzsébetvárosi korrupciós ügy azért lett zuglói korrupciós ügy is, mert a vád szerint a két polgármester, akik civilben jó barátságban voltak egymással, kölcsönös tanácsadói szerződéseket kötött egymással. Az eddigi információk szerint Hunvald „szakértői” Gál György, korábban már letartóztatott erzsébetvárosi képviselő, SzDSz-s frakcióvezető és egy Pavel Dudoglo nevű, állítólagos orosz származású, de magyar – moldáv kettős állampolgársággal rendelkező férfi havi 400.000 Ft-ért adott tanácsokat a XIV. kerület polgármesterének. Ez utóbbi személy tevékenysége már több médiumban is napvilágot látott. Füzetből kitépett papírlapokra helyesírási hibáktól hemzsegő tanácsokat írt. Többek között:

„Temajaslatok

1. Jelenleg müködő fizetős rendszerek bevétel megosztási gyakorlata.

2. Jelenleg müködő fizetési rendszerek müködtetési és ellenőrzési sajátoságai

3. Jelenleg müködő rendszerek lakossági problémák kezelése (ügyfélszolgálat)

4. Minden probléma az önkorira húlik vissza…

5. Bevezetéskor átmeneti lakosági problémák (szoktatás)

6. Egyebek. Aktualitások. Kis­földallati. Parkolási kérdések

Pavel”

Nos, Dudoglo úr a zuglói parkolás témakörében ilyen és ehhez hasonló színvonalú tanácsokat írt dr. Weinek Leonárd polgármesternek. Hangsúlyozzuk: havi 400.000 Ft-ért. Pavel egyébként a rendkívül hatékony munkájáért összesen 8,4 millió Ft-ot kapott Zuglótól. De nem is ez a legnagyobb pofátlanság, hanem az, hogy Pavel gyanúsítottként is azt állította, hogy ő eleget tett a szerződésében foglaltaknak, azaz megdolgozott a pénzéért.

Hunvaldék természetesen visszaadták a kölcsönt Weinekéknek: így kerülhetett hasonló összegekért cserébe az Erzsébetvárosba tanácsadóként a két zuglói baloldali frakcióvezető, Killik Jenő és Kovács-Csincsák László. Az ő szerepüket még nem tisztázta az ügyészség, de erre március 24-ig valószínűleg sor kerül. Ugyanakkor az is valószínűsíthető, hogy a gyanúsítottak köre is bővülni fog, hisz szinte biztosra vehető, hogy a fentieknél több személy is érintett a korrupciós ügyekben.

A témához kapcsolódik, hogy a január 27-i testületi ülésen a Parlamentbe távozó Tóth Csaba helyét a zuglói MSZP a gyanúsítottként kihallgatott Kovács-Csincsák Lászlóval töltötte be. A baloldali párt annak ellenére a volt frakcióvezetőt jelölte képviselőnek, hogy valamennyi médiumban napvilágot látott az ő zűrös múltja. Kovács-Csincsák László önkormányzati esküjét hatalmas médiaérdeklődés kísérte. (M)

Herman

Kemecsei Árpád az oktatási bizottság korábbi elnöke, a Zuschlag ügy 15. rendű vádlottja, akit jogerősen pénzbírságra ítéltek, mellette dr. Weinek Leonárd a zuglói koorupciós ügy egyik és Kovács-Csincsák László a másik gyanúsítottja

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez