Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780472
   « Vissza

Májusfa az épülő bölcsőde tetején

 « Portaszolgálat 
2011. február 2.
 

 

DSCF3183 

A Malomdombi bölcsőde a kerület legszebb intézményének ígérkezik

 

Az eddigi négy intézményről hamarosan ötre bővül a kertvárosi bölcsődei kapacitás. Erről a saját szemünkkel is meggyőződhettünk, amikor eleget tettünk a kivitelező cég, a Progress-B’90 Zrt. meghívásának. Bari Zoltán ügyvezető igazgató ugyanis hagyományszerető ember lévén január 27-én bokrétaünnepre invitálta az önkormányzat vezetőit és a sajtó munkatársait.

DSCF3194

Műszaki megtekintés a fagyos januári bokrétaünnepen

 

– Az építkezés során elértük a legmagasabb pontot, ez pedig alkalmat teremt egy pillanatnyi szusszanásra, meg arra, hogy megköszönjük a munkásoknak az eddigi fáradozást – mondta a cégvezető, aki hozzátette, ha ebben az ütemben halad az építkezés, akkor tartani tudják a menetrendet, és április 11-re befejezik a munkát.

Hogy hol is tart a beruházás, arról Kovács Péter polgármester ezen a bokrétaünnepen személyesen is meggyőződhetett. Az intézmény gyakorlatilag szerkezetkész állapotban van, a munkások az épület tetejét fedik be éppen (ezért is kerülhetett sor a bokrétaünnepségre), s amennyiben ezzel végeznek, a belső munkálatok is megkezdődhetnek. A Malom-dombi bölcsőde már most jól láthatóan egy különleges intézmény lesz a kerületben. Részben az épület panorámája miatt, ez ugyanis egészen egyedülálló, még a budai bölcsikével is vetekszik. Persze, a 3 év alatti csöppségektől még nem várható, hogy a város látványában gyönyörködjenek, ez inkább a gondozónőknek és a dadusoknak jelent majd kikapcsolódást, de azért nem mindegy, hogy milyen környezetben kezdik a gyerekeink a család nélküli életüket. Ezért a beruházó önkormányzat, a tervező EKHO Építész Műterem Kft. és a kivitelező Progress-B’90 Zrt. vezetői mindenre gondoltak. A hat csoportszobán kívül az épületben lesz majd olyan helyiség, ahol a gyerekek játszhatnak, ahol tornázhatnak, lesz olyan is, ahol a sajátos nevelési igényű gyerekekkel külön is foglalkozhatnak, illetve lesz majd sószoba is, ahol nem csak az intézmény gyerekeit, hanem a kerület minden allergiával, légzési gondokkal küzdő kisgyerekét szívesen fogadják majd. A bölcsődében 100 gyerek elhelyezésére lesz majd lehetőség, ezzel gyakorlatilag ez a terület is le lesz fedve, ám, ha mégsem így lenne, az EKHO Építész Műterem Kft. úgy készítette el a terveket, hogy az épület akár egy újabb szárnnyal (két csoportszobával) is bővülhet, ami újabb 50 gyerek elhelyezésére nyújtana lehetőséget.

A cinkotai intézmény jó szimbóluma lehet a kerület törekvéseinek. Egyrészt azért, mert ma egyre kevesebb település képes arra, hogy rövid időn belül iskolákat újítson fel, óvodákat bővítsen és bölcsődéket építsen. De azért is, mert ez a közel 600 millió Ft-ba kerülő beruházás is elnyerte az Európai Unió tetszését, ennek köszönhetően pedig a bölcsődeépítés 250 millió Ft-os támogatásban részesült.

– Ez lesz a kerületünk egyik legszebb intézménye – mondta Kovács Péter a január 27-i bokrétaünnepen. – Igaz, még félkész állapotban van, de már körvonalazódik, hogy milyen szép lesz. A tervek szerint olyan színek dominálnak majd, mely nem csak az idejáró gyerekeknek, hanem a környék lakóinak a hangulatát is feldobja majd. Ha áprilisban be is fejeződik a munka, a beruházás még jó darabig el fog tartani. Nekünk kell ugyanis a létesítményt bebútoroznunk és felszerelnünk. Ezzel viszont időben végeznünk kell, mert szeptembertől szeretnénk, ha ezt az épületet birtokba vehetnék majd a gyerekek. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez