Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654978
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2011. január 19.
 

 

XIV. kerület

Lakásfeltörések

December 7-én egy első emeleti lakásba zárta magát az ott lakó gyerek az Amerikai úton. A rajt 15 óra 45 perckor riasztották az ajtó felnyitására.

Szintén tavaly, december 9-én délután egy Bánki Donát utcai, társasházi lakást nyitottak ki a közös képviselő kérésére. Bent egy elhunytat találtak.

Január 6-án este a rendőrség és a rokonok kérésére törtek be egy Kassai téri, nyolcadik emeleti lakásba, ahol egy sérült személy várta a segítséget.

Január 8-án délután egy első emeleti lakást nyitottak fel a tűzoltók az Egressy úton. A lakót mérgezéssel szállították az Erzsébet kórházba.

Egy Thököly úti, első emeleti lakásban a bejárati ajtó előtt feküdt tehetetlenül az idős, sérült lakó, a mentők nem tudtak bemenni érte. A tűzoltók január 10-én este kihúzós létrával, ablakon át hatoltak be az első emeleti lakásba.

Füstmérgezés

Egy Pillangó parki toronyház harmadik emeleti lakásának konyhatűzhelyén ottfelejtett étel vált füstté december 8-án éjjel. A rajt 3 órakor riasztották, egy személy füstmérgezést szenvedett.

Hősugárzó

Hősugárzó okozott tüzet december 8-án reggel egy Ilka utcai épület alagsori helyiségében. Égett egy kanapé, a világítótestek, vezetékek megolvadtak, a falak kormozódtak. Személy nem tartózkodott benn, a 6 óra 48 perckor hívott tűzoltók két lakatot leverve, a biztonsági ajtót felfeszítve hatoltak be.

Gyufával játszottak

Gyerekek okoztak tüzet december 9-én délután egy Mexikói úti lakásban. Meggyulladt az ágy, ágynemű, megégett az ablakpárkány, kormozódott a szoba fala, de senki nem sérült meg.

Fakárok

Fennakadt egy faág a telefonvezetékre törve az Őrnagy utca 4-nél december 9-én délután. A raj mentesített, kár nem keletkezett.

December 10-én 8 méteres, az úttestre dőlt fát fűrészeltek szét a Cinkotai út 61-nél, december 15-én pedig egy 5 méteres, járdára hasadt fát az Egressy út 29. szám előtt.

Lógó bádoglemez

Egy négyzetméteres, lógó bádoglemezt vágtak le egy Bolgárkertész utcai, négyemeletes lakóház utcai homlokzatáról december 9-én délelőtt.

Adventi koszorú

December 27-én délután tüzet okozott egy koszorú egy Öv utcai családi házban. Lángolt a konyhaasztal, ülőgarnitúra, ablakkeret, műanyag lambéria, a lakás kormozódott. Személyi sérülés nem történt.

Szeméttüzek

Szelektív hulladékgyűjtő égett le január 1-én éjfélkor a Rákospatak utca és Kerékgyártó utca sarkán.

Január 3-án délután az Újvilág utca 16-20-nál oltották el az égő szemétdombot egy D-sugárral.

Szintén egy D-sugárral oltották el január 7-én délután a Stefánia út 41-el szemben telepített, meggyulladt szelektív hulladékgyűjtő tartályokat.

Műszaki mentések

December 14-én délelőtt egy Skoda személygépkocsi ütközött össze egy BKV-villamossal a Nagy Lajos király útja 163. szám előtt. A forgalmi akadályt áramtalanítás után daruval szüntették meg. A sofőrt könnyebb sérüléseivel az Árpád kórházba vitték.

December 17-én este oszlopnak ment egy Opel a Hungária körút 137. előtt. Vezetőjét a raj emelte ki a járműből, a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba. A kifolyt, nagyobb mennyiségű olajat mentesítették.

Teljesen kiégett egy Trabant december 22-én délben a Gyarmat utca 54. szám előtt, miután indításkor tűz keletkezett a motortérben. Vezetője arc- és kézsérülést szenvedett.

December 26-án késő este Citroën és VW személyautók ütköztek a Fogarasi út és Kerepesi út sarkánál. A VW vezetőjét az Uzsoki kórházba szállították. A raj áramtalanított és átadta a helyszínt a rendőrségnek.

Január 3-án délután a Rákospatak utca 35-nél egy Peugeot 206-os karambolozott egy Peugeot 307-el. Az utóbbi a patakba csúszott, a tűzoltók daruval húzták ki. Személyi sérülés nem történt.

XVI. kerület

A rendőrség kérésére

Egy Körvasútsori lakóház negyedik emeleti zárt lakását az erkélyajtón behatolva nyitotta ki a raj december 7-én este.

Nem adott életjelet egy Olga utcai, földszinti lakás lakója. A hozzátartozók és a rendőrség kérésére január elsején este az ablakon át jutottak be a tűzoltók, benn egy idős hölgy holttestét találták.

Közlekedési mentések

Kézi erővel húztak ki egy árokba csúszott személyautót december 8-án késő este a Timur utca 53-nál.

Elszabadult a lejtős úton és árokba gurult egy rendszám nélküli, használaton kívüli Suzuki december 17-én kora reggel az Újszász utcában. A tűzoltók kivontatták és rögzítették a kocsit.

Gépi erővel húztak ki egy Fiatot, amely az út és a HÉV-sínek közé szorult december 17-én este a Kerepesi út 164. szám előtt. Sérülés nem történt.

A Timur utca 52-nél december 20-án este egy BMW karambolozott egy Peugeot személyautóval. A raj a felborult Peugeot-t a kerekeire állította, személyi sérülés nem volt.

Elfagyott a levegője egy DAF típusú sörszállító teherautónak december 28-án reggel és keresztben megállt az úttesten a Kerepesi út 174-nél. A forgalomnak a tűzoltók adtak szabad utat.

Zárlat

December 12-én egy Pálya utcai családi ház villanyszekrényében füstölés nyomait vették észre a háziak, a szekrény is bekormozódott. A tűzoltókat 15 óra 39 perckor riasztották.

Tűz a nappaliban

December 28-án reggel egy Olga utcai, második emeleti lakásba szólt a riasztás, ahol az adventi koszorú okozott tüzet. Égett a nappaliban az asztal, szőnyeg, parketta, a helyiség bekormozódott.

Szeméttűz

Újév hajnalán az Olga utca 5-nél álló szelektív hulladékgyűjtő két tartálya teljesen leégett, a többi megsérült. Az oltást egy D-sugárral végezték.

Háztüzek

Valószínűleg az étkezőrészben tört ki a tűz december 24-én délben egy Szilaj utcai családi házban. Égtek a berendezési tárgyak, a fali képek, ablakkeret. A felső szinten megolvadtak a falburkolati elemek, a tetőablakok megrepedtek a hőtől, és minden helyiség kormozódott. Az oltani érkező tűzoltók a zárt kertkaput berúgva tudtak csak bemenni. A tűzesetben senki nem sérült meg.

December 30-án egy fenyőfa okozott tüzet egy Monoki utcai családi házban. A lángok átterjedtek a fotelekre, más berendezési tárgyakra, ablakkeretre is. A hőtől a mennyezet, és a falak vakolat lehullt, az ablakok kitörtek, minden bekormozódott. Sérülés nem történt.

Január elsején éjjel egy Georgina utcai ikerház egyik részében a tetőtér égett teljes terjedelemben, ami átterjedt a szomszéd részre is. Megsemmisült, illetve megrongálódott a tetőtér teljes berendezése, a ház elektromos és földgáz hálózata. Az oltóvíztől eláztak az alsó szintek, személyi sérülés nem történt.

A szomszédok riasztották a tűzoltókat december 23-án késő este, miszerint egy Avas utcai háznak ég az egyik helyisége, és benn egy személy tartózkodik. Kiérkezve azt látták, hogy a családi ház tornácánál égtek a fellógatott ruhaneműk és papírhulladékok. Miután a támadó kutyát vízsugárral sikerült bekergetni a házba, a tüzet egy perc alatt eloltották. A házban lakó idős hölgy bent égő gyertyák között ült, és csak hosszas rábeszélés után jött ki. Elmondta, hogy a tüzet ő okozta, de okot nem tudott mondani. A zavart viselkedésű nénit a kistarcsai kórházba szállították.

Kettéhasadt fa

Az Újszász utca 70-nél egy tíz méter magas fa törzse a talajszinttől másfél méter magasságban kettétört és telefonvezetékre zuhant. A vezeték leszakadva a tartóoszlopról kritikus magasságban lógott az utca felett, veszélyeztetve a közlekedőket. A raj december 8-án délután szétfűrészelte a fát.

Agglomeráció

Háztüzek

A fűtésrendszer meghibásodása okozott háztüzet Aszódon december 15-én – az épületet mintegy három óra alatt tudták eloltani, a ház és a berendezési tárgyak jelentősen károsodtak.

Egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki december 16-án Isaszegen – a tűzoltók kiérkezésekor a tető már teljes terjedelmében égett, és az oltás végére nagyrészt meg is semmisült.

A kémény hibájából gyulladt ki egy családi ház melléképülete december 17-én Zsámbokon, s az épület le is égett, bár a ház szerencsére ép maradt.

Egy faház tetőtere gyulladt ki december 18-án Galgahévizen – a tűz terjedésének megakadályozása érdekében a szerkezetet nagyrészt szét kellett bontani. A tüzet elektromos hiba okozta.

Kerepesen egy kb. 200 négyzetméteres könnyűszerkezetes ház gyulladt ki december 29-én, és a tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett. A tüzet nagy erőkkel két óra alatt sikerült eloltani, de az épület oly mértékben károsodott, hogy lakhatatlanná vált.

Szilveszteri tűz

December 31-én éjjel Csömörön egy gépjárművek tárolására szolgáló épületben keletkezett tűz, aminek során mind az épület, mind az autók jelentősen károsodtak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez