Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655927
   « Vissza

A hóban olvasztották meg a kocsifestéket

 « Portaszolgálat 
2011. január 19.
 

 

Igencsak kellemetlenül végződött az óesztendő dr. Zoltai Erika árpádföldi háziorvos számára. Az év utolsó munkanapján este 7 órakor ugyanis arra lett figyelmes, hogy a rendelő udvarán parkoló, alig másfél éves személyautóját valaki valamilyen maró anyaggal (elképzelhető, hogy kromofággal) leöntötte. Az eset az orvosi rendelő valamennyi dolgozójából és a betegekből is döbbenetet váltott ki. Ilyenre, hogy egy orvost ily módon inzultáljanak, ugyanis eddig még nem akadt példa a kerületben. Évekkel ezelőtt történt már hasonló eset, akkor a Corvin Művelődési Ház korábbi igazgatójának autóját öntötték le maró anyaggal. Az Okmányiroda vezetőjének is megrongálták már az autóját, ám az orvosok eddig sértetlenek maradtak a kerületben.

Dr. Zoltai Erika nem is talál magyarázatot az esetre. Mint mondta, sem ellensége, sem haragosa nincsen, a betegeivel jó a viszonya, így nem érti, kinek állhatott érdekében a kocsiját tönkretennie. A Délceg utcai rendelő parkolója szinte mindig zárva van. Az épület mögötti udvarba csak a rendelő dolgozói állhatnak be a járműveikkel. December 30-án négy autó parkolt ott. Dr. Zoltai Erika ugyanarra a helyre állt, melyre mindig szokott. A 16 órakor kezdődő rendelés elején még látta is az autóját, hisz a rendelő ablaka éppen az udvarra néz, ám a sötétedés beálltát követően be kellett húznia a függönyt, mert a rendelőben vizsgálat zajlott, melynek során nem egyszer a betegeknek le kellett vetkőzniük. A délután egy részében tehát nem látta az autóját, de ezzel ugyanígy volt a parkolóban álló többi autó tulajdonosa is. December 30-án délután két orvos is rendelt a Délceg utcában. Mivel a kollégája felajánlotta, hogy a rendelési idő hátralevő részében ellátja a betegeket, dr. Zoltai Erika már este 7 órakor hazaindult. Ám, nem jutott messzire, az autójához érve a hó és a sötétség ellenére is azonnal feltűnt neki a rongálás.

Az elkövető ugyanis nagyon alapos munkát végzett. Minden oldalról lefröcskölte az autót (ezt egyébként a hóban talált lábnyomok is bizonyították), a maró anyag pedig villámgyorsan szétmarta a kocsit. Nem csak a kasztnit, hanem a gumiszigeteléseket és az ablaküveget is sikerült tönkretennie. Január elején a biztosító totálkárosnak minősítette a sérült járművet. A doktornő azért szerette volna megjavíttatni, ám a szervizek nem vállalták a szétmart állapotban levő autót.

Az eset a többi orvosban és nővérben is riadalmat keltett. Mások is félteni kezdték az autójukat. Nem tudták ugyanis, hogy csak egy egyszeri afférról van szó, vagy az egészségügy egy esküdt ellensége próbált meg ily módon bosszút állni az orvosokon. S bár, ma már 24 órás ügyelet működik a kerületben, így a sürgős esetekhez nem a háziorvosok, hanem a Benő utcai ügyelet orvosai mennek ki, azért köztudott, hogy a háziorvosok sem csak a rendelőkben végzik a tevékenységüket. Szabadidejükben ki-kijárnak az idős, magatehetetlen betegeikhez, és azok otthonában végzik el a kezeléseket. Ehhez azonban autóra van szükségük. Az önkormányzat felajánlotta, hogy megpróbál segíteni a károsult orvosnak. Megvizsgálják többek között, hogy az épületre kötött biztosítás nem terjed-e ki az intézmény udvarára is. De annak a lehetőségét is megnézik, hogy mennyiből és mi módon lehetne bekamerázni a parkolót. A cél az ugyanis, hogy a jövőben ilyen eset ne ismétlődhessen meg. (S)

      DSCF2494

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez