Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28779261
   « Vissza

Aukció a Suzuki Házban

 « Archívum 
2009. december 17.
 

Az Egressy úti Suzuki Ház tulajdonosai Egyed Gábor és Seres Gábor három évvel ezelőtt úgy határoztak, hogy az autószalonban rendezett képzőművészeti kiállítások művészei által a cégnek ajándékozott alkotásokat elárverezik, és a befolyt összeget jótékony célokra ajánlják fel. Az első esztendőben a Bethesda Gyermekkórház volt a rendhagyó aukció kedvezményezettje, majd a Szól a Szív Alapítvány következett. Tavaly pedig a bevételt a Nőszirom Közéleti, Kulturális és Sport Egyesület kapta. Ez utóbbi szervezet azonban azonnal tovább is adta az adományt, hisz a Csisztu Zsuzsa nevével fémjelzett civil szervezet legfőbb profilja éppen az, hogy maga is támogatásokat szerezzen a rászorultak számára. Így történt, hogy a 2008-ban az aukción befolyt 750.000 Ft-ot a kerületi bölcsődék számára költötték el. A szervezet három raklapnyi játékot vásárolt az intézményeknek, ráadásul nem 750.000 Ft-os áron, hisz a Gulliver Játék Nagykereskedés 30%-os kedvezményt adott nekik, így mire az aukción befolyt pénzösszeget elköltötték, közel egymillió Ft értékű áru volt már a kosarukban.

                     suzuki

November 30-án aztán a Suzuki Ház negyedszer is aukciót hirdetett. Ezúttal 29 kortárs művész alkotását állították ki az Egressy úti autókereskedésben. A festményeken, gobelineken, tűzzománcokon kívül azonban több különleges dologra is licitálni lehetett: többek között egy Ferrari kuplungtárcsájára. Ez azért volt különleges, mert a végsőkig lestrapált eszköz még „utolsó erejével” a Challenge-kupán az első helyre hozta be a hozzá tartozó autót. Ugyancsak a licittárgyak közé tartozott a Dunaferr felnőtt férfi kézilabda-csapata játékosai által aláírt mez és labda is, amelyet Mikler Roland kézilabdakapus ajánlott fel a nemes ügy érdekében. (A Suzuki Ház évek óta szponzori kapcsolatot ápol a Dunaferr csapatával.)

A november 30-i programon sokan megjelentek. A rendezvényre természetesen kíváncsiak voltak a kerületi bölcsődék vezetői is, de az aukció szempontjából az volt a fontos, hogy a lokálpatrióta vállalkozók és magánszemélyek is nagy számban képviseltették magukat. A Mentor és a Nőszirom Közéleti, Kulturális és Sport Egyesületek is vettek egy-egy képet. Ezt a leendő irodájukban kívánják majd kifüggeszteni. Aztán megjelent a rendezvényen dr. Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőjelölt is, aki szintén több tárgyat megvásárolt. Ezek között olyan is akadt, melyre a civilben ügyvéd politikus a nagyobb bevétel kedvéért saját magára is rálicitált. A monstre rendezvényen – hisz a licitálók egy-egy műalkotás miatt több kört is lefutottak – végül 786.100 Ft gyűlt össze. Ez majd 40 ezer forinttal több a tavalyi bevételnél. Az összeget első körben a Nőszirom Közhasznú, Kulturális és Sport Egyesület kapta, amely zuglói civil szervezet azonnal 900.000 Ft-ra felkerekítette az összeget. Ezt a pénzt tehát megint majd a bölcsődék kapják, pontosabban a Nőszirom azt vásárol belőle, amit a bölcsődevezetők megszavaznak. Tavaly a játék volt a sláger, és a 3 raklapnyi tárgyat végül a Suzuki Ház szállíttatta az üzletből a rendeltetési helyére. Idén nagy valószínűséggel inkább textil holmikat, függönyöket, szőnyegeket akarnak majd az intézmények. Ha a pénzt elköltötték, akkor a szállításban ismét számíthatnak majd a zuglói autókereskedés segítségére.(S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez