Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28802651
   « Vissza

Kötelező-váltás – legkedvezőbben

 « Archívum 
2009. november 2.
 

A kötelező biztosítás ugyan kötelező, de nem kötelező többet fizetni érte, mint amennyit feltétlenül muszáj. Ezért van lehetőség minden esztendőben az év végén átgondolni minden autótulajdonosnak, hogy meg van-e elégedve jelenlegi biztosítójával, mert ha nem, akkor most lehet váltani. (2010-től annyiban változik a rendszer, hogy a január 1. után vásárolt autónál a vásárlás napja lesz a forduló, akkor lehet váltani, de erről mindig a saját biztosítója fogja a tulajdonost időben (50 nappal előbb) értesíteni. Akik nem cserélik le autójukat, megmarad az év végi váltási lehetőség.)

A tájékoztatás ugyan többszintű, országos napilapok is lehozzák a jövő évi tarifatáblázatokat, de átlagember legfeljebb az idejét vesztegeti annak tanulmányozásával. És ha netán mégis sikerülne eligazodni rajta, és úgy gondolja, hogy bizony, váltani kéne, a neheze csak ezután következik: felmondás (november 30-ig), majd a bónus-igazolás megszerzése, a legkedvezőbb biztosítás kiválasztása, megkötése. Mindezt 2010 január 1-jéig kell lebonyolítani, az év végi hajrá és ünnepekre való készülődés lázában.

Vannak azonban olyan erre avatott cégek, akik ismerik a biztosítás minden csínját, és átvállalják az ügyféltől a teljes ügyintézést, s ami a legfontosabb, teljes rálátással rendelkeznek az összes biztosítási cég ajánlatrendszerére.

Ilyen a XVI. kerületben működő FA-ÁG Biztosítási Alkusz Kft. is, ami 2000 óta jelen van a biztosítási szakmában, s minden olyan biztosítóval kapcsolatban áll, amely jelenleg kötelező biztosítással foglalkozik. Az alkuszok nagy előnye, hogy ők nem egy biztosítót képviselnek, hanem az összes biztosítóval együttműködve az ügyfél érdekeit nézik elsősorban. Felhívják a figyelmét például olyan kedvezményekre is, amelyek a táblázatokból nem derülnek ki elsőre. Az ügyfélnek semmi más dolga nincs tehát, minthogy elmondja, mit szeretne, és ennek megfelelően a szakember kiválasztja a számára legmegfelelőbbet, és elvégzi az összes „papírmunkát” is.

Apropó papírmunka! Farkasné Varsányi Ágnes, a FA-ÁG Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosa (képünkön) felhívta a figyelmet a mostanában divatos internetes kötés veszélyeire: bár úgy tűnik, mintha egyszerűbb lenne a kötés a számítógép mellett ülve, de – mivel nincs elektronikus aláírás – a papírmunkát ugyanúgy el kell végezni, csak később. Számtalan ilyen eset csapódott le idén január-februárban a FA-ÁG irodájában, mikor az internetes kötésben megakadt ügyfél nem tudta, hogyan tovább. A FA-ÁG-nál nekik is szívesen segítséget nyújtottak, pusztán emberbaráti alapon. Mint ahogyan sokszor segítenek azoknak is, akiknek csak tanácsra van szükségük – például egy kárbejelentésnél –, a környéken lakók pedig örülnek, hogy minden apró-cseprő problémájukkal nem kell messzebbre menni, az adott biztosító saját irodájába. Nem mindenki tudja azt sem, hogy a biztosításkötésnél nem számít, hogy hol van ingatlan, vagy hova van bejegyezve az autó. Csak az a lényeg, hogy Magyarországon legyen.

A FA-ÁG a kötelezőn túl minden típusú biztosítással foglalkozik (CASCO, ingatlan, nyaraló, vállalkozás, stb.), ami azért is előnyös az ügyfél számára, mert akár az összes biztosítási ügyét egy helyen elintézheti. A Casco biztosítás kötésnél érdemes például azt is figyelembe venni, hogy gyakori a kedvezmény a biztosítók részéről akkor, ha több biztosítását egy helyen köti az autótulajdonos. Farkasné Ágnes arra is felhívja a figyelmet, hogy ingatlanbiztosításoknál milyen fontos az aktuális ingatlanárakkal kapcsolatos tájékozottság, mivel az képezi a biztosítási szerződés alapját. Az utasbiztosításokkal kapcsolatban megemlítette, hogy az utazók egy része nem tudja, hogy a bankkártyás illetve az E 111-es, TB kártyával kiváltható utasbiztosítás milyen buktatókat rejthet. Itt van például a magas önrész, amivel nincsenek tisztában az utazók. Vagy például tudják-e a síelők, hogy egy helikopteres mentés akár 500 ezer forintba is kerülhet, amelyre nem nyújtanak biztosítást a fent említett kártyák. Tehát érdemes tudni, hogy ezek nem váltják ki a „hagyományos” utasbiztosítást. S ha már a veszélyeknél tartunk: sokan hallottak bizonyára arról, hogy a 2009 elején – rendkívül kedvező díjakkal – indult Wabard biztosítót a PSZÁF felfüggesztette. Ez azt jelenti, hogy új biztosítást nem köthetnek, viszont a meglévő ügyfeleiket továbbra is kezelik. (Nem azonos a helyzet a MÁV ügyével, amely nem biztosító volt, hanem egyesület.) Ezen tapasztalatok alapján: nem mindig az a legjobb, ami a legolcsóbb… Ezért is érdemes szakmai tanácsot kérni az alkusztól.

A FA-ÁG Biztosítási Alkusz Kft-nél Farkasné Ágnes és munkatársai kellő hozzáértéssel és gyakorlattal várják nem csak a magánszemélyeket, de a vállalkozásokat is, akik minél zökkenőmentesebben és kedvezőbben szeretnének biztosítást kötni. Az átkötési időszakban meghosszabbított nyitva tartással igyekeznek minél rugalmasabban alkalmazkodni a az ügyfelek igényeihez, ezért szombaton is nyitva vannak, vagy szükség esetén a helyszínre mennek.

Bevezették az ügyintézés megkönnyítése céljából az e-mailes kapcsolattartást is, akinek ez egyszerűbb és kényelmesebb: az ügyfél elküldi a szükséges adatokat, és csak az aláírásra kell bemennie az irodába. (Sz. K.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez