Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662076
   « Vissza

Számítógépes tanfolyam nyugdíjasoknak

 « Archívum 
2009. október 14.
 

Lapunk akár ötletgazdaként is szerepelhetne a TZteam Kft. által szervezett tanfolyammal kapcsolatban. Az történt ugyanis, hogy egy korábbi cikkünkben a nyugdíjasok számítógépes használatáról írtunk, s a cikkben valami bizonyára félreérthetően lett megfogalmazva, mert a TZteam-nél egyre-másra jelentkeztek a számítástechnika iránt érdeklődő nyugdíjasok, hogy mikor is lesz az a bizonyos tanfolyam.

Az érdeklődés láttán Takács Zoltán számítástechnikai cége volt annyira rugalmas, hogy átalakítottak egy kevéssé használt termet, s valóban megszervezték azt a bizonyos tanfolyamot, amelyre olyan sokan vártak már az idősebb korosztályból. Azt ugyanis mindenki tudja, hogy egy számítógép a kommunikáció vadonatúj lehetőségeit nyitja meg a használója előtt. Könnyedén és teljesen ingyenesen lehet vele levelezni, telefonálni, képeket küldeni, albumokat feltölteni – gyakorlatilag bármilyen hangbeli, képi, szöveges vagy videós kommunikációra alkalmas, csak meg kell tanulni használni. De amilyen egyszerű minden, amikor már a gép be van állítva az adott feladatra, olyan körülményes egyedül rájönni a használat rejtett titkaira.

A tanfolyam témaköreit kimondottan olyan embereknek találták ki, akik egyáltalán nem értenek a számítógépekhez. Az oktatás során a résztvevőknek bemutatják azokat a lehetőségeket, amelyeket az is ki tud használni, akinek gőze sincs a számítástechnikához. Az oktatóteremben egyetlen számítógép lesz kiállítva, amelyiknek akkora kijelzője van, mint egy íróasztal. Ezzel a géppel mutatja be az oktató a hallgatóságnak, hogy hogyan lehet felkapcsolódni az internetre, hová szabad elkalandozni, és melyek azok a területek, amelyeket célszerűbb inkább elkerülni (különben vírus telepedhet a gépbe). Szó esik majd az intenetes telefonálásról (Skype), egy általános kommunikációs eszközről (Messenger), és természetesen a levelezésről. Bemutatják a fényképekkel kapcsolatos műveleteket is: a képek áttöltését a digitális fényképezőgépről a számítógépre, az esetleges átalakítást, a képek levélhez történő csatolását, esetleg feltöltését egy internetes fotóalbumba. A bemutató valóságos lesz, mert a kapcsolatot ténylegesen felépítik a TZteam szervizében lévő másik számítógéppel, s az oktatás résztvevői a valóságban láthatják a kapcsolat létrejöttét, és ki is próbálhatják a kommunikációs lehetőségeket. Mindet elsősorban mozi-szinten, annak érdekében, hogy ne a számítógép kezelésével legyenek elfoglalva, hanem értsék és ismerjék meg, mi hogyan működik. (Egy megfelelően felépített és telepített számítógéppel ők ugyanezt otthon már nagyon egyszerűen meg tudják valósítani.)

Hogy mindenkire jusson elég idő, egy-egy tanfolyamra 15-20 fő jelentkezését tudják elfogadni. A tematika három részre van felosztva, egy alkalommal 3400 forint a részvételi díj. Az első tanfolyam november elején indul, s igény szerint szerveznek hétköznapi és hétvégi turnusokat is. Az oktatáson résztvevők megismerik a jó nevű számítástechnikai céget is, és ha a gép használatával kapcsolatban bármilyen problémájuk adódik, akkor van kitől tanácsot kérni. Érdemes tehát időben és előzetesen jelentkezni, hogy az érdeklődők minél hamarább bekerülhessenek az érdekesnek és hasznosnak ígérkező tanfolyamra.

Elérhetőségek:

Cím: 1161 Bp. Rákóczi út 48.
Tel/fax: 406-4444, 30/989-2093
E-mail: sales@tzteam.hu
Web.: www.tzteam.hu
Nyitva: H-P 9-18-ig, Szo: 9-13-ig

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez