Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654026
   « Vissza

Civil gesztus Zuglónak

 « Archívum 
2009. október 14.
 

Zugló abban a szerencsés helyzetben van, hogy lakóinak egy része nem csak beszél a lokálpatriotizmusról, hanem igenis tenni akar valamit a kerületért. A Mentor és Nőszirom egyesületek éppen ilyen emberekből állnak – akik pénzt, időt és fáradságot nem kímélve végzik a dolgukat. Programokat, gyűjtéseket szerveznek, és az abból származó bevételt megpróbálják a kerület javára fordítani. Ráadásul nem csak holmi hangzatos dolgokat megcélozva, hanem olyan területeket részesítenek támogatásban, ahol nagyon is mérhető az adomány felhasználása.

A két szervezetnek nagy szerepe van abban, hogy a zuglói Mini Garros teniszcentrumban nyaranta egyszer (idén már kétszer is) jótékonysági teniszversenyt szerveznek, melynek a bevételét legtöbbször a kerületi óvodákra fordítják. De nekik köszönhető az is, hogy a Suzuki Ház autókereskedésben 2008-ban egy jótékonysági festményvásárt tartottak, melynek bevételét a kerületi bölcsődék kapták.

A két civil szervezet, melynek vezetői már nem egyszer karácsony előtt banánnal lepték meg a zuglói bölcsődéseket, október 8-án három raklapnyi játékot adtak át a kerületi bölcsődevezetőknek.

– Úgy gondoltuk, ez az ajándék biztos, hogy örömöt fog okozni a bölcsisek számára – mondta Virág Krisztina, a két civil szervezet titkára. – Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az intézményeknek sok más egyébre is szükségük van. Mi a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy bútorokat, edényeket és tányérokat is tudjunk majd adományozni a kerületi bölcsődéknek. Ezúttal is szeretnék köszönetet mondani az egyesületek tagjainak, annak különösképpen, aki a játékokat megfinanszírozta, de azoknak is, akik megpróbálták a leggondosabban kiválogatni azokat a játékokat, mely a bölcsisek fejlődését szolgálja majd. És külön köszönetet mondanék dr. Papcsák Ferencnek, Zugló országgyűlési képviselőjének, aki vállalta, hogy ezeket a játékokat eljuttatja a bölcsődékbe

       civil gesztus 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez