Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28787003
   « Vissza

Zöld Zugló, zöld udvar

 « Archívum 
2009. október 7.
 
 

Dr. Weinek Leonárd polgármester tartja magát választási ígéretéhez. 2006-ban Zöld Zuglót ígért a választóknak, és 2009-ben igen csak belehúzott, hisz manapság szinte hetente kell avatnia az újabb és újabb zöld felületeket a kerületben.

Persze, ebben nagyon nagy szerepe van politikai ellenlábasának, Rátonyi Gábornak is, aki a Sportbizottság elnökeként nagyon sokat lobbizott azért, hogy a kerület iskolái közül minél több műfüves iskolaudvart kaphasson. Mert, hogy a Zöld Zugló ezúttal kizárólag műfüves sportpályákat takar. A kerületi önkormányzat ugyanis tavaly szerződést kötött a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, és vállalta, hogy az MLSZ kínálta feltételekkel részt vesz az OLLÉ-OMW műfüves pályaépítő programjában. Aztán jött a gazdasági válság, és a tavalyi lelkesedés idén év elején vészesen lanyhulni kezdett. Sokan már tudni vélték, hogy nem is lesz semmi az egészből, de az önkormányzat végül mégis csak nekidurálta magát, és tavasz legvégén belevágott a programba. Igaz, az eredeti terveket egy kicsit megkurtította. Tavaly még arról volt szó, hogy öt kerületi iskolában építenek majd műfüves sportudvart, ugyanakkor a magyar állam (Önkormányzati Minisztérium) csak három tervet támogatott 2-2 millió Ft-tal. Ezért az önkormányzat is mindössze csak három iskolában kezdte meg a pályák építését. Rátonyi Gábort azonban nem hagyta nyugodni, hogy a másik két jelentkező intézmény látszólag hoppon maradt, addig lobbizott, míg a testület úgy döntött, a 2 millió Ft-os támogatás nélkül is belevág az egyenként 15 millió Ft-os projektbe.

        zold zuglo

Az első három iskola műfüves sportudvara már a nyár folyamán elkészült. A Munkácsy Mihály Általános Iskola közössége már a tanévnyitót követően megrendezte a maga pályaavató ünnepségét. Szeptember 21-én pedig a Móra Ferenc Általános Iskola következett. Ez utóbbi eseményre a kerület vezetőin, a képviselőkön és az igazgatókon kívül ellátogatott még Mészöly Kálmán egykori válogatott, világválogatott labdarúgó, majd a nemzeti tizenegyünk, illetve a török válogatott szövetségi kapitánya is.

A Mórában és a Munkácsyban egyaránt kézilabda-pálya méretű, palánkkal körbe vett és villanyvilágítással ellátott sportlétesítményt avattak. Ugyanez fog történni a harmadik iskolában, a Kaffkában is, ahol szintén szeptember eleje óta használják már az iskola diákjai a műfüves sportudvart. A másik két (majdnem lemaradó) iskolában, a Zuglói Hajós Alfrédban és a Szent István Király Zeneiskolában pedig a közeljövőben kezdődnek meg a munkálatok. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez