Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654949
   « Vissza

Egy zuglói lány Amerikában

 « Archívum 
2009. szeptember 18.
 

 

Amerikai Álom!
Egy zuglói lány Amerikában
A tavalyi nyári szünetben két hónapot dolgoztam: egy amerikai gyermektáborban voltam a kisegítő személyzet tagja. Fürdőszobákat és mosdókat takarítottam négy másik társammal, két fiúval és két lánnyal. A két fiú és az egyik lány Lengyelországból jöttek, a másik lány, aki a szobatársam is volt, Törökországból való volt. Életemben nem gondoltam volna, hogy egy török lánnyal fogom megosztani a szobám két hónapig. Azt meg pláne nem gondoltam, hogy annyira meg fogjuk érteni egymást, hogy a végén még barátnők is leszünk és a tábor után is tartjuk majd a kapcsolatot.
Ez a tábor New York-tól autóval három órányira van. Mikor megérkeztünk nagyon barátságos környék fogadott. A tábor egy dombon helyezkedett el, a domb alján pedig egy Hunter nevezetű kisvárossal. Nagyon szép hely, erdős dombok mindenfelé, madárcsicsergés, tisztaság, az emberek pedig köszönnek és egymásra mosolyognak.
A tábor nem volt körbe kerítve, így az ember nem érezte korlátozva magát. A táborvezetők és a többi diák, akik ott dolgoztak, mind nagyon kedvesek, közvetlenek. A világ minden tájáról összegyűltünk. Olaszországból, Dániából, Angliából, Skóciából, Svédországból, Finnországból, Törökországból, Lengyelországból, Németországból, Franciaországból, Ukrajnából, Észak-Afrikából, Texasból, Mexikóból és Amerika még számos államából. Hihetetlen volt, hogy egy helyen megismerkedhettem ennyiféle érdekes emberrel és kultúrájukkal.
A táborral szemben volt egy vulkán formájú hegy. Nagyon varázslatos volt számomra, különleges. Reggelente volt, mikor az a látvány fogadott a faházból kilépve, hogy a hegynek csak a csúcsa látszik, a többi részét eltakarta a reggeli köd. Volt, amikor egyátalán nem lehetett látni, mintha eltűnt volna.
Reggelente korábban keltem a többieknél, és elmentem kocogni a kisvárosban lévő duzzasztó tó körül. Fantasztikusan szép és nyugodt órák voltak ezek. Az utcákon még alig jártak az autók, emberek. Futás közben rengeteg állattal találkoztam. A nyulak szinte mindennaposak voltak, de találkoztam még mókusokkal, őzekkel, hóddal és egy alkalommal medvét is láttam messzebbről.
Már az első pár nap után nagyon családias volt a hangulat. Rengeteg program volt, melyeken mi is részt vehettünk: vacsora utáni disco a táborozó gyerekekkel, filmvetítés, mályvacukor sütés tábortűznél énekléssel, túrázás. Mi, nagykorúak a közeli bárba is ellátogattunk esténként. Biliárdoztunk, beszélgettünk és megismerkedtünk néhány helybélivel is. A tábor végére már mindenki mindenkit ismert, szoros barátságok alakultak ki, és búcsúzáskor sokak könnyekig hatódtak.
A tábor utáni egy hónapot New York-ban töltöttem. Egy brooklyni apartmant béreltem egy ismerősömmel. Az a város csodálatos és varázslatos. Az a sokféle ember, azok az érdekes és néha extrém öltözékek. Az illatok, a sok szín és hang. A különleges bárok, cukorka boltok, az útmenti táska- és bizsuárusok, a bolhapiacok. Ellátogattam China Town-ba, Little Italy-ba, és az oroszok lakta környékre. Mindegyik olyan volt, mintha az adott országban lettem volna. Még Harlemben is voltam, ahol egy afrikai nőtől hajkendőt vásároltam.
Voltam a Wall Street-en, körbebarangoltam a Central Parkot, Megnéztem a legtöbb múzeumot, felmentem az Empire State Building tetejére is, komppal áthajóztam Saten Island-ra.
Csodálatos volt, és alig várom, hogy a következő nyarat is hasonlóképpen töltsem el. Ezzel a levéllel szeretném, ha több fiatal megismerné ezt a lehetőséget.
Zárójelben hozzátenném, hogy a cég aminek segítségével kint voltam, manapság Magyarországon a legkedvezőbb feltételeket nyújtja ezen a téren. Ha te is szeretnéd hasonlóképpen eltölteni a nyarat, nézz utána a www.ccusa.hu internetes oldalon.
Megemlíteném azt is, hogy a jelentkezéshez nem szükséges nyelvvizsga bizonyítvány. Alapszinten természetesen tudni kell angolul kommunikálni. A táborból visszajövet jelentkeztem egy középfokú angol nyelvvizsgára és sikerült!
Szabó Réka

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez