Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28777392
   « Vissza

Sörhabos sashalmi vigadalom

 « Archívum 
2009. szeptember 18.
 

 

A lokálpatrióta gondolkodásmód jeles példája az, ahogy a RAFC háza táján a közönség kiszolgálásáról gondoskodnak. Ocskó József elnök és közvetlen kollégái ugyanis tisztában vannak azzal, hogy egy sportegyesület működtetése a szórakoztató ipar része, így nagyon is fontos, hogy a nézők minden szinten ki legyenek szolgálva. Természetesen a legtöbbet maguk a játékosok tehetik a nézőkért, hisz annál, hogy nyer a csapat, nagyobb öröm nem érheti a szurkolókat. De ma már egy jó kikapcsolódáshoz nem elég, hogy a nézők 90 percig biztassák a csapatukat. Ezt ismerte fel a RAFC vezetése, amikor a kisebbik szentmihályi csapattal megegyezve kitalálta a „kettős rangadókat” a Pirosrózsa utcában. (A RAFC előtt mindig az RSC játssza az előmérkőzést).
A közönség kiszolgálása terén fontos lépés volt még egy-egy ismert sportoló meghívása a hazai mérkőzésekre. Nemrégiben két világbajnok ökölvívónk, Erdei Zsolt és Kovács Kokó volt a RAFC vendége, legutóbb pedig Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, és kick-box világbajnok járt a Pirosrózsa utcában. Ugyancsak a közönség kiszolgálását erősíti, hogy a nézők a mérkőzést követően a büfében a játékosokkal, az edzővel és a klub vezetésével közösen is megvitathatják a meccsek tapasztalatait.

             sorhabos sashalmi vigadalom



De a RAFC nem lenne az, ami, ha a lokálpatrióta gondolkodású elnöke 13 évvel ezelőtt nem találta volna ki, hogy egy évben egyszer szervezzenek egy egész napos rendezvényt is a sporttelepen, melynek programjában a sport mellett a kultúra és a gasztronómia is helyet kaphatna. Így jött létre a Sashalmi Sörnap nevű rendezvény, mely az elmúlt 13 évben a kerület kulturális életében is komoly rangot vívott ki magának. A 13. sörnapra szeptember 5-én került sor. Azon a napon, mely a sokadik botrányos melegfelvonulásról, a jobboldali média családi napjáról, illetve a 94. percben elveszített Magyarország – Svédország világbajnoki selejtezőmérkőzésről lett híres.
Aznap, amikor az egész városban forrongtak az indulatok, mikor rohamrendőrök árasztották el a belvárosi közterületeket, a Pirosrózsa utcai sporttelepen nyugalom és jókedv honolt. Délelőtt 10 órakor még csak az amatőr teniszezők, illetve a családok népesítették be a RAFC létesítményét, de ebéd után már a focirajongók is szállingózni kezdtek. A focimérkőzések sorát szokás szerint az RSC nyitotta. A Budapest-bajnokság I. osztályába idén feljutott együttes az Unione gárdáját fogadta. A Détári Lajos (egykori világválogatottunk) nevével fémjelzett vendégegyüttes ellen egy 2-2-es döntetlen harcolt ki a BLASZ I szentmihályi újonca. Az RSC-t aztán a RAFC követte a pályán. A sárga-kék szerelésben játszó hazaiak a Dunakeszi Vasutas ellen próbálták itthon tartani a három pontot. Ez végül 1-0 arányban sikerült is nekik. Időközben a színpadon egymást váltották a programok. Tarnai Kiss László és Bagdi Erzsi a magyar nóta szerelmeseit hozta lázba, a szülők leginkább a Batthyányi Ilona Általános Iskola és a Sashalmi Tanoda diákjainak tapsoltak, a fiatalabbak a hastánc és a fitnesz-bemutatóknak örültek, de a legnagyobb sikere egyrészt a Submarine Station Étterem ízletes ételeinek, a csapolt sörnek és a népszerű Gesarol együttes rock ’n roll partyjának volt.
A nap díszvendége Növényi Norbert volt, aki a már említett magyar – svéd válogatott mérkőzés miatt kénytelen volt idő előtt távozni a rendezvényről. A világbajnoki selejtező fontosságával mellesleg a RAFC háza táján is tisztában voltak. Ezért az idei Sashalmi Sörnap slágereként egy kivetítőn keresztül a mérkőzés kollektív megtekintésére is sor került. A kerület vezetéséből többen, Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester, Szász József vagy Zsinka László éltek is a lehetőséggel, és a büfében szorongó közel kétszáz magyar szurkolóval együtt maguk is a Pirosrózsa utcában biztatták a magyar nemzeti tizenegyet. A meccs sajnos nem úgy sikerült, mint ahogy azt a hazai futballdrukkerek várták, a rendezvény ennek ellenére jó hangulatban, egy hajnalig tartó táncmulatsággal zárult. És ez így volt rendjén. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez