Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658412
   « Vissza

BioLabor - Egy hónap egészség

 « Archívum 
2009. szeptember 18.
 

 


Interjú a BioLabor partnerorvosaival
Azt sokan tudják, hogy a kerületi BioLabor már elég régóta (konkrétan 3 éve) töretlenül üzemel, de azt már jóval kevesebben, hogy pár hónapja két partnerorvos is csatlakozott kis csapatukhoz. Szabados Györgyi és Botka Zsolt, a XVI. kerületi BioLabor vezetői, májustól kooperálnak Dr. Varga Hajnalka és bátyja, Dr. Varga Péter aktív körzeti orvosokkal, ugyanis azóta biztosít helyszínt a kerületi BioLabor egy ún. E.I.S. ÁLLAPOTFELMÉRÉSNEK. Elmentünk hát, és a BioLabor csapatát kérdeztük a működésükről:
HH (Helyi Hírek): Doktornő, hogyan alakult ki az együttműködés a BioLaborral? Honnan jött az ötlet?
Dr. V.H. (Dr. Varga Hajnalka): Év elején ismertük meg a BioLabort a bátyámmal, Péterrel, és már első hallásra szimpatizáltunk az elveikkel, azaz a „gyógyszermentes” módszerükkel. Talán furcsának hangzik, de aktív orvosokként nem áll távol tőlünk az alternatív és a komplementer gyógyászat sem. A BioLabor országos hálózatának eddigi jó pár éves munkásságát nézve szívesen csatlakoztunk a XVI. kerületi kirendeltségükhöz. Az az állapotfelmérés, amivel már május óta aktívan dolgozunk, kimondottan beleillett a mi munkánkba is.
B.Zs. (Botka Zsolt): Elég nagy igény volt egy ilyenfajta teljeskörű diagnosztikára. A BioLabor mindig is a gyógyszermentes kezelésekben volt és lesz érdekelt, de így ezzel a partnerszolgáltatással most olyanok is el tudnak jönni hozzánk, akik még nem pontosan tudják mi is a bajuk, így a kezeléseiket még nem tudnánk célzottan megkezdeni. A vizsgálat után ez már kézenfekvővé válik és megkezdhetjük a célzott, személyreszabott kúrát.
HH: Meséljenek erről az állapotfelmérésről! Miben különbözik ez más hasonló készülékektől? Mennyire megbízható?
Dr. V.P. (Dr. Varga Péter): Az E.I.S. diagnosztikai rendszer egy korszerű, hatékony, különleges orvosi vizsgálóeszköz, mely fájdalommentes, gyors állapotfelmérést tesz lehetővé. Néhány perc alatt hatalmas mennyiségű információt gyűjt a szervezetről, melyet azonnal szövegesen, illetve grafikusan 3 dimenzióban jelenít meg. Következtetni tud a szervek hibás működésére, pl. gyulladások, emésztési, keringési zavarok. Tájékoztatást ad pl. a szív, a vesék, a tüdő az emésztőszervek vagy akár az idegrendszer funkcionális állapotáról. Áttekintést nyerhetünk többek között a hormonszintekről, oxidatív stresszről, a vérgáz értékekről és a sav-bázis egyensúlyról is. És mindez tűszúrás és hosszadalmas, megterhelő diagnosztikus eljárások nélkül!
Érdekesség, hogy egyedülállóan ez a rendszer képes depressziót diagnosztizálni. A megbízhatóságát már saját tapasztalok alapján tudjuk kijelenteni, nem emlékszem olyan esetre, amikor nem találta el a már tudott betegségét egy páciensnek! Természetesen a készülék lehetőségein belül értem ezt.
HH: Mennyiben segíti ez az orvos munkáját?
Dr. V. H.: Nagyon nagymértékben! A kapott sejtszintű diagnózis segít a célzott kiegészítő klinikai vizsgálatokra küldeni a pácienst – ha erre szükség van –, illetve az eredmények alapján természetesen elkezdhető a precíz kezelés is, akár a házi orvos segítségével, akár más terápiával. Külön érdekesség, hogy személyreszabott étrendet is összeállít a készülék, így már aznap el lehet kezdeni otthon a javulást.
Sok esetben – ha kóros elváltozást nem találunk – javasoljuk az évente egyszeri kontrollt, ami a prevenció szerepét tölti így be.

              biolabo2r



HH: Hogyan folyik maga a vizsgálat? Van esetleg kizáró tényező?
Dr. V. P.: A páciens a tenyereit és a csupasz talpait egy-egy fémlapra helyezi, míg a homlokára felkerül 2 elektród. A kb. 4-5 perces vizsgálat közben semmit nem lehet érezni. Ezután történik a kapott eredmények kiértékelése, elemzése, az eredmények kinyomtatása, kézbe adása.
A vizsgálatnak semmilyen kockázatát, mellékhatását nem találták, viszont nem végezzük el olyan pácienseknél, akiknek a szervezetükbe valamilyen elektromos eszközt ültettek be (pl. pacemaker), terhességben a 6. hónap után, diagnosztizált epilepszia esetén, ill. akiknek végtaghiánya vagy bőrhiánya van a tenyerén vagy talpán. Az ízületbe beépített fém (pl. csípőprotézis) megváltoztathatja az eredményt, ezért külön megítélést igényel. Gyermekeknél kb. 10-11 éves kortól, ill. kb. 30 kg-tól tudjuk garantálni a reális eredményt.
HH: Melyek az elmúlt 4 hónap tapasztalatai? Elégedettek az Önökhöz betérő emberek?
Dr. V. H.: Határozottan mondhatom, hogy igen. Nemcsak a páciensek, hanem mi is érezzük jótékony hatását, hogy van egy teljes óránk mindenkire, így mindent szépen át tudunk beszélni, tanácsokkal tudunk szolgálni. Több idő jut egy emberre, mint a zsúfolt háziorvosi rendelőben, ezt kedvelik a betegek, minden problémájukra jut idő.
HH: Mit javasolnak azoknak, akiknél találnak valami betegséget? Hová küldik őket? Esetleg már Önök utalják be őket további vizsgálatra?
Dr. V. H.: Nem, mi „csak” az állapotfelmérést végezzük el, esetleges talált betegségek (betegség hajlamok) esetén több lehetőség adódik. Vagy javasoljuk, hogy konzultáljon a kapott értékekről a háziorvosával, hogy elkezdhessék a célzott vizsgálatokat és kezeléseket, vagy más, kiegészítő terápiákat is tudunk ajánlani. Ez teljesen személyfüggő, kinek mi a jobb. Szerencsére itt a BioLabor-ban sok problémára van megoldás, nagyszerűen kialakított protokolljaik, kúráik vannak az öngyógyítás serkentésére. Ezt is saját tapasztalatból mondhatom.
HH: Végezetül mondanának pár szót a kezelésekről is?
B.Zs.: Olyan számítógépes biofizikai módszert alkalmazunk, ahol a személy saját bioinformatikai jelei kerülnek szinkronba, így erősödik az energiaszint, javul a közérzet, és javul a magabiztosság, ellenálló képesség. Több mint 60 féle programunk van, köztük Happy-Coctail stresszoldó, szorongásoldó, hangulatjavító, Maxi-Vitál erőnléti, továbbá migrén, frontérzékenység, ízület, immunrendszer, keringés, kismama-programok stb. Általában éves szinten 4-5 kezelés elégséges. A kezelés igen komfortos, egy kezelőszékben kényelmesen hátradőlnek, az EKG-hez hasonlóan érzékelők kerülnek a kézre és kezdődhet az ön-regenerációs program. A kezelés inger- és gyógyszermentes, kiemelkedő, hogy használható akár implantáltak számára és várandóssági időszakban (terhességi állapotban) is.
Két lehetőség adódik a hozzánk betérő pácienseknek: ha már tudják mi a problémájuk, min szeretnének javítani, akkor el tudjuk kezdeni a célzott kúrát. Viszont ha igény merül fel, a vizsgálatra mehetnek. A kezelés és az állapotfelmérés egymástól független, nem kötelező velejárója egyik a másiknak. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Az állapotfelmérés díja 12.000 Ft, viszont mindenki, aki szeptember 30-ig bejelentkezik, BioLabor® Utalványt kap, mely felhasználható egy DÍJMENTES Happy Coctail® szellemi frissítő vagy egy Maxi Vitál® fizikai frissítő kezelésre – értéke ötezer forint!  

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez