Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659261
   « Vissza

Mi mindenre jó a Bach-virágterápia

 « Archívum 
2009. szeptember 8.
 

 

Mi mindenre jó a Bach-virágterápia? – Így szeptember elején lassan mászunk ki a nyárból, tényleg lassan, mert meglepő módon pár napja vetekedett a hőség a nyárközepivel... De érdemes már egy kicsit előre gondolni, bármennyire is nyári a hangulatunk, mert ha tetszik, ha nem, jön az ősz, s fel kell venni újra a fordulatot – munkahely, iskola, otthon... Csak az a kérdés, hogy elég erősek, egészségesek vagyunk-e mindehhez testileg, lelkileg. Lehet, hogy a nyaralás és a napsütés kedvéért egy kicsit szőnyeg alá söpörtük a problémáinkat, de bizony itt az őszi nagytakarítás ideje, a Szűz hava is erre buzdít.

                                               tarnics


Az önismereti elemzés hozzásegít a problémáink okainak feltárásához, vagy megerősítheti sejtésünket, hogy hol a baj. A leginkább ott szokott a probléma lenni, amikor nem tudjuk, hogy mi az életfeladatunk, és ezért rossz döntések sorozatába bonyolódva bajt bajra halmozunk. Ilyenkor jót tesz, ha az ember egy kívülálló segítségével kicsit objektívebben néz saját magára és életére, nagy felismeréseket okozhat ez az élmény. Fizikai létünk mozgatórugója lelkünk, amely bár láthatatlan, mégis a legnagyobb úr mindennapi eseményeink megélésében. Mert nem is az a lényeg, hogy mi történik velünk, hanem az, hogy mi ezt hogy reagáljuk le lelkileg. Boldogságunk, jó közérzetünk, lelki békénk ezen múlik.
Van, mikor az ember úgy érzi, annyi minden van már a vállán, hogy egy tollpihe nem sok, de attól is összeroskadna. Vagy a fejünk telt meg a sok gond okozta kerge gondolatoktól, amelyek csak járnak körbe-körbe, mint az imamalom, és nem tudunk tőle még aludni sem. Talán az sem ismeretlen sokunk számára, amikor a múltban elszenvedett sérelmeink, emlékeink gyötörnek, s keserítik meg mindennapjainkat, mert képtelenek vagyunk szabadulni tőlük. Vagy félünk az előttünk álló feladatoktól, az ismeretlentől, vagy éppen a sötéttől, az egyedülléttől. Vagy attól, hogy mi lesz a gyerekünkkel, a párkapcsolatunkkal, a munkahelyünkkel??? Vagy egyszerűen elvesztettük a hitünket abban, hogy még egyszer jobbra fordulhat életünk... Számtalan olyan érzés, gondolat gyötörhet minket, amitől jó lenne megszabadulni, de hogyan?
A Bach-virágterápia abban segít, hogy a lelkünk egyenesbe jöjjön, és az élet eseményeit a maga valóságában éljük át, ne reagáljuk túl, vagy éppen letargikusan. A normális kerékvágásból kizökkent lekivilágunkat segít helyretenni ez az egyszerű, mellékhatás-mentes gyógymód, a saját erőink aktivizálásával. Meggyógyulni, helyrejönni ugyanis csak akkor tudunk, ha a fejünkben és a szívünkben megszületett a döntés: rendbe akarok jönni, rendbe akarom tenni a dolgaimat, az életemet. Csak úgy érzem, egyedül nem vagyok elég erős hozzá. Lehet, hogy csak egy csepp hiányzik...?
Van azonban egy másik aspektusa a Bach-virágterápiának, amely nem annyira ismert. Jól használható még az emberek bajai mellett az állatok, növények gyógyításában is, valamint a vele készített krémek is rendkívül hatékonyak külső használatra. Hatalmas fikuszom féléves kopaszodását sikerült megállítanom Bach-virág cseppekkel, majd teljesen helyrehoztam – ennek már majd két éve.
Állataim a cseppektől békésen utaznak autóban azóta, három hónapos kiscicámat most kezelem, mert elütötte az autó, és eltörött a medencéje. Teljesen elmúltak a fájdalmai, és jókedélyű, napról napra épül. Vén kutyámnak is visszajött az étvágya s az életkedve, pedig elég romos állapotban volt már. A nyáron gyerekeknél is szükség volt a gyógymódra, hol csípés, leégés miatt külsőleg (másnapra kutya baja sem volt), hol rejtélyes kórságra belsőleg. Gyerekeim már jönnek maguktól: anya, tudsz valamit adni? És nem utolsó sorban, a szépségápolásban is hatékony a Bach-virágterápia: az arckrém fiatalító, ránctalanító, hidratáló és antiallergén. Apropó allergia: külsőleg és belsőleg is kezelhető a terápiával. És még a narancsbőrre is hatékony krém készíthető. Az úgynevezett „Elsősegély”-krém és -csepp szinte mindig velem van, számtalan „vészhelyzetben” kisegített már. Szerintem minden háztartásban jó lenne tartani belőle, főleg, ahol gyerekek vannak! És még egy fontos szempont, ami e terápia mellett szól: mellékhatás-mentes és pénztárca kímélő...
Ha felkeltettem érdeklődését, hívjon: Szőke Kati, 06-20-412-6353

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez