Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776726
   « Vissza

Harmincéves Öreg Fiúk

 « Archívum 
2009. május 22.
 

 

Hazánk egyik legnépszerűbb zenekara (a bulizenekarok között mindenképpen a legnépszerűbb), az Old Boys együttes idén ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. Az együttes tagjai a jubileum alkalmából arculatot váltottak, az idei repertoárjukban nem a bulizásra, hanem inkább a zenélésre helyezték a hangsúlyt. Sokan féltették a bandát a változtatásoktól, de az elmúlt hónapok vidéki koncertjei azt bizonyították, hogy a közönség színházi körülmények közepette, ülve is ugyanúgy tudja élvezni az Old Boys muzsikáját, mint tette azt korábban a táncparketten rockizva. A tavaszi országos koncertturné zárására május 19-én este fél 8-kor a Művészetek Palotájában került sor. Az országjárás azonban nem ér még véget a MÜPA-beli fellépéssel. A program ősszel továbbfolytatódik, és a jubileumi év programkínálata véglegesen csak november 6-án zárul le. Természetesen egy koncerttel, és természetesen a Petőfi Csarnokban. A születésnapi házibulira pedig ajánlott lesz majd minél előbb jegyet vásárolni.

             Old Boys 003


Az Old Boys együttest Zugló és a Kertváros egyaránt magáénak érezheti. Az 50-es, 60-as és 70-es évek rock and roll slágereit játszó banda mindkét kerületet otthonának vallhatja. Az együttes tagjai közül (12-en vannak) akad, aki Zuglóban, és akad, aki a XVI. kerületben lakik. Ez nem csak az Öreg Fiúk múltját, hanem a jelenét is meghatározza, hisz a banda mindkét városrészben gyakori fellépőnek számít a szabadtéri fesztiválokon és rendezvényeken. A zuglói identitás azonban ennél sokkal mélyebb gyökerű. A Postás Klubban indult, majd az Eötvös Klubban ismertté vált zenei formáció 15 éven keresztül heti rendszerességgel tartott teltházas házibulit a városligeti Petőfi Csarnokban. A 90-es évek végén azonban a fővárosi kulturális intézmény stílust váltott, és ez olyan helyzetet teremtett az Old Boys számára, amely szép lassan a házibulik végét jelentette. A közönség azonban nem akart lemondani az Öreg Fiúkról. Ennek köszönhető, hogy az együttes ma már túl van a 6000. fellépésen is. A nézők pedig mindenhova követik a bandát: és kedvenceikkel mostanában a legkönnyebben a Hűvösvölgyi Vígadóban (14. éve), a dunai hajókon (15. éve), a Csiliben és az Erzsébetligeti Színházban (3. éve) találkozhatnak. A legkönnyebben jelzőt persze azonnal módosítanunk kell, hisz az Old Boys-rajongók tisztában vannak vele, az Öreg Fiúk fellépéseire gyakran hónapokkal korábban kell jegyet vásárolniuk, máskülönben csak plakátokról tudják nyomon követni kedvenceiket. Az idei év különösen izgalmas lehet az Old Boys közönségének. A 30. jubileum ugyanis olyan évforduló, melyet az együttes is nagyon komolyan kíván megünnepelni. Az unplugged jellegű műsorban nagy hangsúlyt kapott az igényes (ülve hallgatható) zene, amely eddig Szegeden, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Békéscsabán, Sopronban és Pécsen is hatalmas közönségsikert aratott.
Az együttes életművétől nem áll távol a színházi környezet, a 20 éves jubileumra ugyanis az Erkel Színházban, a 25 évesre pedig a Kongresszusi Központban került sor. Ahogy azt Szidor László, az Old Boys alapítója és vezetője egy interjúban egyszer viccesen megjegyezte. „Már csak a Parlamentben és a Bazilikában nem játszottunk.” A banda mind a mai napig tartó népszerűségét látva, nem elképzelhetetlen, hogy egyszer ez a tétel is megdőljön. Mondjuk majd a 40. vagy az 50. jubileumon. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez