Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.05.11. szombat
Ferenc
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28933666
   « Vissza

Zuglói Táncfesztivál – új helyszínen

 « Archívum 
2009. május 7.
 

 

Először rendezték a Zuglói Táncfesztivált iskolai környezetben, és a rendhagyó kezdeményezés azonnal jól vizsgázott. A rendezvény szervezői, a zuglói Fórumház Egyesület szakemberei azért kényszerültek arra, hogy a Petőfi Csarnok megszokott környezete helyett a dr. Mező Ferenc Általános Iskolába helyezzék át a programot, mert a nehéz gazdasági helyzetben nem tudta már vállalni az egyesület a fővárosi fenntartású intézmény terembérletének a díját. A Füredi lakótelepi iskola két szempontból is kiváló választásnak bizonyult: egyrészt az iskolában majd minden rendezvény teltházat vonz, így a táncfesztiválra is garantálható volt a nagy nézősereg, másrészt a süllyesztett tornaterem kiváló lehetőséget biztosított a produkciók bemutatására.
A Fórumház Egyesület idén már 12. alkalommal rendezte meg a Zuglói Táncfesztivál és Országos Amatőr Táncverseny elnevezésű programját. A rendkívül látványos esemény az évek során kinőtte magát, és ma már nem csak Zuglóban, hanem a kerület határain túl is rendkívül népszerű. Ezt bizonyítja, hogy a dr. Mezőben április 19-én közel 1200-an léptek a táncparkettre. Ekkora tömeg mozgatása természetesen nagyon komoly szervezést igényel. A verseny rendezői ennek megfelelően világosan elkülönítették egymástól a kategóriákat és a korcsoportokat. Az előbbiben nyolc lehetőségük volt (művészi látványtánc, néptánc, aerobic, majorette, hip-hop, akrobatikus showtánc, akrobatikus rock ’n roll és színpadi tánc) az ovis, a mini, a gyermek, a junior és a felnőtt korú fellépőknek. A szervezők a verseny folyamatossá tétele érdekében minden kategóriát követően azonnal eredményt hirdettek, így senkinek sem kellett az egész napot az iskolában töltenie. A telt ház azonban így is garantált volt, hisz a tánc mind a mai napig a legnépszerűbb elfoglaltság a fiatalok körében, és a színpadon fellépőket nagyon sok ismerős, barát és hozzátartozó is elkísérte.
 

          


A Fórumház Egyesületben már több mint egy esztendeje vak, látássérült gyerekek is tanulnak színpadi táncokat. A csoport tagjai ezúttal egy fergeteges hip-hop produkcióval rukkoltak elő. Havasi Péter tánctanár, a Fórumház Egyesület elnöke elmondta, hogy a Vakok Általános Iskolájának diákjai a rendező egyesülettől ösztöndíjat kaptak, így a jövőben is folytathatják majd tánctanulmányaikat.
A 2009-es táncfesztivál egyetlen újdonsága volt, hogy idén első ízben az ovisok is színpadra léptek. A több mint száz zuglói óvodás néptánc és népi játékok kategóriában versenyeztek egymással. Ebben egyébként a Tihany ovi csoportja bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Bóbita Óvoda és a Napraforgó Óvoda ifjú művészeit.
A közel 1200 fellépőnek a 40%-a zuglói diák volt, akik az érmekből sokat itthon tartottak. Különösen eredményesek voltak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, akik Kovalik Imola vezetésével a művészi látványtánc kategóriában (ritmikus gimnasztikában) taroltak, illetve a Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai, akik pedig Andrási Anita vezetésével a majorette kategóriában gyűjtögették szorgalmasan az érmeket. De jól szerepeltek a házigazda Fórumház Egyesület, a New Line Dance, a Holiday SE, a Laukrisz, az Alfadance és az Arany János Általános Iskola diákjai is. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez