Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656230
   « Vissza

Forró hangulat az óvodában

 « Archívum 
2009. május 7.
 

 

Sosem gondoltam, hogy az argentin tangó ilyen izgalmas tánc lehet (vagy legalábbis gondoltam, de elképzelni mégis csak nehezen tudtam), mígnem egy egészen váratlan helyszínen, egy óvodában szembesülhettem ezzel a ténnyel. Történt ugyanis, hogy az Erzsébet királyné útján található Herminka óvoda április 24-én jubileumot ünnepelt. A több mint százéves zuglói villaépületben ugyanis pontosan 50 esztendővel ezelőtt, 1959-ben kezdte meg az óvoda a működését. Az öt évtized során számos ismert ember került ki az intézmény falai közül. Közülük egy, Kulik Johanna (művésznevén Juanita) annak a tangópárosnak lett a tagja, amelyik immár itthon és külföldön is egyaránt hírnevet szerzett magának.
 

            tango


Kulik Johanna párjával, Josip Bartulovic-csal (Joselitoval) négy esztendeje táncol együtt. Eddigi legnagyobb sikerüket 2003 márciusában érték el, amikor az argentin tangó őshazájában, Buenos Airesben megrendezett Argentin Tangó Világbajnokságon 180 pár közül bekerültek a döntőbe. A versenyen 30 kiváló argentin táncos és koreográfus pontozott, és a Juanita – Joselito duó az ők, illetve a média és a közönség tetszését is elnyerve a legjobb európai pár címét is kiérdemelte. Kulik Johanna és Josip Bartulovic eddigi kiváló táncteljesítménye alapján 2008-ban az EUROPAS magyar táncművészeti díjat is megkapta.
Az érzéki tangópáros zuglói bemutatkozását sajnos azonban csak azok láthatták, akik az 50 éves óvoda jubileumára meghívót kaptak. Ők viszont garantáltan bámulatos előadásban részesültek: Juanita és Joselito ugyanis a rendhagyó helyszín (egy óvodai csoportszoba) ellenére ismételten bebizonyította, hogy az argentin tangó a legforróbb táncok egyike. S hogy került ez az érzéki tánc egy óvodai jubileumra? A válasz rendkívül egyszerű: az egykori óvodás kislány, majd világhírű tangótáncos ma már édesanyaként hordja gyermekeit (már csak a legkisebbet) az intézménybe. Juanita pedig támogató szülőként a jubileumi ünnepséget is örömmel felturbózta. Előadása ezt az óvodai évfordulót sikeresen kiemelte a „Bújj, bújj zöldág” és az egyéb népi játékok megszokott színvonalából. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez