Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774957
   « Vissza

Egy évtized tapasztalata a Rőfösboltban

 « Archívum 
2009. május 7.
 

 

Milyen módon hat az emberek óvatossága,
kivárása az üzlet alakulására?



A kérdés sokakban felmerülhet, akik kapcsolatban vannak a közép- és kisvállalkozói réteggel – netán maguk is vállalkozók –, hiszen a jelenlegi gazdasági megtorpanást ők érzik meg a leghamarább. A válasz egy olyan kereskedőtől érkezik, aki már egy évtizede csöppent bele az üzleti élet sűrűjébe. A Rákosi úti Rőfösbolt tulajdonosával, Madaras Olgával beszélgetünk.
– Úgy, hogy másképp-gondolkodóvá válunk – válaszolja a tulajdonos a címbeli kérdésre. – A kereskedők hosszabb távra terveznek, ha ismerik a piacot, az általuk megcélzott fogyasztói réteg igényeit és a konkurenciát, ha képesek alkalmazkodni a kereslet-kínálat változásaihoz. Csak előre lehet menekülni, a haladást a mostani helyzetben csak így lehet elérni.
– Bizonyára sok sorstársban merül fel rögtön a következő kérdés, hogyan lehet ezt manapság elérni?
– Mi egy jól megfontolt marketingtervvel a biztonságosabb jövő kiépítésére törekszünk. A megújulás képessége most minden eddiginél fontosabb. Egyéni arculatot létrehozva hamarabb célhoz lehet érni. Az első lépést azonban a gondolkodás szintjén kell megtenni. Perspektivikus gondolkodás nélkül ma már nem lehet messzire jutni. Üzletünkben nem csak a normál üzletmenetre, a napi kereskedésre nyílik lehetőség, hanem képes egy széles szakmai bázissal, koncepcióval szolgálni.
– Hogy látja a helyzetet a vevők oldaláról?
A jövőben több ellenértéket követelünk meg a pénzünkért. Aligha lesznek eladhatók a csupán felszínes hatásvadászatra építő termékek és szolgáltatások. Az átmeneti nehézségeket csak együtt, közös erőfeszítésekkel tudjuk áthidalni.
– Az Önök sikerességének azért egyéb okai is vannak. Az emberek a mai világban annyira elszigetelődtek egymástól, hogy szinte nektár számukra az a közvetlen, minden apró részletre kiterjedő figyelem, amellyel vevőiket kiszolgálják – a szó legpozitívabb értelmében.
– Sikeres és szép 10 év van mögöttünk. Jubileumot tartunk, de ünnepünket megosztjuk a széles táborban mellénk állt vevőinkkel. Ajándékot adunk mindenkinek a kedvezményt nyújtó kuponfüzet használatával. Márciusban minden csütörtökön és szombaton más termékcsoportból adtunk 40-50 százalékban ajándékot. Áprilisban a húsvéti ajándékunk a fényáteresztő függönyök díjmentes varrása volt. Májusban tudjuk meg, ki a nyertese az egyhetes bükfürdői wellness pihenésnek. Aki nem üdülhet, azzal nyer, hogy tovább folytatódik jutalomjátékunk, ebben az évben a betelt kuponfüzet átadójának állandó 5%-os Törzsvásárlói kártyát adunk cserébe. Így mindenki nyertes lehet. A meglepetések folytatódnak. Számunkra legfontosabb az irántunk érzett szeretet megnyilvánulása, amit minden kedves vevőnknek köszönünk! Találkozzunk továbbra is a formák és árnyalatok tárházában!
– Sok erőt és kitartást kívánunk, hogy a továbbiakban is számtalan ötlettel gazdagodjon a Rőfösbolt és a vevőik.
Talán van, aki még emlékszik a hajdani Illatszerboltra, amely a kissé lepusztult épületben a jelenlegi Rőfösbolt területének a töredékén működött sokáig. Aztán amikor végleg kimúlt a piaci versenyben, helyén egy kis rövidáru üzletet nyitottak. Ezt vette át pár hónap után Madaras Olga, akinek a keze munkája nyomán sok minden arannyá vált már. Ez a hajdani elkopott üzlet is: aki nem hiszi, járjon utána!

       rofosbolt

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez