Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28822978
   « Vissza

Krimi a családi házas övezetben

 « Archívum 
2009. április 10.
 

 

– Március 19-én este 7 óra körül az apósommal a garázsban bütyköltünk, amikor egy fehér színű autóra lettünk figyelmesek. Az autó ugyanis nagy sebességgel elhajtott a kerítésünk előtt, majd hirtelen lefékezett, és még nagyobb sebességgel el kezdett tolatni, egészen a sarokig, ahol befordulva újból nekirugaszkodott. A mi utcánk nem csak földes, de olyan kátyús, hogy azon 10 km-es sebességgel lehet csak közlekedni. Természetes, hogy felfigyeltünk a furcsán viselkedő személyautóra, amely olyan port kavart, hogy az még percekkel az eset után is homályba borította az utca túlsó felét – mesélte a rákosszentmihályi Hársfa utca egyik lakója.
Aztán a történet szép lassan kezdett összeállni. Kiderült a fehér autóról, hogy az rendőröket rejtett, akik nem véletlenül száguldoztak a földes úton: ők ugyanis négy betörőt hajkurásztak, akik nem sokkal korábban a Diófa utca egyik családi házába törtek be, de a szomszédok meglátták őket, akik azonnal riasztották a rendőröket, így a négy elkövetőt még a betörés közben sikerült tetten érni. Ők azonban megpróbáltak egérutat nyerni a rendőrök elől, és az ilyenkor szokásos módszert, a kerteken át történő menekülést választották. A Hársfa utcai lakói által észlelt autó éppen a bűnözők útját próbálta elvágni. A rendőrök időközben minden egységüket riasztva lezárták a környéket. A sarkokra egy-egy autót állítottak, majd néhányan tüzetesen átvizsgálták a területet. A betörőket a Diófa utca és a Szent Imre utca sarkán levő ház kertjében látták utoljára, így a Diófa – Szent Korona – Jávorfa (ott állt a betörők autója) – Csömöri út által határolt területet kutatták át. A négy elkövetőből hármat sikerült is megtalálniuk. Az egyik elkövető telefonja időközben megcsörrent, és a legéberebb rendőr fel is vette azt. A telefonban egy hang érdeklődött, hogy sikerült-e meglépniük a rendőrök elől, és azt is elmondta, hogy már elindultak értük, hogy felvegyék őket. A rendőrök tehát újabb bandatagokra számíthattak. A fehér színű VW Passattal érkező csapat azonban nem rendelkezett elegendő helyismerettel, ezért a Veres Péter útról ismét felhívták a társaikat (valójában a rendőröket), akik a telefonhívás alapján már könnyedén lekapcsolták őket.
Időközben a nyomozók kiderítették, hogy mind a négy betörő komoly priusszal rendelkezett. Elsősorban vagyon elleni bűncselekmények írhatók a számlájukra, és nagyon is feltételezhető, hogy a Diófa utcai betörésen kívül más bűncselekményeket is követtek el a kerületben. Rákosszentmihályon az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott a betörések száma, ami egy banda jelenlétét feltételezte. Hogy a március 19-én este letartóztatott személyek voltak-e többi betörés elkövetői, az valószínűleg a bűncselekmények számának drasztikus lecsökkenéséből is kiderül. A három előállított személy közül az egyiket letöltendő szabadságvesztés miatt körözték. Őt a Veres Péter úti kapitányságról egyből a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. A másik két gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték, míg a negyedik, szökésben levő társuk ellen körözést adtak ki. A mentőexpedíció tagjai ellen bűnpártolás vétségében indíthatnak vizsgálatot. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez