Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28809570
   « Vissza

Nyitás előtt a Royal Station Kerepesen

 « Archívum 
2009. március 3.
 

 

Egy különleges épület – Királyi Állomás

Nyitás előtt a Royal Station Kerepesen

Ma már messze földön híres az a Shaolin templom, amely a kerepesi Szabadság úton áll. Annak szomszédságában, stílusában hozzá illeszkedve nőtt ki a földből egy különleges épület az elmúlt néhány év alatt. Hogy mi minden különleges rajta, benne, az is ki fog derülni az alábbiakban…

     IMG_5247-1

Gróf László és felesége, Ildikó – a tulajdonos házaspár – bizonyára szélesre tárta volna az ajtót előttünk, olyan barátsággal fogadtak ismeretlenül is, de megtette helyettük ezt egy automatika. Az épületbe lépve, mintha egy kastélyba léptünk volna: tágas terek, ízléses padlómintázat, mennyezeti kidolgozás, függönyök, szín és forma hangulatos harmóniájában – bár kong még az ürességtől, és mégis szinte él. Az 1600 m2-es épületkomplexum többféle funkciót szándékozik betölteni, a legfontosabb cél azonban: az egészséges közösségi élet. Ez a hely – már méreteinél fogva is – alkalmas lehet arra, hogy itt össze lehessen jönni akár egy bálra, akár egy nagy létszámú rendezvényre.

Mindjárt a földszinten van is egy 240 m2-es terem, amely ugyanúgy alkalmas 300 fős előadásra, mint egy 200 fős esküvőre. A vendéglátást itt partiszerviz látja el a kívánt színvonalon. A terem légtechnikával felszerelt, a friss levegő még nagy létszám esetén is biztosított. Ehhez kapcsolódik egy kávézó 125 m2-en, amelyet márciustól – vagy a jó idő beköszöntével – egy csodálatos, 100 m2-es teraszra lehet kinyitni.

     IMG_5252-1

Itt a fölszinten van még egy külön létesítmény, melegvizes medencével, szaunával, amely finn- és infraszaunaként is működtethető. Természetesen két öltözö (fiú-lány) is van, benne zuhanyzóval, mosdóval. A medence 8x4 méteres, és 1,23 cm mélységű. Ide gyerek úszásoktatást terveznek, és rehabilitációs úszást, amely egy vizispeeling, azaz speciális víz alatti bicikli segítségével alkalmas különböző mozgásszervi problémák hatékony gyógyítására.

A két fallabda-pályát hatalmas, törhetetlen üvegfal választja el a közlekedőtől, amely a sportolóknak természetes fényt, a kintieknek érdekes látványt nyújt. A folyosóról nyíló 90 m2-es kártyaterem fekvése csodálatos, és a helyiség a teraszra is nyitható.

Újra a kávézó helyiségébe kanyarodunk vissza, innen nyílik a kényelmes, széles lépcső az emeleti részre. Itt az egyik szárny az egészség szolgálatában az orvosoké: hasi ultrahang, fogorvosi rendelő, kardiológia rendelések nyílnak hamarosan, a helyiségek az utolsó simítások nyomait hordozzák. Ennek a résznek a tetőterében van még egy helyiség, ahol egy üvegfallal elválasztott váróhelyiségen túl a pszichológus békés birodalmába léphetünk.

Az épület lelke – amelyhez szerencsére nem szükségeltetik az utóbbi szakember – szintén itt található, a folyosó végén. Egy helyiségbe lépünk, ahol a harmadik évezred műszaki színvonalának megfelelő gépészet található, működtetése teljesen automatikus, számítógép-vezérlésű. És itt látunk bele az egyik nagy titokba: ugyanis a melegvízellátást és fűtést szinte tejes egészében a napkollektoros rendszer látja el. Ottjártunkkor – bár igencsak hideg, téli szél fújdogált, a tartály felső részében 89 fokos vizet mutatott a hőmérő – ennyi meleget adott a téli nap... A tartály érdekessége, hogy rétegesen fel van osztva, így rendkívül takarékosan tudja felhasználni a rendszer a forró vizet. Csak kiegészítésként működik egy gázkazán, úgymond rásegít, amikor arra szükség van. Ez biztosítja a vizet a medencéhez. Nem elterjedt megoldás a háromcsöves használati vízrendszer, amely a meleg vizet keringteti, így valamennyi csapból azonnal jön a forró víz.

Az emeleti részben a kondi­terem recepciója fogadja a vendégeket. A 200 m2-es terem egyik falát végig tükör borítja, a trükkös ablakmegoldásoknak köszönhetően pedig intenzív megvilágítást kap a terem, de fekvése miatt a lehető legkevésbé melegszik fel nyáron. Egyébként pedig itt is légtechnika biztosítja a sportoláshoz a friss levegőt. Az ehhez tartozó öltözőkben száz főnek lesz külön szekrénye, mosdó, WC, zuhanyzó természetesen itt is van.


       IMG_5258-1

És ezután beléphettünk Gróf László és felesége „szíve-csücskébe” – egy 125 m2-es, parkettás, nyolcszögletű terembe, amely 5 oldalán ablakos, „körbenapos”, hangtechnikával felszerelt, csodás mennyezeti kidolgozással, világítással ellátott, lélegzetelállítóan szép helyiség. Itt március 7-én esküvő lesz – méltó esemény egy ilyen csodás környezethez.
Még egy 20 m2-es gyermekmegőrző is kapott helyet az emeleten, ugyanis ebben az utóbbi, exkluzív teremben zenés táncos, tornás programok lesznek, mint fitness, hastánc, társastánc, stb. Aztán lehet itt még gyerekzsúrokat is rendezni, például a táncra, tornára járó anyukák gyerekeinek.

Az épület megtekintése után a szolgálati részben, az irodában ültünk le a házaspárral beszélgetni, ahol aztán voltak bőven kérdéseink. Az első, az épület különleges stílusára vonatkozott, amire Gróf László jónéhány vaskos kötetet emelt le a polcáról: mind Egyiptomról szólt. Ez az ő egyik nagy szerelme, innen az egész kialakítás hangulata. És nem árulunk el titkot, hogy minden, a belső, a külső, de még a kerti tó is a Feng Shui szabályait figyelembe véve lett kialakítva, amely szintén a tulajdonos tervezése. Hívott ugyan szakértőt, de csak akkor, amikor már minden készen volt.

Egy kedves ismerőse foglalkozik a térrendezés Japán művészetével, de a szinte hibátlan megvalósítás alig hagyott valamicske kívánnivalót maga után: itt egy kicsit szögletes, oda meg növényeket kell tenni, hogy a „csít” (az éltető energiát) ne engedjük átrohanni… Hát itt a titok, miért is éreztük a hatalmas épületben ezt a barátságos hangulatot. De a Feng Shui szabályszerűségei közé rendezett egyiptomi hangulat mögött nagyon komoly technikai háttér és mérnöki pontosság húzódik – merthogy Gróf úr eredetileg gépészmérnök. És rendkívül széles érdeklődését kreatív ötletekben hasznosítja. Az eredmény önmagáért beszél. De ki kell hangsúlyozni, hogy amellett, hogy minden gyönyörű és korszerű, a gazdaságosság mindig szem előtt volt tartva. Ha valamiből volt olcsóbb, és nem ment a minőség rovására, mindig azt választották. Az épületben kamerás megfigyelőrendszer és riasztó működik. Az egész épület „füstmentes”, a dohányosok azonban egy zárt, fűtött előtérben hódolhatnak szenvedélyüknek – de nem muszáj…

Hol tart a bérbeadás, hiszen szinte minden kész, és március elejével teljesen megnyitják a komplexumot a nagyközönség számára – mindjárt egy vállalkozói bállal, amelyet itt rendeznek a kerepesi vállalkozók.
Bérlőt keresnek az úszómedencés létesítményhez, ezt a fallabdapályákkal együtt lehet kibérelni. Szintén teljes mértékben bérbeadják a konditermet, ahova a bérlő a saját gépeit hozza. Kiadó a kártyaterem, a kávézó már bérlőre talált. Óradíjas bérlőket keresnek a nyolcszögletű teremre, tánc, fitness és hasonló jellegű rendszeres órákra, de bérbe lehet venni különböző kisebb rendezvényekre 60 főig, előadások, stb. Rendkívül jó akusztikája és beépített hangtechnikája lehetővé teszi a zenés rendezvények színvonalas megtartását.
A lenti nagyterem pedig rendelkezésre áll a nagyobb rendezvények megtartására alkalmi bérléssel.

Végül, de nem utolsó sorban, a komplexum cégtáblája is felkerül hamarosan a „házra”, amelyen az áll majd: „Royal Station” – azaz Királyi Állomás. A név eredete Mária Terézia idejére nyúlik vissza, de a családhoz is kötődik. Gróf László felmenői ugyanis az 50-es években vették meg azt a házat, amelyben most ő is lakik családjával. Ez a ház annak idején egy fogadó volt, ahol Mária Terézia megállt egy frissítőre azon a bizonyos úton, amikor sóval hintették fel számára az utat, hogy a nyári melegben szánnal tudjon Gödöllőig menni.
Ennek emlékére kapta hát ez a komplexum a nevét, s mint tudjuk, a név kötelez. Eddig minden rendben!           Szőke Kati

Royal Station – Királyi Állomás • www.royalstation.hu
Kerepes, Szabadság út 102. (Az Auchantól 3 km)
Tel: 06-30-960-4774, e-mail: g.laszlo@groxil.hu

        IMG_5263-1

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez