Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28809531
   « Vissza

Farsangi Márk a színházban

 « Archívum 
2009. március 3.
 

 

Február 15-én rendezte a Kölcsey Ferenc Általános Iskola a szokásos farsangi rendezvényét az Erzsébetligeti Színházban, Az iskola életében ez a program az egyik legfontosabb esemény, hisz a rendezvényen valamennyi diák és a tanárok többsége is fel szokott lépni. Az előkészületekbe a szülőket és a nagyszülőket is bevonják, hisz a látványos jelmezek többsége házilag készül. A produkciók minőségét azonban nem a külcsíny, hanem azok minősége határozza meg. Erről pedig a pedagógusok gondoskodnak, akik minden évben rendkívül komoly produkciókkal rukkolnak elő. Ennek is köszönhető, hogy a monstre, közel hatórás program szinte az első percétől az utolsóig élvezhető.

          kolcsey


A Kölcsey-farsangok egyik leglátványosabb eleme minden évben a tanárok produkciója. Hogy a tantestület tagjai mivel lepik meg a diákokat és a szülőket, az mindig az utolsó pillanatig titokban marad. Idén még a Pedagógus Bál (február 6.) résztvevői sem értesülhettek a Nagy Titokról, hisz hosszú évek után első ízben az idei bálon a kölcseys tanárok nem énekeltek és nem táncoltak (a bál olyan korán volt, hogy a szentmihályi tantestület nem tudott elkészülni addig a produkcióval.). Így az idei showjuk bemutatkozására a február 15-i Kölcsey-farsangon került sor, ahol a pedagógusok ismét osztatlan sikert arattak. Molnár Mónika tanító koreográfiája alapján a Mamma Mia-t táncolták el az ABBA-tól. A zene, jelmezek és a látvány olyannyira frenetikus volt, hogy a diákközönség azonnal repetát követelt az előadásból. Az idei farsangi mulatságnak egyébként is jellemzője volt a retroérzés, hisz mind a 70-es évek diszkója (lásd ABBA), mind pedig a rock ’n roll (természetesen a Hungáriával) is főszerepet kapott a programban.

A Kölcsey-farsangoknak van még egy sajátossága: a tanárok ugyanis immár sokadik éve hívnak sztárvendéget az estjükre. Idén a jelmezes felvonulást, az osztályok produkcióját, és a tanárok előadását Zentai Márk koncertje követte. A Németországban született 20 éves énekes 2005-ben a Megasztár 3-ban tűnt fel, ahol a legjobb 50 énekes között szerepelt, majd az S.O.S. szerelem című film producerei számos kiváló előadó közül őt választották a főcímdal eléneklésére. Ments meg szerelem című bemutatkozó albuma 2008 tavaszán jelent meg. A nagylemezen 13 dal hallható, melyek a szerelemről, barátságról, szerelmi csalódásról, kibékülésről szólnak, azaz olyan témákról, amelyek a mai tinédzsereket foglalkoztatják. Néhány hete felröppent a hír, hogy a Márk Vigyen a szél című dala fogja majd Magyarországot képviselni az Euróvizíós Dalfesztiválon. Ahogy ezt bejelentették, rögtön kiderült, hogy az érzelmes dal más előadóktól már 2006-ban elhangzott egy svéd televíziós műsorban. Felmerült a plágium gyanúja, ám a nagyobb botrány elkerülése végett Márk okosan visszalépett a versenytől. Ez azonban nem vont le semmit a népszerűségéből, így a körülbelül 50 perces mátyásföldi koncertje is hatalmas sikert aratott a diákok körében. (T)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez