Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654248
   « Vissza

Autószalon, festmények, bölcsődék

 « Archívum 
2009. február 24.
 

 

Látszólag ellentmondanak egymásnak. Pedig szoros kapcsolat van közöttük. Legalábbis Zuglóban. Ott ugyanis van egy autószalon-tulajdonos, Együd Gábor, aki, egyrészt szereti a kerületét, másrészt lelkes rajongója a képzőművészetnek, és emellett nem elhanyagolható módon lokálpatrióta ambíciókkal is rendelkezik. A Suzuki Ház autószalon az Egressy úton 16 évvel ezelőtt jött létre. A tulajdonos négy évvel később rendezte első képzőművészeti kiállítását az autók között.

        csisztu zsuzsa 020

A 12 éve működő galériában azóta rengeteg művész megfordult már. Többségük pedig, mikor lebontotta a tárlatát, egyik alkotását a művészbarát szalontulajdonosnak adta. Együd Gábor birtokában tehát jó pár festmény található, melyeket ő három évvel ezelőtt első ízben felajánlott a kerület javára. Gondolt egyet, és a nála levő képekből egy aukciót szervezett.

Szerencsére többen is a kezdeményezése mellé álltak, ennek köszönhetően tekintélyes pénzösszeg jött össze az eladott képek árából. Az egyik legjobb vevő egy zuglói bank volt, mely cégnek köszönhetően az első két esztendőben Együd Gábor több mint másfél millió Ft-ot adhatott át a két kiszemelt célcsoportnak, a Bethesda Gyermekkórháznak és a Vakok Intézetének.
Tavaly november 27-én került sor az aukcióra. Sajnos, az eseményre rányomta a bélyegét a gazdasági válság, a korábbi legnagyobb képvásárló, a zuglói bank ugyanis távol maradt a programtól. Egyéni adományozók azonban így is maradtak, s bár a korábbi évek pénzösszegét meg sem tudták közelíteni, azért 730.000 Ft így is összegyűlt. A zuglói vállalkozó ezt az összeget 2008. végén a kerületi bölcsődék javára ajánlotta fel. A 11 intézményből álló bölcsődei hálózat pedig az ajándék 730.000 Ft-ot készségfejlesztő játékokra költötte. Ez ugyanis hiánycikknek számított a kerületi bölcsikben, vagy legalábbis a készletük bővítésre szorult. Mindenesetre a Gulliver Játék Nagykereskedésben volt mire elkölteniük a pénzt. Egyed Gábor az adományt még azzal is megfejelte, hogy saját járműveivel szállíttatta az eszközöket a nagykereskedőtől a Mályva téri bölcsődébe.

A kerületi bölcsődék vezetői szerették volna megköszönni ezt a gesztust a vállalkozónak. Ebben és sok másban is segítségükre volt a nemrégen alakult Nőszirom Közéleti Kulturális és Sport Egyesületet, mely szervezet egyébként is egyik legfőbb támogatója volt a zuglói bölcsődéknek. Az egyesület alapítása Csisztu Zsuzsanna, az ismert médiaszemélyiség és Virág Krisztina nevéhez fűződik. Ők ketten azóta is motorjai a szervezetnek. Előbbi karácsonykor a bölcsikben való banánosztáskor jeleskedik, az utóbbi pedig minden nyáron jótékonysági teniszversenyt szervez a Rákos-patak partján található Mini Garros teniszcentrumban.

A Nőszirom Közéleti Kulturális és Sport Egyesületet szintén részt vett a tavalyi képzőművészeti aukción, és azzal, hogy egy képet vásárolt, tevékenyen hozzájárult a kerületi bölcsődék támogatásához. Virág Krisztina, mikor meghallotta, hogy a bölcsődevezetők mire készülnek, azonnal felajánlotta a segítségét. Majd megkereste Bazsó Ildikót, a zuglói Amadeus Hotel tulajdonosát, aki örömmel adott helyt a baráti hangulatú találkozásnak. A szállodatulajdonos maga is tanúbizonyságát adta lokálpatriotizmusának, hisz nem csak helyet biztosított a vendégeknek, de még meg is vendégelte őket.

A kötetlen hangulatú találkozóra február 12-én került sor, amely eseményen Csisztu Zsuzsanna, a Nőszirom Közéleti Kulturális és Sport Egyesületet elnöke ünnepélyes keretek között átadta Kissné Kalló Györgyinek, a zuglói Egyesített Bölcsődék megbízott vezetőjének azt a festményt, melyet a civil szervezet vásárolt meg a tavaly novemberi aukción. Ezen az eseményen elhangzott, hogy a zuglói önkormányzat várhatóan bővíti majd a kerületi bölcsődehálózatot. A tervek szerint az Ilosvai téri intézményben biztosítanának újabb 20 fő részére helyet. A Csisztu Zsuzsa nevével fémjelzett szervezet pedig vállalta, hogy az új csoportszoba otthonosabbá tételét textilárukkal segíti. (K)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez