Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.26. péntek
Ervin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28826364
   « Vissza

Gáz van – kikapcsolták!

 « Archívum 
2009. február 24.
 

 


Meglepő történettel keresték meg szerkesztőségünket – a panaszos családi házában kikapcsolták a gázszolgáltatást egy hideg februári napon. A dologban az az érdekes, hogy az ügynek nem nagyon volt előzménye, mondhatni meglepetésszerűen történt a kikapcsolási akció.
A panaszos egyedül él a szentmihályi családi házban, s afféle jó fizetőként minden csekket időben felad, ami hozzá megérkezik. Február 5-én délután egészen véletlenül tartózkodott otthon, amikor két szerelő csengetett be. Közölték, hogy a Gázművek megbízásából jöttek a gázt kikapcsolni, mivel jelentős összegű hátralék van.
A lakót ez a bejelentés hideg zuhanyként érte. Hogyan lehet neki hátraléka, amikor minden csekket időben befizetett. A munkásokkal nem lehetett vitatkozni, tették a dolgukat – az épületen belül, a gázóránál elzárták a gázt (közben amolyan pikírt megjegyzéseket tettek a nem fizető gázfogyasztókra, amúgy általában), majd dolguk végeztével elmentek.
Az asszony azonnal berohant az Árkádban található fogyasztói irodára, hogy tisztázza a helyzetet. Nos, nagyon érdekes dolog derült ki. Átalányt fizet, havi 30 ezer forintot, s augusztusban valóban kimaradt egy csekk. (Csak zárójelben: miután ez a szabadságolások időszaka, nyáron gyakori, hogy a helyettesítő kézbesítő össze-vissza dobálja a csekkes leveleket, s egyáltalán nem csoda, ha azok elvesznek.) Tehát a nyári, valahová elkallódott csekk tényleg nem lett befizetve, azóta viszont rendszeres volt a fizetés. A Gázműveknél ez viszont nyilván tartozásként jelentkezett, s ennek lett az eredménye a kikapcsolás.
A panaszos természetesen befizette a hátralékos összeget, s egyben azt is megtudta, hogy a tartozásáról őt a Gázművek külön nem értesíti, hanem feltünteti a kiküldött számlán a be nem fizetett, hátralékként nyilvántartott összeget. Arra az ügyintéző nem tudott választ adni, hogy vajon a kikapcsolási szándékról miért nem értesítették; miért nem küldtek neki tértivevényes levelet arról, hogy tartozik, s annak mi lehet a következménye. Annyit sikerült viszont elérni, hogy a gáz visszakapcsolását másnapra megígérték, s az rendben meg is történt.
Nos, mint kiderült, a visszakapcsolás nincs ingyen – további 42 ezer forintot kell azért fizetnie. Még szerencse, hogy nem azonnal, hanem a következő számlán, addig össze lehet majd valahogy gyűjtögetni. Mindenesetre nagyon érdekes, hogy 30 ezer forintos tartozásért valakire felszólítás nélkül rálőcsölnek 42 ezer forintos költséget, mégpedig úgy, hogy az illetőt nem is értesítik a tartozásról. (Csak találgatjuk, hogy mi lett volna, ha a lakó véletlenül nincs otthon a szerelők érkezésekor – talán lakatossal nyittatják ki a lakását, hogy a kikapcsolást el tudják végezni?)
A kárvallott lakónak valóban felróható, hogy nem tanulmányozta át tüzetesen a Gázművek számláját, hanem csak letépte a csekket, a többit meg eldobta. Ez a figyelmetlenség, most egy csomó idegeskedésbe, és további 42 ezer forintjába került, Olvasóinknak javasoljuk, hogy vessenek néha egy pillantást a szolgáltatói számlákra, nehogy hasonlóan járjanak – ha már nem futja a tetemes számladíjból egy tértivevényes felszólító levélre... (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez