Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661103
   « Vissza

Lezárult a vizsgálat, hibázott az orvos

 « Archívum 
2009. február 24.
 

 

Korábbi számunkban közöltük egy várandós fiatalasszony panaszát, aki lázas betegen arcüregi panaszokkal jelentkezett a XVI. kerületi Szakrendelőben, de állapota ellenére nem tudott a betegirányítónál tovább jutni – bár még több óra volt a rendelésből hátra, az orvos azt üzente neki, hogy egyeztessen időpontot, ami egyenértékű lett volna a több napos várakozással. A hoppon maradt beteg végül a Kistarcsai kórházban kapott soron kívüli ellátást.


       p1070563

Az el nem látott beteg az ügyben panasszal fordult a kerületi egészségügyi ellátást felügyelő dr. Csomor Ervin alpolgármesterhez, aki vizsgálatot rendelt el. A kivizsgálást dr. Schiszler István, a szakrendelő igazgatója végezte, és a következőkre jutott.
Az eset és a panaszbejelentés között eltelt viszonylag hosszú idő miatt a pontos ténymegállapítás nem volt lehetséges. A fül-orr-gége osztály vezető asszisztense, valamint az érintett orvos egybehangzóan, egymástól függetlenül állították, hogy lázas beteget soha nem küldenek el. A betegirányító, aki a hölggyel beszélt, emlékezett arra, hogy itt járt, külön kiemelte, hogy terhes volt, viszont emlékei szerint lázas állapotról nem számolt be a beteg, csak arról, hogy hetek óta tartó panaszai vannak. Megerősítette azt, hogy a fül- orr- gégészet osztálytól azt a választ kapta, hogy a beteg kérjen időpont egy későbbi napra, az elutasítás okát nem közölték.
„Ellenőriztem a délutáni rendelés forgalmát, megállapítottam, hogy a kérdéses napon 18.45-kor volt az utolsó ellátási esemény az osztályon – írja a szakrendelő igazgatója jelentésében. – Mindezeket összevetve arra a következtetésre jutottam, hogy a beteg elmondott panaszai ugyan nem indokoltak sürgős orvosi beavatkozást, azonban tekintettel arra, hogy a beteg harmadik trimeszterben lévő kismama volt, valamint arra, hogy a rendelés aznapi forgalma minden gond nélkül lehetővé tette volna ellátását, munkatársaim hibát követettek el, amikor a beteget elküldték a rendelőből. Bár valamennyi osztályunkon (a sebészet kivételével) működik előjegyzés, ez nem azt jelenti, hogy az előjegyzés nélkül érkező, nem sürgős ellátást igénylő betegeket nem látjuk el. Erre csak akkor kerülhet sor, ha a rendelés aznapi forgalma a beteg ellátását nem teszi lehetővé.”
A kivizsgálás nyomán az érintetteket felelősségre vonták (nem hivatalos információink szerint az orvos súlyos szankciókban részesült, hiszen elküldte a beteget, miközben a rendelést egy órával zárás előtt abbahagyta). A betegirányítók utasítást kaptak, hogy amikor a beteg ellátása a rendelő aznapi forgalma mellett még megoldható, ne küldjenek el betegeket, és az igazgató külön felhívta a szakrendelő dolgozóinak figyelmét arra, hogy panasszal érkező kismamákat orvosi konzultáció nélkül nem küldhetnek el a rendelőből a jövőben. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez