Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.26. péntek
Ervin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28829964
   « Vissza

Szárnyakat kapott a Metró RSC

 « Archívum 
2009. január 22.
 

 

Kevés olyan sportlétesítmény van Budapesten, amely elmondhatja magáról, hogy jól sáfárkodik az erejével, és ennek köszönhetően jól is üzemel. A rákosszentmihályi Metró RSC viszont szemmel láthatólag ezen kevés létesítmény közé tartozik. Köszönhetően annak, hogy a klubvezetés nem csak a nyereséget tartja szem előtt, hanem nagy gondot fordít a fejlesztésekre is. Így volt ez akkor, amikor a fővárosban az elsők között fedték be a salakos teniszpályáik nagy részét, így gyakorlatilag lehetővé tették az egész éves sportolást a kerületben. A következő lépés volt a két műfüves focipálya kialakítása, melynek eredményeképpen minden nap éjfélig pattog labda a pályákon.
Két évvel ezelőtt a klubvezetés újabb nagy lépést tett az uniós színvonal megvalósítása érdekében. A lassú salakot két pályán is kemény, műanyag borításra cserélte. De nem akármilyen borítás került ám Rákosszentmihályra! A beruházásnak köszönhetően a két pálya minősége és színvilága is pontosan megegyezik az év első Grand Slam teniszversenyének, az Australien Open pályaborításáéval. A fejlesztésnek köszönhetően ma már nem csak amatőrök, hanem élversenyzők is gyakorolnak a kerületi sportpályán. A felnőtt magyar teniszválogatott azért is szereti a Csömöri úti létesítményt, mert ott végre nemzetközi színvonalú pályákon gyakorolhat. Ilyenre meg nem sok példát találni a fővárosban. Szerencsés esetben az amatőr teniszezők olyan kiválóságokkal is összefuthatnak a szentmihályi kemény borítású pályák valamelyikén, mint Szávay Ágnes, a világranglistán legelőkelőbben jegyzett magyar játékos, illetve Arm Gréta, aki Ágival együtt párosban képviselte a magyar színeket a pekingi olimpián.

     metro rsc 005

A Metró RSC vezetése szinte szárnyakat kapott az új pályától. A 2009-es esztendőben mindjárt nyolc rangos verseny megrendezését vállalták be, ami azért nagy szó, mert az egyesület elsősorban a pályahasználatból tartja el magát. Az első nagy versenyre mindjárt január elején sor került: január 10-12 között ugyanis a Metró RSC rendezte a 16 éves fiúk egyéni és páros fedettpályás országos bajnokságát. Az eseményen 32 egyéni induló, és 15 páros szállt harcba az érmekért. A döntőkre az elhúzódó versenyprogram miatt csak hétfőn délután kerülhetett sor. Egyéniben a Fortis színeiben versenyző Tóth Csongor 7-6, 6-3-ra verte a fináléban a nyíregyházi Csonka Gábort. A rendező egyesület legjobbja az egy évvel fiatalabb Berezvai Kolos volt, aki a későbbi győztestől kapott ki az elődöntőben, és így az országos bajnokság harmadik helyén végzett. Párosban az egyéni döntőt játszó két fiatalember 6-2, 6-0-ra diadalmaskodott a Bíró André, Madarász Gergely alkotta kettős ellen. Ebben a számban is Berezvai Kolos volt a legjobb hazai versenyző, aki páros társával a legjobb nyolc között búcsúzott.
A teniszélet tehát beindult Szentmihályon, de az egyesület tarsolyában még akad néhány aduász. Például egy építési engedély, mely a jövőben akár egy sportcsarnokot is eredményezhet. Ez egyébként egyezik a kerületi önkormányzat elképzeléseivel is, hisz a sportcsarnok mind a mai napig hiánycikknek számít a Kertvárosban, és a lehetséges területek között a szentmihályi sportközponttal szomszédos János utcai tábor is ott szerepel. (A képen az év első szentmihályi teniszversenyének, az F16-os OB páros számának a résztvevői: Tóth Csongor, Csonka Gábor, Bíró André és Madarász Gergely.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez