Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656791
   « Vissza

Otthon segítünk – együtt erősödünk

 « Archívum 
2008. december 10.
 

 

Amikor hozzám jött az önkéntes segítő, úgy éreztem, rám is figyel valaki a világban. Lelkileg egy olyan pozitív töltést kaptam tőle, amit igen régóta hiányoltam (…) Sokat jelentett, hogy heti rendszerességgel találkoztunk, fontosak ezek a beszélgetések, mert a családtagjaim nincsenek mellettem. A párom másként szemléli a világot, vele is jó beszélgetni, de több szem többet lát a megoldásokból is. A gyermekeimet nem terhelem az aggodalmaimmal, így tehát velük hasonló témában nem beszélem ki magam. Azért jó az Otthon Segítünk, mert kiegyensúlyozottabbnak éreztem magam…” (egy segített család)
„Jó érzés látni, ahogy egyre erősebbek, magabiztosabbak lesznek. Azt gondoltam, rossz lesz, ha már nincs szükség rám, de inkább azt éreztem, minden önálló mozdulatukban kicsit benne vagyok én is. Szeretettel gondolok vissza rájuk, és jó tudni, hogy újabb kihívások várnak rám!” (egy önkéntes segítő)

Az Otthon Segítünk Alapítvány a Home-Start (otthoni kezdet) nemzetközi hálózatának részeként tevékenykedik, Magyarországon 2001 óta támogatja a kisgyermekes családokat.
„A Szolgálatok Budapesten egy-egy kerületet látnak el. A helyi szervező 40 órás, ingyenes tanfolyamon készíti fel a jelentkezőket a családok támogatására. Az így felkészült önkéntesek heti rendszerességgel látogatják a családokat, baráti támogatást, igény szerinti segítséget nyújtva. Ezek a segítő kapcsolatok mindkét félnek szép élményeket jelentenek: a családok megerősödnek, az önkéntesek pedig a jól végzett munka utáni elégedettség mellett a segítségnyújtás és a hasznos tevékenység örömét is megélik” – mesélnek a XVI. kerületi Szolgálat munkájáról Székely Hajnalka és Kuremszki Andrea, a helyi szervezők.
Az önkéntesek mindezeken túl összetartó közösségre is találnak az Otthon Segítünk csapatában. A havonta szervezett szakmai programokon túl szívesen vesznek részt közös szabadidős rendezvényeken, és támogatják az újonnan érkező önkéntes munkatársakat.
A Nemzeti Civilalap támogatásával Norvégia, Csehország és Anglia bevonásával tapasztalatcsere programon vesz részt az Alapítvány, melynek keretében december 8-án a norvég vendégek ellátogattak a Napraforgó Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálathoz, ahol találkozhattak a Szolgálat önkénteseivel és szervezőivel, Veresné László Zsuzsanna vezető védőnővel, és az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatójával, Lehőcz Monikával.
A jó hangulatú beszélgetés során lehetőség nyílt a hazai ellátási rendszer, többek között az egyedülálló védőnői hálózat bemutatására.

          IMG_3152

Ha érdeklődik a Szolgálat iránt, szívesen részt venne a 2009 januárban induló, ingyenes, önkéntes felkészítő tanfolyamon, vagy segítségre lenne szüksége, hívja Kuremszki Andrea szervezőt (0670 3835025).
A XVI. kerületi Szolgálatról további információt talál a www.hatalapitvany.extra.hu oldalon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez