Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28781399
   « Vissza

Sasvári Mathias Rex

 « Archívum 
2008. október 30.
 

 

Sasvári Mathias Rex
Sasvári Sándor nem csak a Kertvárosban népszerű, hanem Zuglóban is. Nagyobbik gyermeke iskolájában, a Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában nem először vállalt már fellépéseket. Legutóbb október 21-én kellett az alsó tagozatosok számára Mátyás király szerepét alakítania.

          renes011

A Hermina úti iskolában mindig komolyan veszik a tanításon kívüli programokat is. Az angol nyelvi rendezvények, vagy a Halloween-nel kapcsolatos programjuk mindig nagy érdeklődésre tart számot. Emellett az intézmény vezetősége és tanári kara előszeretettel szervez több programból álló projekteket is, melyekkel egy-egy témát dolgoznak fel részletesen. Ilyen téma volt a 2008/2009-es tanév első két hónapjában a reneszánsz is. Ez nem volt újdonság a diákok számára, hisz a 3-4. osztályosok az erdei iskolában már korábban is találkoztak a reneszánsz érdekességeivel. A Reneszánsz Évében azonban fokozottan is előtérbe került ez a korszak. A Városligetiben ezért is hirdették meg szeptemberben a fent említett projektet. A tanévkezdés után pedig egymást követték az izgalmasabbnál izgalmasabb programok: a középkori játékokat bemutató „Virgonckodó Játszóház”, a korszak férfi és női öltözetét ismertető kézműves foglalkozások, ahol minden diák reneszánsz jelmezt készíthetett magának, a Mátyás-mesék illusztrálása, a Szerenád vonósnégyes hangversenye, a diákok által készített tablók kiállítása, vagy a reneszánsz témájú teszt kitöltése.

           renes064

A projekt záró eseményére október 21-én került sor, amikor is Sasvári Sándor apuka felöltötte Mátyás király szerepét, majd kedvenc fehér lován belovagolt az iskolaudvarra. Itt előbb lovaggá ütötte az alsó tagozatos vitézeit, majd megtekintette az úrhölgyek és ifjú lovagok táncát, legvégül pedig személyesen felügyelte a szervezők által meghirdetett játékos lovagi tornát. S bár a népszerű musicalszínészről a kisdiákok is tudták, hogy álruhában van, azért a játékot olyannyira komolyan vették, hogy többen közülük segítséget kértek az uralkodótól, hogy tegyen már igazságot az osztálytársak, a barátok és a barátnők vitájában. Sasvári Matthias Rex, ha ezért az alakításért Kossuth-díjat valószínűleg nem is fog kapni, azért a gyerekek (és a szülők) elismerését mindenképpen kivívta. Ez pedig egy elismert művészt is elégedettséggel tölthet el. (S)

           renes067

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez