Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28817479
   « Vissza

Patakparti cúgos futam

 « Archívum 
2008. október 1.
 

 

Patakparti cúgos futam
Egy évvel ezelőtt még arról cikkeztünk, hogy Zuglóban politikai konszenzus közepette zajlott a III. Patakparti Futás, hisz a 40 év feletti kategóriában Rátonyi Gábor (Fidesz – KDNP) korábbi polgármester, a verseny megálmodója és dr. Weinek Leonárd (SZDSZ) jelenlegi polgármester a legnagyobb egyetértésben, egymás iramát tartva kocogta le a szervezők által a Rákos-patak partján kijelölt 1800 méteres távot. Az azóta eltelt 15-16 hónap alatt viszont rengeteg minden történt a magyar és azon belül a zuglói belpolitikában. Ennek tükrében sokan várták ismét az idei kerületi futóversenytől, hogy az megint néhány perces megbékélést hoz majd a felkorbácsolódott politikai csatározások közepette. Nos, aki ilyesmire számított, annak bizony csalódnia kellett. Idén ugyanis elmaradt a Rátonyi – dr. Weinek duó közös futása. Köszönhetően annak, hogy a rendkívül zsúfolt eseménynaptárban szeptember 20-án, a futás napján több program is szerepelt.

   hidiseta5. 

 Többek között egy rendhagyó, de éppen emiatt nagy érdeklődésre számot tartó esemény is, az úgynevezett I. Hídi séta. Ez az esemény elsősorban a nőkről szólt, és a mellrák elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet. Ennek megfelelően a XIV. kerületből a Csömöri úti felüljárón a XV. kerületbe gyalogosan áthaladó tömeget (pontosabb a kisebb tömeget, vagy még szerencsésebb a nagyobb csoportosulást használni) Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége, Balázsi Panna műsorvezető, a zuglói first lady és Onódy Krisztina Mária, XV. kerületi first lady vezette. A két kerületi polgármester-feleséget pedig férjeik is elkísérték, sőt mindketten részt vettek a Hídi sétát követő AsiaCenterben megtartott sajtóbeszélgetésen is, ahol maguk is elmondták a véleményüket a mellrákról és az egészségügyi szűrések fontosságáról.

     patakparti fut 062

 Dr. Weinek Leonárd tehát nem tudott ott lenni az idei Patakparti Futáson, ahol a frontot távollétében Rátonyi Gábor, a zuglói Sport Bizottság elnöke, és a műsorvezetőként már nem először debütáló Halász Iván alpolgármester tartotta. Nem volt könnyű dolguk, hisz szeptember 20-án a Vénasszonyok Nyarának nyomait sem lehetett felfedezni, és az eső mellett még az idő is hideg volt. Emiatt a vártnál jóval kevesebben vettek részt az eseményen. Mivel az elmúlt években is a diákok alkották a rendezvény törzsközönségét, várható volt, hogy az aggódó szülők döntése miatt alacsony létszámmal zajlik majd az idei futóverseny. Gyakorlatilag ez a várakozás be is igazolódott, és a 170 indulóról elmondható, hogy így is várakozáson felüli érdeklődés mellett zajlott az esemény. A szervezők azért mindent megpróbáltak: egyrészt a futóverseny történetében először családi futást is hirdettek, mely futamba minimum háromfős családokat vártak. Aztán ahogy telt a délelőtt, és látták, hogy a klíma nem akar javulni, rugalmasan egy futamba összevonták a 18-40 közötti és a 40 év feletti korosztályokat (értékelni természetesen külön értékelték őket), hogy minél hamarabb eredményt tudjanak hirdetni. Ez utóbbi futamban állt rajthoz Rátonyi Gábor is, aki eddig minden Patakparti Futáson ott volt a résztvevők között. Az eredményhirdetést követően a hagyományos tombolasorsolásra is gyorsan sort kerítettek, melynek a fődíját, egy 50 ezer Ft értékű sportszervásárlási utalványt a családi futás egyik helyezett famíliája nyerte. Mondhatnánk azt is, hogy minden jó, ha vége jó. Az biztos, hogy a szervezők levonták a tanulságot a 2008. évi cúgos futamból, és a következő évben megpróbálnak majd visszatalálni az első három versenyen már bevált melegebb tavaszi időpontra. (S)

       patakparti fut 093

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez