Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780143
   « Vissza

Kertvárosi sportnap sok képpel

 « Cikkek és hírek 
2010. december 12.
 

Sportszempontból nem januárban, hanem ősszel kezdődik az év, és nem decemberben, hanem nyáron fejeződik be. Ezért, bár idén tavasszal és nyáron is rendeztek már sportversenyeket a kerületi szervezeteknek, az immár harmadik éve zajló Kertvárosi Sportnap programsorozat mindig az őszi kézilabda-tornával kezdődik. Három éve ugyanis ez volt az első közös sportesemény, és ezen a hagyományon nem is kívánnak változtatni a szervezők. A Kertvárosi Sportnapnak nem csak az a sajátossága, hogy amatőr társaságokat sportoltat meg, hanem az is, hogy a szervezésbe mindig bevonják az adott sportág helyi „profi” képviselőit is. A kézilabda-tornát például mindig a XVI. kerületi KMSE szervezi, a kosárlabdát a Ziccer, a focit pedig a RAFC meg az Ikarus.

November 28-án a Centenáriumi Általános Iskola tornatermében rendezték a harmadik kerületi kézilabda-kupát. AIMG_6760 rendezvényre hat csapat is nevezett. A képviselő-testület, a Polgármesteri Hivatal, az OTP, a Tanárok és a kézilabdás Szülők csapata mellett a Szakrendelő és a Posta közös csapattal állt ki.

A szervezők két hármas csoportba sorolták a résztvevőket, akik körmérkőzésekkel döntötték el a csoporton belüli sorrendet. Ezt követően az első kettő az elődöntőbe jutott, ahol a másik csoport első két helyezettjével játszottak a döntőbe jutásért. A két csoportharmadik pedig az 5. helyért mérkőzött. Az hamar kiderült, hogy az a csapat, ahol egy-két olyan játékos is szerepel, aki látott már valaha kézilabdát, ne adj isten fiatalabb korában maga is kézilabdázott, az nagy előnyt élvez a többiekkel szemben. A legkevesebb kézilabdás múlttal ezúttal a Szakrendelő – Posta közös csapata rendelkezett. Ennek eredményeképpen ők végeztek a hatodik helyen. Őket a fiatalokkal is megerősített képviselők csapata verte meg a helyosztón. Ez utóbbi együttes azonban azzal büszkélkedhetett, hogy a kapusuk, Kovács Péter polgármester a rangosabb meccseken is szerephez jutott. A kerület vezetője ugyanis a harmadik helyen végzett hivatalnak és a második tanároknak is a kapusa volt.

A döntőt a két legsportosabb társaság, a tanárok és a szülők vívták egymással. A két együttes már a csoportkörben is találkozott, akkor a végén a tanárok koncentráltak jobban, és nyertek 16-15-re. Most azonban a szülők nagyon hajtottak, aminek meg is lett az eredménye, a meccs vége előtt nem sokkal kiegyenlítettek, majd, miután a mérkőzés döntetlennel zárult, a büntetőket is jobban dobták. Így az idei kézilabda-torna győztese a szülők csapata lett. A visszavágásra azonban hamarosan lehetősége lesz a veszteseknek: januárban ugyanis a Kertvárosi Sportnap keretében első ízben a Táncsicsban asztalitenisz-versenyt rendeznek, februártól pedig jönnek majd az elmúlt három évből már ismerős programok: a teremfoci, a kosárlabda és a kispályás foci. Áprilisban állítólag úszóversenyre is sor kerül majd, de ennek a programnak a részletei még kidolgozás alatt vannak. (S)

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

sport002

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez