Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28803850
   « Vissza

Horoszkóp (november 23 – december 21.)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. november 17.
 

Kos (III. 21.- IV. 20.)

Egy igazán hosszú távú munka, poszt várományosa lehet, tulajdonképpen ezt a helyet, vagy hosszú távú feladatot már meg is nyerte, tudott róla, számított rá és most meg is valósul a gyakorlatban. Rendkívüli energiával veti bele magát a feladatokba, erre szükség is van, mert a sokféle helyzetre Önnek kell kitalálnia a megoldást. Harcra fel, irány a csatatér! Természetesen el lesz „havazva” ebben a hónapban, tehát jól gondolja meg, kinek mit ígér. A határidőnaplóját ne hagyja otthon, mert egyetlen feledékeny pillanat és felborul a szoros napirend.

 

Bika (IV. 21.- V. 20.)

Kapcsolatba kerül a tudatosság és a tudattalan területe egymással. A felszínre kerülhetnek régen eltemetett fájó emlékek, főként kapcsolatok, szerelmek emlékei. Engedje ki a gőzt, sírja jól ki magát. Valamilyen szakrális testmozgás, például a jóga, vagy a tai chi gyakorlása jót tehet most Önnek. Tisztázó hónap, azaz elkerülhetetlenek a mély és őszinte beszélgetések, a dolgok működési elvének felismerése. Hozza fel a rejtett igazgyöngyöket lénye legmélyéről. Végezzen légző gyakorlatokat, sóhajtson nagyokat és engedje felszabadulni képzelete által a terheket.

 

Ikrek (V. 21.- VI. 21.)

Komolyság, teherbírás, felelősségérzet. E három képesség megszerzése, vagy a már megszerzett képességek továbbfejlesztésének feladata hárul Önre. A Bak jegyében tartózkodó Merkúr tengernyi munkát, hosszú távon megbecsülést hozhat, ha képes kitartani. Túl sok ideje nincs is azon töprengenie, hogy képes-e rá, csinálja úgy a dolgait, ahogy azok adódnak és be is fog ezáltal érni a kitartás képességének tanítása. A feladatokba fektetett energiák észrevétlenül formálják át személyiségét, talán éppen Ön fog a legjobban meglepődni, hogy miből lesz a cserebogár. Egyenes, őszinte beszélgetésekre vágyik, tegyen így!

 

Rák (VI. 22.- VII. 22.)

Olyan üres mostanság. A Nyilas hónap közepe táján a Bakban álló Hold csalódást, csalódottság érzését kelti Önben. A dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan szeretné. Lehet, hogy kissé ki kéne szélesítenie látókörét és észrevennie, hogyha egyetlen megoldásban gondolkodik, akkor a legtöbb esetben csalódni fog, hiszen e csodálatos létben éppen az a szép, hogy olyasféle megoldásokat képes megmutatni számunkra, melyekre még álmunkban sem gondoltunk. Érdemes lenne megkedvelnie a meglepetések erejét, mely nem felborítja a napi rutint, csak fűszerezi azt. Most önmagát kell szeretnie, környezete nem igazán ér rá per pillanat.

 

Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)

Lehetséges, hogy megkérik a kezét, vagy Ön jut arra a döntésre, hogy összekösse életét társával? Mindenesetre egy nagyobb döntés meghozataláról szólhat ez a hónap. A dolgok iránti lelkesedése nagy, ezzel a képességgel másokat is alattvalójává tehet, így illik ez egy királyi Oroszlánnál (vagy királynőinél). Aktív hónapnak néz elébe, nem feltétlenül a gyakorlati megvalósítás kerül előtérbe, inkább a dolgok kifundálása, a tervezési fázis. Sokféle ötlete lehet, szinte sziporkázik.

 

Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)

Örömteli, ám nehézségektől és akadályoktól nem mentes önmegvalósító hónapnak néz elébe. Önt nem kell félteni, ha feladatokról és munkáról van szó, képes megoldani, addig „molyolni” a dolgokkal, míg azok egyenes vonalban, vigyázzban állva tökéletesek nem lesznek. A különbség ebben az időszakban az, hogy mindezt önmagáért teszi, vagyis eldöntheti, mit akar, és mit nem akar megcsinálni, és kiválaszthatja azt a dolgot, melyből a legnagyobb profitja származhat. A profit természetesen vonatkozhat anyagi, érzelmi, vagy akár szellemi dolgokra is. Ön dönt, mit köt meg, és mit old fel!

 

Mérleg (IX. 24.- X. 23.)

Az első számú feladat a határozottság tanulása. Ez nem csak erre a hónapra szól, hanem sokkal hosszabb távra. Meg kell hoznia bizonyos döntéseket. Ezek a döntések azonban kivételes módon nem esnek oly nehezére, mint eddig. Talán most jobban használja belső erejét, mint eddig, és képes ráérezni, melyik lenne Ön számára a helyes út. Személyisége ezáltal sokat fejlődhet, szavai súlya mélyebbre hatol másokban, mint ahogyan eddig volt. Erősebb lehet, kitartóbb, határozottabb és kiegyensúlyozottabb!

 

Skorpió (X. 24.- XI. 22.)

A Skorpió-jegyűek megtanulják igazán megszeretni önmagukat. Állhatnak a tükör elé, vizsgálva saját testüket és persze egy Skorpióhoz méltóan a testen túli lelket. Legyenek elégedettek, gyönyörködjenek az erőben, amely megadatott. Ez a hónap is munkás hónap, de az Ön teherbíró képessége nem ismer határokat, így ez talán nem is olyan jelentékeny információ. Decemberben előbb cselekedhet, mint gondolkodik, na ez viszont már nem jellemző Önre, de ne aggódjon, ezt a környezete észre sem veszi majd. Sokkalta finomabb rezgéseken működik és cselekszik, mint ahogyan általában a világ mozog.

 

Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)

Kissé kiábrándult és valamilyen régi csalódás nyomja a lelkét. Hol az az igazi „Nyilas hit”, amelyre mindig számíthat? Most van igazán rá szükség, hogy úgy érzi, a dolgok irányítása teljes mértékben kicsúszott a kezéből. Próbatételekből volt elég, odaadott, ha nem is önkénytelenül szinte mindent, ami földi hívság, birtok, tárgy, vagyon, vagy bármi más, amelyhez túlzottan ragaszkodott eddig. Ön alapvetően előrenéző típus, mégis a múltat szemléli, és nem tudja, hogyan tovább. Amikor az ember mélyponton van, lelkesítse az, hogy innen már csak felfelé visz az út!

 

Bak (XII. 22.- I. 20.)

Kapcsolatteremtés, kapcsolatépítés, különböző érdekek egyeztetése, ez vár most Önre. Nem túlzottan szereti megszépíteni mondanivalóját, mert úgy érzi, hogy a „piárba” fektetett idő felesleges, mert értékes órákat vesz el a valódi munkától. Ez nem feltétlenül van így, mert egy jól körbepárnázott igazság is lehet olyan „ütős”, mint a lópokróc stílusú őszinteség. Ha hosszú távra tervez, meg kell tanulnia játszani. Alapvetően ez a játék szó már teljesen eltér attól a sziklaszilárd merev természettől, melyből gyúrva lett. Erről jut eszembe, a sziklamászás is játék és a Bak-jegyűeknek is jól áll!

 

Vízöntő (I. 21.- II. 19.)

Felborít, összekuszál, kiold, kereteket és szabályokat robbant. Ezek a jelzők lesznek leginkább jellemzők Önre és az Ön hatásaira a világban. Természetesen nem valamilyen szélsőséges vízöntői csoport tagjaként képzeli el a teremtés az Ön személyét, sokkal inkább felszabadulni képes örök gyermekként, aki ha túl nagy a szorítás, kibújik a hurokból, és nevetve nézi a többieket gúzsba kötve. Ez a megoldás most. Nevessen nagyokat, rúgja fel a korlátokat, és kikapcsolódásként játsszon, sportoljon, szabaduljon fel.

 

Halak (II. 20.- III. 20.)

A Nyilas havában kisebb-nagyobb csalódásokra számíthat, főként december elején. Megígérnek Önnek valamit, és azt nem tartják be. Ezt sajnos sokszor Ön is így intézi, pontosabb nem intézi. Ez nem a „nem akarom megcsinálni” energia, hanem a szétszórtságából és feledékenységéből adódó figyelmetlenség. Valaki a környezetében próbálja Önt tettlegességre ösztökélni, hogy halogatott dolgait végezze el, fejezze be, de sajnos mindhiába. Ott áll szinte mozdulatlanul, megmerevedve és nem is érti igazán, hogy mit mond a másik. A Halak ösztökélő ereje nem a külvilág, hanem a lélek folyója, mely ha más merre folyik tovább, a benne lévő halak is ott úszkálnak majd.

Laki Beáta (06-70-310-1974)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez