Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.09.28. hétfő
Vencel
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18870854
   « Vissza

Öttusa Cinkotán?

 « Cikkek és hírek 
2010. november 17.
 

Alapításának harmadik évére mind a foglalkoztatott lovasok számát, mind a sportág három olimpiai szakágában – díjlovaglásban, díjugratásban és lovastusában – eredményeit tekintve naggyá vált a Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület. Éves tisztújító közgyűlésüket november 28-án a Szedervölgyi Lovardában tartják, amire Csömör sportkoncepciójának ismertetésére meghívták Fábri Istvánt, a nagyközség polgármesterét.

Az egyesület közhasznú vállalásaként idén ősszel is megszervezte a csömöri általános iskola sportosztályának lovas alapképzését. A Csömöri Póniklubból egy díjlovas és három díjugrató páros tett eredményes rajtengedély vizsgát, aminek révén a felnőttek között is versenyezhetnek.

Az évad utolsó, Pátyon fedett csarnokban megrendezett díjlovagló versenye után a 86 pontszerző hazai egyesület rangsorában a csömöriek 2009-hez képest 10 hellyel előbbre, a 11. helyen végeztek. Egyéniben a 229 rangsorolt lovasból Nébel Viktória a 16., az alapfokról a könnyű osztályra váltó tanítványa, Balogh Lili a 63. helyen zárt.

Díjugratásban tavasszal Horváth Béla Bence megnyerte az országos fedeles ifjúsági bajnokságot, majd ősszel egy másik lovával a póniklub országos bajnokságán díjlovaglásban is az első lett.

A díjugratók szabadtéri, megyei szintű versenyeiről a még 17 éves Verb Ágota kezdte hozni az eredményeket, így jövőre Róbert Zsófiával és nővérével, Orsolyával kiegészülve ismét indulhat csömöri ifi csapat a magyar bajnokságon. A lányok felkészítésébe bekapcsolódott Ákos Ajtony, a díjugratók örökös, nyolcszoros felnőtt magyar bajnoka. A csömöri sportlovarda egykori alapítója ugyan nyugdíjba vonult, de szaktanácsadóként segíti az egyesületet. Elképzelése szerint integrálódna a mátyásföldi uszoda és a tőle „futó” távolságon belül elérhető cinkotai lovasudvar, amelynek révén hosszabb távon szó lehet az öttusa meghonosításáról is. -vpg-

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. szeptember 16.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez