Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656301
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. november 3.
 

XIV. kerület

Elnézte a táblát

Október 18-án délelőtt egy Suzuki Swift típusú személygépkocsi közlekedett a Lőcsei utcán a Bosnyák tér irányába. Vezetője a Telepes utcai kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy VW Passat gépkocsinak és összeütköztek. A Suzuki utasa a biztonsági öv miatt mellkasi sérülést szenvedett, őt a mentők a Honvéd kórházba szállították.

Beakadt a cipője

Október 19-én egy Toyota Carina típusú személygépkocsi haladt a Thököly úton a Nagy Lajos király útja irányába. Az autót vezető hölgy szeretett volna fékezni, hogy a fényjelző készülék tilos jelzésénél álló gépkocsi mögött megálljon. Ekkor vette észre, hogy a bal cipőjének hátulján lévő dísz beakadt az ülés állítójának vasába és a lábát nem tudja használni. Ettől megijedt, félrekapta a kormányt, hogy az előtte álló autóval elkerülje az ütközést és a szemben lévő sávokon áthaladva felhajtott a járdára. Ott egy sétáló gyalogost elsodort, aki elesett és megsérült a bal bokája. A gépkocsi vezetője a felelősségét elismerte.

Lecsúszott a lába

Október 20-án délután egy Kymco típusú motorkerékpár közlekedett a Dózsa György úton, amikor a sofőrje észlelte, hogy az előtte haladó gépkocsik megállnak a fényjelző készülék piros jelzésére. Ekkor fékezni próbált, de a keze lecsúszott a fékről és hátulról belehajtott egy Mitsubishi Galant gépkocsiba. A motoros ennek következtében elesett és térd-, valamint nyakcsigolya sérüléseket szenvedett. A mentők az Árpád kórházba szállították.

Átszaladt az úton

Október 21-én kora délután egy fiatal férfi a Hungária körút jobb oldaláról a járművek között át akart szaladni az úttest túloldalára, amikor egy Peugeot Partner elgázolta. A figyelmetlen gyalogos a jobb lábát fájlalta, ezért a mentők az Uzsoki utcai kórházba szállították. A gépkocsi vezetőjéről kiderült, hogy a nyilvántartás szerint 2011. februárjáig eltiltották a vezetéstől, ezért további intézkedés alá vonták.

XVI. kerület

Balhé után menekülés

Október 26-án délután a Szent Korona utcán közlekedett egy Renault Scenic a Rákóczi út irányába. A Köztársaság úti kereszteződésnél egy Fiat Punto a Köztársaság útról a Szent Korona utca irányába közlekedve, az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva a Renault mellé kanyarodott, így a Renault vezetőjét hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra kényszerítette. Ennek következtében a Renault nekiütközött egy parkoló Suzuki Vagon R+ típusú személygépkocsinak. A Fiat vezetője elhagyta a helyszínt, de a Renault vezetője utolérte egy közlekedési lámpánál. Felírta a rendszámát, az ügyben a rendőrség szabálysértési eljárást indított baleset okozásáért.

Hiányzó biztosítás

Október 24-én a délutáni órákban egy Mercedes tehergépkocsi parkolás közben nekiütközött a már ott parkoló Daewoo Kalos személygépkocsinak a Timur utcában. Anyagi kár keletkezett, az ügyben szabálysértési eljárás indult, mivel az okozó nem rendelkezett érvényes felelősségbiztosítással.

Véletlenül nekiment

Október 24-én délelőtt a Batthyányi utcában egy BMW X3 típusú személygépkocsi tolatott ki az ingatlanáról, de egy másik jármű úgy parkolt le a kapubejárónál, hogy a BMW-s nagyon nehezen tudott kiállni, ennek következtében annak nekiment. A felelősségét nem ismerte el a károkozó.

Bizonytalan vezető

Október 23-án délután egy Opel Astra Caravan típusú személygépkocsi szeretett volna kikanyarodni a Simongát útról balra, nagy ívben a Szabadföld útra. A gépkocsi vezetője észlelte, hogy szemből egyenesen érkezik egy Mercedes. Ekkor fékezett, majd újra elindult és így összeütközött a Mercedessel. Az Opel vezetője fejsérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították.

Átmeneti amnézia

Október 21-én az esti órákban egy Opel Corsával tolatott ki tulajdonosa egy Sarjú utcai ház udvarából az utcára. A gépkocsi vezetője miután bezárta maga után a kaput, beült az autóba. Ekkor egy Mazda 626 típusú gépkocsi közeledett felé, aminek vezetője feltehetően nem vette észre az álló Opelt, így annak nekiütközött oly módon, hogy az Opel megpördült a tengelye körül és nekicsapódott egy kapunak. Mindkét vezető sértetlenül szállt ki az autójából. A Mazda sofőrje semmire nem emlékezett, a mentősök megállapították, hogy agyrázkódást szenvedett, ezért a Baleseti Intézetbe szállították. Ott elvégezték a véralkohol vizsgálatot, ami enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.

Balkanyar I.

Október 21-én délután a Batsányi utcában közlekedett egy személygépkocsi a Budapesti út irányából a Sasvár utca felé. Mögötte haladt egy másik gépkocsi, amelynek vezetője a kereszteződés előtt a záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzni kezdte az előtte haladó gépkocsit, ami balra kanyarodott éppen, ezért összeütköztek. A felelősséget egyik fél sem ismerte el, ezért szabálysértési eljárás indult az ügyben. A kanyarodó gépkocsi vezetője nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Balkanyar II.

Október 21-én reggel a János utcán közlekedett a Rákospalotai határút irányából a Gusztáv utca irányába egy Audi A6 típusú személygépkocsi, ami a Gusztáv utcába kívánt bekanyarodni a János utcából. Kanyarodás közben a neki balról, a Gusztáv utcán közlekedő VW személygépkocsi elejének ütközött. A baleset bekövetkezéséért egyik fél sem érezte magát felelősnek, ezért szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Elhajtott az okozó

Október 20-án reggel egy Ford Mondeo parkolt le a Cziráki utcában a Napsugár óvoda előtt az úttesten. A Körvasútsor felől érkezett egy Suzuki Ignis, amelynek vezetője a Ford mögé kívánt leparkolni, de eközben nekiütközött a Mondeonak, majd amikor észlelte az ütközést, továbbhajtott Zugló irányába. A rendszáma alapján szabálysértési eljárás indult ellene.

Kellemes előzékenység

Október 18-án késő délután a Vidámvásár úton közlekedett a Csücsök utca felől a Simongát utca irányába egy Citroën típusú személygépkocsi. A Simongát utcai kereszteződéshez érve a Citroën vezetője azt vette észre, hogy szemben, a másik forgalmi sávban egy ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú tehergépkocsi áll, illetve azt, hogy neki jobbkéz felől, a Simongát útról egy sötét színű Suzuki elékanyarodik. A tehergépkocsi vezetője kiengedte a Suzukit, akinek vezetője nem vette észre az érkező Citroënt, ezért összeütköztek. A teherautó elhagyta a helyszínt.

Elment az okozó

Október 18-án délután egy személygépkocsi közlekedett a Diósy Lajos utcán a Veres Péter út irányába. Amikor a Mészáros utca kereszteződéséhez ért, a gépkocsi vezetője behajtott a kereszteződésbe a védett úton, ahol egy ismeretlen rendszámú, zöld színű terepjáró a jobb hátuljának ütközött, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrség keresi az okozót, illetve a szemtanúkat.

Ki a hibás?

Október 16-án a déli órákban a Szabadföld úton haladt három gépkocsi egymás után. Elöl egy Suzuki SX4, mögötte egy Skoda Fabia, hátul pedig egy Opel Astra. A Skoda vezetője meg akarta előzni a Suzukit többször is, de ez nem sikerült az egy sávos útszakaszon. Amikor az emelkedőhöz értek, az Opel kihúzódott a külső forgalmi sávba, majd a Skoda hirtelen kivágódott az Opel elé, aminek vezetője félre rántotta a kormányt, de ennek ellenére összeütköztek. A két fél rendőri intézkedést kért, az ügyben közigazgatási eljárás indult.

Balkanyar III.

Október 15-én délután egy Peugeot 307 személygépkocsi közlekedett a Formás utcában a Timur utca irányába. A Formás utca és a Timur utca kereszteződésében balra kanyarodás közben összeütközött a Timur utcán érkező BMW típusú gépkocsival. A Peugeot vezetője elismerte a felelősségét, viszont augusztusban lejárt a műszakija, ezért szabálysértési eljárás indult ellene.

Balkanyar IV.

Október 15-én kora délelőtt egy VW Jetta közlekedett a Szabadföld úton és a 74. számú kapubejáróba szeretett volna bekanyarodni balra, a gépkocsi vezetője elmondása szerint szándékát irányjelzővel jelezte. Megkezdte a kanyarodást, de ezzel egy időben a mögötte lévő Kia típusú gépkocsi előzni kezdte, így a két autó összeütközött. Ezt követően a Kia a betonozott árokba szaladt, ahol fejtetőn állt meg. Ennek ellenére a baleset során személyi sérülés nem történt. Az okozásért egyik fél sem vállalta a felelősségét. Szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Felpörgött a busz motorja

Október 14-én nem sokkal éjfél előtt egy Ikarus 260 BKV-busz hajtott be a cinkotai buszgarázs területére. Haladása közben a gépjármű motorja maximális fordulatszámra felpörgött, a buszsofőr lassítással, a motor leállításával próbálta megfékezni a buszt, sikertelenül. Jobbra fordította a kormányt, de az irányíthatatlanná vált, így nem tudott kikerülni egy parkoló gépkocsit, aminek nekiütközött. Ezután a sofőr a kéziféket behúzta, a busz megállt, de a motort csak egy szerelő tudta leállítani. A gépjárművet egyébként reggel javították, gázkar problémával.

Baleset a zebrán

Október 14-én délután egy Suzuki típusú személygépkocsi kanyarodott ki a Veres Péter útra a Jókai utcából, az Örs vezér tere irányába. A gyalogátkelő helyen a gyalogosokat átengedte, majd elindult. Ekkor arra lett figyelmes, hogy a gépkocsija bal oldalának egy hölgy nekiszalad és utána elesik. A mentők fejsérüléssel kórházba szállították.

Kihajtott a főútra

Október 14-én kora délután egy VW típusú személygépkocsi haladt a Csömöri úton az Örs vezér tere irányából. A Köztársaság úti kereszteződéshez érve egy személygépkocsi jobbról kihajtott az alárendelt útról. Az ütközést csak úgy tudta elkerülni a VW vezetője, hogy az autóját balra kormányozta és belehajtott az árokba. A másik résztvevő megnézte a balesetet szenvedő gépkocsit és utasait, majd közölte, hogy mentőt hívott és elhajtott a helyszínről. A mentők a VW vezetőjét a Baleseti Intézetbe szállították, a mellkasát és jobb karját fájlalta.

HÉV-gázolás

Október 13-án kora délután Gödöllő irányába haladt a HÉV, amikor a Mátyásföld reptér megállóhoz közeledve a szerelvénytől jobbra feltűnt egy férfi, aki a HÉV előtt keresztben elindult a Corvin utca irányába. A szerelvény vezetője ezt észlelve hangjelzést adott, vészfékezett, azonban a gyalogos továbbszaladt. A szerelvény már nagyon közel volt ekkor és a vészfékezés ellenére elütötte a gyalogost. Az idős férfi súlyos fejsérülést szenvedett, a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.


IMG_6425
 

Újabb halálos HÉV baleset. Valószínűleg öngyilkossági szándékkal lépett az Örs vezár tere felé haladó HÉV szerelvény elé a Sashalmi piac közelében lévő átjáróban október 28-án egy ötven év körüli férfi, akit a szerelvény halálra gázolt. A holttestet a szerelvény alól a tűzoltók emelték ki, a mentés idején a HÉV forgalom az egész vonalon szünetelt.


IMG_6464

Szerencsétlen találkozás. Egy idősebb férfi hajtott ki az egyik bejáróból a Batsányi úton október 29-én kora délután, nagyon lassan és óvatosan, s mire a kikanyarodással végzett, már oda is ért egy szapra járású Mazda, amellyel összeütközött. A másik autó ennek következtében bal elejével egy akácfának ütközött. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ütközésben egyik vezető sem sérült meg.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez