Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662850
   « Vissza

Teljessé vált a testület a XVI. kerületben

 « Portaszolgálat 
2010. november 3.
 

Az október 20-i testületi ülésen teljessé vált a képviselő-testület létszáma. Mint arról már magunk is beszámoltunk, az október 12-i alakuló ülésen a 17 fős testületnek csak 16 tagja vette át dr. Szőke Tibortól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől a mandátumát. A 17. képviselő a Civil Mozgalom polgármester-jelöltje, Hargitai István lett volna. Ő azonban egy belső megállapodásra hivatkozva lemondott a képviselőségről. A Civil Mozgalom kerületi jelöltjei ugyanis előzetesen abban állapodtak meg, hogy az lesz a testület tagja, aki egyénileg a legtöbb szavazatot kapja. Ha kis különbséggel is, de ezt a „háziversenyt” dr. Büki Tamás nyerte, így a következő ciklusban ismét ő képviseli majd a civil szférát a testületben. A listáról bejutott képviselő az október 20-i ülésen tette le a hivatali esküjét, és vette át a mandátumát.

Az orvosi és jogi végzettséggel rendelkező dr. Büki Tamás a rendszerváltás óta jelen van a kerület közéletében. ADSCF9278 2002-2006-os ciklust kivéve végig a testület tagja volt. 2006-ban a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetségének tagjaként a mostanihoz hasonló módon, egy belső megállapodásnak köszönhetően jutott be a testületbe. Dr. Büki Tamás 1989-93 között a SzDSz tagja volt, ám, miután a rendszerváltó párt koalícióra lépett az MSZP-vel, azonnal kilépett az SzDSz-ből. A rendszerváltás utáni első önkormányzati ciklusban azonban még az SzDSz-Fidesz közös jelöltjeként szerepelt. 1994-től Treer Andrással közösen megalapították az Egyesület a XVI. kerületért civil szervezetet, melynek jelöltjeként dr. Büki Tamás 1994-ben és 98-ban is bejutott a testületbe. 2002-ben aztán családi okokra hivatkozva a korábbi ciklusokhoz képest kevésbé aktívan vett részt a kampányban, melynek egyenes következménye volt, hogy kimaradt a testületből. Időközben harcostársa, Treer András is visszavonult a közélettől, ez pedig az Egyesület a XVI. kerületért megszűnéséhez vezetett.

2006-ban azonban egy új civil formáció jött létre, melyet olyan személyek alapítottak, akikkel korábban dr. Büki Tamásnak sokszor konfliktusa volt. Ekkor azonban sikerült fegyverszünetet kötniük, és ennek, valamint a választóktól kapott szavazatoknak köszönhetően négy éven keresztül többedmagával dr. Büki Tamás képviselte a lokálpatrióta civileket a testületben. Hogy mennyire voltak elégedettek a munkájával? Nos, arról egyrészt a helyi civilek támogatása, másrészt a választók voksai árulkodnak. Ennek köszönhetően az elkövetkezendő négy évben ismét dr. Büki Tamás képviseli majd a civileket a testületben. Ezúttal azonban nehezebb dolga lesz, mivel egyedül lesz párton kívüli az apparátusban. De ahogy őt ismerjük, ettől még ugyanolyan határozottan fog majd véleményt nyilvánítani a neki nem tetsző ügyekben, mint eddig, így ismét parázs vitákra és érdekes szópárbajokra lehet majd számítani az üléseken. Felvételünkön Büki Tamás képviselői esküt tesz. (A)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez