Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28773535
   « Vissza

Minden hely elkelt Zuglóban

 « Portaszolgálat 
2010. november 3.
 

A felemásra sikeredett alakuló ülés után október 22-én ismét összeült a zuglói képviselő-testület. A plénumnak több fontos megtárgyalnivalója is akadt, de mindenki tudta, hogy a legfontosabb döntés a pozíciók elosztása lesz majd. Mielőtt az alpolgármester-választásra, illetve a bizottságok kijelölésére sor került volna, két frakció megalakulását is bejelentették. Elsőként az MSZP képviselői alakítottak frakciót. A vezetőjük dr. Imre Gergely lett, Pelyva György és Tóth Csaba pedig tagként vállaltak szerepet a frakcióban. Valamivel később a 16 fős Fidesz-KDNP frakció megalakulását is bejelentették. Itt Harrach Pétert választották meg vezetőnek, két helyettese pedig Borbély Ádám és Bihary Zoltán lett.

A testületi ülés leginkább várt napirendi pontja a harmadik alpolgármester megválasztása volt. Mint ahogy arról
 
DSCF9373

Papcsák Ferenc polgármester, balján alpolgármesterei:
Rozgonyi Zoltán, dr. Ferdinandy István és most megválasztott Kovács Balázs,
a kép bal szélén dr. Deák Erzsébet jegyző

magunk is beszámoltunk, az október 12-i alakuló ülésen a testület a három alpolgármester-jelölt közül csak Rozgonyi Zoltánnak (Fidesz-KDNP) és dr. Ferdinandy Istvánnak (Fidesz-KDNP) szavazott bizalmat. A harmadik jelölt, Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) nem kapott elegendő voksot. Az október 22-i ülésen dr. Papcsák Ferenc polgármester ismét Kovács Balázst jelölte a posztra. A jelöltre a képviselők egyenként szavaztak. A 22 fős testületből ketten hiányoztak, tehát húsz képviselő vett részt a szavazásban. Közülük egy fő kitöltetlenül dobta be a dobozba a szavazólapot, a másik 19 képviselő azonban támogatta a jelöltet, így eldőlt, hogy Kovács Balázs külsős alpolgármesterként lesz tagja a zuglói vezetésnek. A XIV. kerületi pozícióharc nem mellesleg a magasabb politikai körök figyelmét is a kerületre irányította, ezt bizonyítja, hogy a megismételt alpolgármester-választásra, dr. Pesti Imre főpolgármester-helyettes személyesen is kíváncsi volt.

Azzal, hogy a testület megválasztotta a harmadik alpolgármestert, elhárult az akadály a bizottsági helyek szétosztása elől. Mint ismeretes, ezt a napirendi pontot a polgármester október 12-én a sikertelen alpolgármester-választás miatt vonta vissza. Ez azért is fontos, mert ezzel lehetővé vált, hogy az érdemi munka is megkezdődhessen a kerületben. Az előző négy évhez képest megfelezték a bizottságok számát, a korábbi nyolc helyett négy szakmai testületet választottak, melyekben a következő személyek kaptak feladatokat: a Pénzügyi Bizottság elnökét Zuglóban hagyományosan az ellenzék adta. Ez 2010-2014-es ciklusban sem változott. Pelyva György (MSZP) elnök mellett a testületből Harrach Péter, Borbély Ádám, Majzik Edit és Gyügyei Attila (valamennyien Fidesz-KDNP), külsős tagként pedig Weinwurm Árpád és Barabás Ferenc (szintén Fidesz-KDNP) Demeter Márta (MSZP) és Orvai Ákos (LMP) lett még tagja a bizottságnak.

Az Ügyrendi Bizottság elnöke Bátki László (Fidesz-KDNP) lett, mellette Borbély Ádám, Mélykúti Melinda és Solt Zoltán (valamennyien Fidesz-KDNP), Várnai László (LMP), Tamás László (ZÉK) és Markó Elemér István (Jobbik) alkotja a bizottságot.

 
DSCF9336

 A mostani testületi ülésre dr. Pesti Imre
főpolgármester-helyettes is ellátogatott

A Tulajdonosi Bizottság elnökévé Bihary Zoltánt (Fidesz-KDNP) választották. A bizottságba a testületből Füle Bernadett, Bátki László, Rátonyi Flóra, Pusztai Péter (mind Fidesz-KDNP) és dr. Imre Gergely (MSZP) került, külsősként pedig Tildy Balázs és Bötös Richárd (Fidesz-KDNP), Sógor László (MSZP), dr. Bátori Gergely (ZÉK) és Ludas Mátyás László (Jobbik) vesz majd részt a bizottság munkájában.

A Humán Közszolgáltatások Bizottságának elnöke Mélykúti Melinda (Fidesz-KDNP) lett, a bizottságban pedig Gyügyei Attila, Majzik Edit, Máténé Virág Krisztina, Rátonyi Flóra, Garaba Imre, Harrach Péter és Solt Zoltán (Fidesz-KDNP), illetve Tamás László (ZÉK), Markó Elemér István (Jobbik), Tóth Csaba (MSZP), Várnai László (LMP), illetve egyetlen külsősként Lévai Sándor (MSZP) kapott még szerepet. (S)

 

 

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez