Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664475
   « Vissza

Nagy utcabál volt a Kossuth utcában!

 « Portaszolgálat 
2010. október 20.
 

Október 10-én, vasárnap délután szokatlanul nagy volt a jövés-menés a Kossuth Lajos utcában. A szeptemberben átadott utcában aznap délután utcabállal köszönték meg a lakók az önkormányzatnak a jó minőségű aszfaltot és a csapadékvíz-elvezetését.

Az utcabál ötletgazdája a 85. számú házban élő Petrovics Sándor volt. A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános IskolátDSCF8830 létrehozó Kovász Egyesület elnöke már nem először volt közösségi rendezvények főszervezője. A környéken, de kerületszerte mindenki tudja róla, hogy neki köszönhető a csángó gyerekek üdültetése, és szintén hozzá köthető a Szentmihályi Búcsú hagyományának a megteremtése is. Oroszlánrészt vállalt a Mindszenty-szobor Templom téri felállításában, és rendszeresen figyelemmel kíséri a Béla utcai egyházi iskola programjait. Ezek után érthető, hogy miért neki jutott eszébe az utcájuk felújítása alkalmából rendezendő utcabál.

Az eseményt az október 3-i választást és a Szentmihályi Búcsút elkerülendő módon október 10-re hirdették meg. A szervezők legnagyobb szerencséjére az időjárás is kegyeibe fogadta őket, aznap ugyanis tiszta idő volt, így, ha kabátban is, de sokan részt tudtak venni a rendhagyó programon.

A Kossuth utca 85. szám előtt a szervezők egy színpadot állíttattak, az útburkolatra pedig több asztalt, köztük egy
 DSCF8764

Nyitótánc a Kossuth Lajos utca új aszfaltján,
lent Kossuth Eszter a négy Kossuth-unokával

pingpong-asztalt is elhelyeztek. Minderre azért volt lehetőségük, mert a rendőrségtől engedélyt kértek és kaptak a Kossuth utca Csömöri út és Szent Korona utca közti szakaszának ideiglenes lezárására. A színpad elé székeket hordtak ki a lakók, hisz az utcában több idős ember él, akikre szintén számítottak a szervezők. A programot 16 órakor Petrovics Sándor nyitotta meg. Az ő kérésére Urbán Gábor esperes, szentmihályi plébános az új utat is megáldotta. A Kossuth utca valószínűleg az egyetlen a kerületben, mely nem csak csapadékvíz-elvezetéssel és kiváló minőségű aszfaltburkolattal, hanem már egyházi áldással is rendelkezik. Petrovics Sándor a Teremtő mellett az utca névadójára is tekintettel volt. A rendezvény díszvendégeként meghívta Kossuth Lajos egyik kerületi leszármazottját, Kossuth Esztert, akitől azt kérte, hogy a rövid kvízjátékkal elevenítse fel a névadó életútját. A jó választ adó fiataloknak a négy Kossuth-unoka adta át a nyereményeket. Az első bálozók aztán az út felújításában legtöbb szerepet vállaló személyeket, Hargitai Istvánt és az önkormányzatot is képviselő Szatmáry Lászlót köszöntötték.

Ugyancsak megemlékeztek az utca legidősebb és legifjabb lakóiról. A 86 esztendős Vecsey Jánost és a 2 hónapos Kerekes Botondot egyaránt nagy tapssal üdvözölték. Mint ahogyan kijárt a taps a Kossuth Lajos utca és a Szent Korona utca sarkán levő Varázskorona óvoda növendékeinek, valamint a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában edző kick-boxosoknak is. Ez utóbbi iskola igazgatója, Tóth András is a Kossuth utca lakója, és ez indokolta a Csömöri úti iskola több diákjának és az iskolában edző sportolóknak a fellépését.

DSCF8746

Az idő múltával az ünnepélyes hangulat egyre inkább barátságossá vált. Köszönhetően annak, hogy az utca lakói minden földi jóval telehordták az aszfalton elhelyezett asztalokat. Az evés-ivás közben többen már a táncot hiányolták, ami nem is késett sokáig. Petrovics Sándor az utca egyik hölgylakóját kérte fel a nyitótáncra. Az új aszfalton végigkeringőző pár példáját pedig egyre többen követték. Időközben Strausst is felváltotta a Sorry zenekar, melynek vezetője nem messze lakik a Kossuth utcától, és az ismert rockszámok, valamint a finom borok és pálinkák még inkább oldották a hangulatot. Ennek köszönhetően még sötétedés után is javában állt a bál a Kossuth utcában, és a buli végén a résztvevők egyöntetű véleménye volt, hogy jövőre mindenképpen meg kell ismételni ezt a rendezvényt. (S)

DSCF8856
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez