Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473092
   « Vissza

Zöldségleves gazdagon

 « Receptek 
2010. július 21.
 

 

Hozzávalók: 20 dkg vegyes zöldség, 1 csokor petrezselyem, 2 fej hagyma, 1 fej saláta, 1 db citrom, 30 dkg darált marhahús, 2 db tojás + 1 db kemény tojás, 2 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg sertésmáj

A hagymát megpirítjuk, beletesszük az apróra kockázott zöldséget és két liter vízzel felfőzzük, sóval, törött borssal ízesítjük, lassú forrással főzzük. A húst kétszer átdaráljuk a kockára vágott májjal együtt, két tojást, sót, borsot, finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük kb. 20 percig. A hajszálvékonyra vágott fejes salátát hozzáadva még pár percig forraljuk. Tálaláskor tejföllel, citromlével ízesítjük. Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez