Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28758267
   « Vissza

Cinkotai sírrablók

 « Rendőrségi hírek 
2010. július 21.
 

Július 2-5. között hívatlan vendégek jártak a cinkotai temetőben. Az ismeretlen személyazonosságú emberek nem emlékezni, hanem lopni jöttek a sírkertbe. Méghozzá nem is keveset! Három nap alatt gyakorlatilag letarolták a sírokat, ami fémet találtak, azt mind lefűrészelték, letörték onnan. A tolvajok nem csak éjjel, hanem nappal is dolgoztak. Az egyik sírásó például a saját szemével látta, amint az egyik férfi adogatja ki a zsákmányt a kerítésen kívül levő társának. Nem véletlenül ezt a trükköt alkalmazták, a temetőben ugyanis mind a biztonsági őrök, mind pedig a rendőrök felfigyeltek már a gyanúsan csellengő férfiakra. De hiába igazoltatták őket, sőt egyiküket hiába állították elő a kerületi kapitányságon, mivel semmilyen bizonyítékot nem találtak náluk, kénytelenek voltak őket elengedni.

Nos, az említett sírásó, mikor meglátta a tolvajokat, azonnal jelezte azt a biztonsági őröknek. A két őr megpróbálta az elkövetőket bekeríteni: az egyikük a kerítésen belül, a másik a kerítésen kívül közeledett hozzájuk. Ez utóbbi a temető főbejáratától nem messze fel is figyelt két gyanús alakra, akik a kezükben levő szatyrokban láthatóan nehéz tárgyakat cipeltek. Az őr megállította őket, és megkérdezte, hogy mit visznek. Az egyik férfi nem titkolta, hogy fémeket. Az őr ekkor segítséget kért a közeli zöldségestől, de a két férfinek sikerült kereket oldania. A gyanúsítottakról azonban a tanúk értékelhető személyelírást tudtak adni. A lenti képeken látható személyek közül a sötétebb bőrű férfi 20-25 év körüli, 165 cm magas, tüskehajú, aki az elkövetéskor zöld rövid ujjú pólót és világosbarna vászonnadrágot viselt. A fehérebb bőrű társa 16-18 éves, 180-185 cm magas, fekete, hullámos hajú, hosszúkás arcú, aki az elkövetéskor piros rövid ujjú pólót és szürke vászonnadrágot viselt. (Aki az elkövetőkről, azok hollétéről tud valamit, az feltétlenül hívja a rendőrséget.)

Időközben elkezdődött a lopással okozott károk felmérése. Legutolsó információnk szerint 70-80 sírt rongáltak meg a tettesek. Elvittek mindent, ami fémből volt: a kriptafogantyút, a mécsestartót, a vázát, többségét letörték a helyükről, így magában a sírban is kárt okoztak. A lopással okozott kár értéke biztos, hogy több millió forint lesz.

A Budapesti Temetkezési Zrt-től kapott információ szerint sajnálatos módon nem ez az egyetlen temetői lopás Budapesten. Vannak ugyanis bandák, melyek erre szakosodtak, és időnként megszállnak egy-egy fővárosi sírkertet, ahol a cinkotaihoz hasonló pusztítást végeznek. (M)

Mail0047

Mail0019

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez