Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28780896
   « Vissza

Gázrobbanás a szépségszalonban

 « Portaszolgálat 
2010. július 21.
 

Gázpalack robbant június 22-én koraeste a Csömöri út és Pálya utca sarkának közelében található szépségszalon beépített tetőterében. A tetőn korábban szigetelési munkákat végeztek, s a helyszínen szerzett információink szerint ennek is köze lehetett a bekövetkezett tűzhöz és robbanáshoz – a gázpalack darabjait a szomszédos ház kertjében találták meg a tűzoltók. Az oltás idejére a forgalmat a Csömöri út teljes szélességében lezárták.
A nagy kiterjedésű épület felső szintje szinte teljesen leégett, s az alsó rész is jelentősen károsodott – másnapra is fellángolt az egyik rejtett tűzfészek, s így újra kellett oltani. A népszerű szépségszalon jelenleg nem üzemel, azt jelentős részben újra kell építeni.

IMG_4811

Brilliáns ötlet volt bépíteni faltól-falig azt a Csömöri úti ingatlant, amely a Brill Cukrászdával szemben a Brill Szépségszalonnak adott helyet – egészen június 22-ig. Mostantól ugyanis jobb, ha más helyet keres magának a vállalkozás, mert elég csúnyán kiégett az egész épület-együttes a benne felrobbant gázpalack okozta tűztől.Összesereglett az egész környék a látványra és a rengeteg tűzoltóautóra, no meg a füstszagra a Csömöri út elején, ahol a rendőrség és a polgárőrség emberei lezárták és elterelték a forgalmat a felüljáró XIV. kerületi oldalától kezdve a tűzesetet körbevevő utcasarkokig, a Pálya utcáig. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki nem sérült meg, mert a füstszagot észlelve a bent lévők elhagyták az épületet, és ezután történt a robbanás. A tető egy része beszakadt, több helyütt lángok törtek fel, és igen gyorsan terjedt a tűz, ami a hírek szerint a tetőtérből indult ki, ahol valamilyen javítási munkálatok folytak. A legnagyobb ijedelmet az okozta, hogy az ingatlan szinte 100 százalékban be van építve, és a szomszédos házak emiatt nagyon közel vannak, félő volt hát, hogy pillanatok alatt veszélybe kerülhet valamelyik. A tűzoltók gyors és hatékony segítségének köszönhetően azonban egyikre sem terjedt át a tűz, pedig még akkor is fellángolt az egyik tetőrész, amikor már minden csupa víz és hab volt A siralmas időjárás most kimondottan hasznos volt: a szélcsendes időben csepergő eső még az odasereglett érdeklődőket sem zavarta.

A környéken lakók közül többen is tudni véltek valamit az épület nem túl szabályosnak tűnő műszaki állapotáról, a légkondi hangjáról, sőt, még a TV-adásban is zavarok voltak mostanában, lehet, hogy valami hibás elektromos készüléktől – tippeltek egyesek. A tűz valódi okának megállapítása azonban a szakértők dolga, ám egy ilyen kiégett terepen még Colombónak, a legendás filmbeli nyomozónak sem lenne egyszerű dolga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képeink:

IMG_4787 

Az oltás idejére teljesen lezárták a Csömöri utat

IMG_4797 

IMG_4803 

Ennyi maradt a tetőből

IMG_4808 

IMG_4814 

A tűz helyszínén megjelent Ancsin László, a XVI. kerület jegyzője, aki történetesen az egyik közeli házban lakik – neki panaszolta el az egyik szomszéd, hogy a szépségszalon a telket közel száz százalékban elfoglalja. Lenti képünkön a szépségszalon hátsó frontja, amelyik érintkezik a szomszédos telekkel. A tűzoltók éppen az újra fellángolt tetővel küzdenek.

IMG_4821 

 

 

 

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez