Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656719
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. június 2.
 

Május 17-én a déli órákban a Csömöri úti felüljárón közlekedett egy tehergépkocsi Zugló irányába. Amikor lefelé haladt a felüljáróról, a vezető észrevette, hogy a saját forgalmi sávjának jobb szélén egy kb. 60 cm hosszúságú úthiba van. Ezt megpróbálta kikerülni olyan módon, hogy a szemközti sáv felé húzódott. Ekkor a bal oldali visszapillantó tükre neki ütközött egy szemből érkező tehergépkocsi visszapillantó tükrének. A felelősség kérdésében nem tudtak megegyezni.

Május 18-án reggel egy Opel Agila közlekedett a Hárskút utcán és onnan a Baross Gábor utcába kívánt balra kanyarodni, eközben nem adott elsőbbséget a Baross utcán közlekedő Peugeot 307 típusú személygépkocsinak és a két gépkocsi összeütközött. Ennek következtében a Peugeot vezetője elrántotta jobbra a kormányát és nekiütközött egy szabályosan parkoló Opel Astra típusú személygépkocsinak. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Május 18-án délelőtt egy személygépkocsi közlekedett a Miskolci utcában, amelynek vezetője a Szugló utcai kereszteződésben balra akart kanyarodni. Nem észlelte a tele zöldes irányítást és így a szemből szabályosan érkező gépkocsi elé kanyarodott, amivel összeütköztek. A balesetben a balesetet okozó gépkocsi utasa fejsérülést szenvedett, a kiérkező mentők ezért őt az Árpád kórházba szállították.

Május 19-én a reggeli órákban egy Toyota közlekedett a Rákospalotai határúton a Madách utca irányából a János utca irányába. A József utca kereszteződéséhez érve balról, hirtelen egy VW típusú személygépkocsi kanyarodott ki elé. Az ütközés elkerülése érdekében a Toyota vezetője a kormányát elrántotta jobbra, ennek következtében a BKV buszmegálló szigetén áthajtott. A gépkocsi bal első, hátsó kerekei defektet kaptak, és összetört a gépkocsi. Személyi sérülés nem történt, a felelősség kérdésében a felek a helyszínen megegyeztek.

Május 21-én reggel egy Suzuki Swift haladt a Havashalom utcában a Budapesti út felé. A gépkocsi vezetője a Jenőhalom utca kereszteződésében megállt, ekkor onnan az úttest jobb széléről egy Daewoo kanyarodott ki balra és nekiütközött a Suzukinak. A felelősséget egyikük sem ismerte el.

Május 22-én este a XIV. kerületi Csömöri úton haladt egy Suzuki Swift a Nyírpalota út irányába, amikor a Miskolci utca és a Körvasút sor közötti szakaszon hátulról neki ütközött egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsi. A Suzuki vezetője lehúzódott az út szélére, ám a Fiat nagy lendülettel továbbhaladt és a vezetője a vészvillogó használatával lezártnak tekintette az ütközést. A károsult utánament és a XVI. kerületi Rákóczi úton utolérte, de a gépkocsi vezetője eltűnt. A Suzuki sofőrje rendőrt hívott a helyszínre, addigra a Fiat vezetője is visszatért, de nem ismerte el a károkozást.

 
DSCN0449
Eljárás a vétlen ellen. Május 17-én este egy Honda típusú motorkerékpár haladt a Csömöri úton Szlovák út irányába, amikor egy Toyota Corolla a szemközti sávból balra elé kanyarodott. A motoros hirtelen fékezésre kényszerült, ennek következtében oldalra dőlt és a gépkocsi oldalának csúszott. A motorost csípő és lábsérülésekkel a Baleseti intézetbe szállították. Mivel a motor rendszáma olajjal olvashatatlanná volt mázolva, az egyébként vétlen motoros ellen is eljárás indult.

 

 
100529_fogarasi_2
Felborult a Peugeot. Két személygépkocsi ütközött a XIV. kerület Róna utca és Fogarasi út kereszteződésében május 29-én. A karambol következtében a Peugeot felborult, súlyosan sérült vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsból – a nőt a mentők kórházba szállították. A Ford Focus vezetőjét könnyű sérülésekkel a helyszínen látták el.

Előző lapszámunkban tudósítottunk egy allergiát kapott kislányról, akinek a mentősök és az önkormányzat készenléti szolgálata volt a segítségére. A cikkel kapcsolatban a lány szülei észrevételezték, hogy a leírtakkal ellentétben nekik nem volt tudomásuk lányuk allergiájáról, így nem is adhattak volna vele gyógyszert, és különben sem bogár csípte meg. A kislányt június elején viszik részletes vizsgálatra, ahol remélhetőleg kiderül, hogy mire is allergiás. A félreérthető fogalmazásért a szülők elnézését kérjük.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez