Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473150
   « Vissza

Töltött tök

 « Receptek 
2010. május 19.
 

Hozzávalók: 1 db zsenge tök, 1 kg disznóhús, 2 db tojás, 1 zsemle, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 7 dl paradicsomlé, 10 dkg vaj, só, cukor, olaj.

A tököt kettévágjuk, belét kikotorjuk és sós vízben puhára főzzük. Szitára öntjük, és hagyjuk kihűlni. A húst kis olajon megforgatjuk, puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Ha kihűlt, kétszer átdaráljuk. Összedolgozzuk a két tojással, a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az olajon megpirított, apróra vágott hagymával és a vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk. A tököket óvatosan zománcos tepsibe tesszük, megtöltjük a töltelékkel, ráöntjük a paradicsomlevet, amit előtte sóval, cukorral ízesítünk. Tetejére rászeleteljük a vajat és sütőben 40 percig sütjük. Tálaláskor tálra szedjük, felszeleteljük, a mártását ráöntjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez